O aspirină pe zi nu ţine în frâu demenţa

Administrarea de aspirină zilnic în doze mici nu reduce riscul de probleme de gândire şi memorie cauzate de deteriorări cognitive sau probabil boala Alzheimer, şi nici nu încetineşte viteza deteriorării cognitive, conform descoperirilor unui studiu extins.

COMENTARIU

Aspirina nu doar că este ineficientă împotriva demenţei, dar este departe de a fi „medicamentul minune” sigur, cum este adesea zugrăvită în media. Cercetările au arătat că administrarea zilnică duce la un risc major de sângerări iar riscul de hemoragie masivă şi deces cauzate de acest medicament este chiar mai mare decât se credea iniţial.

Asociate de asemenea şi cu riscul mărit de cancer de piele, un studiu clinic extins publicat în 2009 a descoperit că, în mod contrar afirmaţiilor făcute frecvent, dozele zilnice de aspirină nu prelungesc viaţa. Cum pericolele reprezentate de acest medicament sunt tot mai mult recunoscute, cercetătorii spun că milioanele de oameni care iau aspirină pentru a preveni un infarct, ar trebui să înceteze.

Află mai multe citind un studiu care arată că suplimentarea cu vitamine B şi niveluri mari de omega-3 poate opri evoluţia bolii Alzheimer, cea mai comună formă de demenţă, din acest articol de pe site-ul nostru

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/04/an-aspirin-a-day-does-not-keep-dementia-at-bay/

Publicat cu permisiune