O echipă de medici chinezi raportează tratarea cu succes a coronavirusului cu doze mari de vitamina C

O echipă medicală de la Second Affiliated Hospital de la Universitatea Xi’an Jiaotong din China a raportat tratarea cu succes a pacienţilor cu coronavirus, cu vitamina C. Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul web al spitalului echipa descrie cum pacienţii care sufereau de pneumonie coronară severă, o complicaţie potenţial fatală a noului coronavirus COVID-19 s-au vindecat după ce au fost trataţi cu doze mari de vitamina C. Echipa medicală recomandă ca pentru pacienţii în stare critică şi cei cu penumonie neonatală severă tratamentul cu vitamina C trebuie iniţiat cât mai curând posibil după intrarea în spital.

Seminificativ este faptul că acest comunicat de presă recunoaşte că utilizarea timpurie a vitaminei C poate avea un puternic efect antioxidant, reduce răspunsul inflamator şi îmbunătăţi funcţia endotelială. De asemenea, descrie faptul că numeroase studii au arătat că doza de vitamina C utilizată are mare legătură cu efectul tratamentului. Echipa medicală spune că experienţa lor din trecut le-a demonstrat că vitamina C poate nu doar să îmbubătăţească nivelurile antivirale ci, mai important, poate preveni şi trata leziunile pulmonare acute şi disconfortul respirator acut.

Asociaţia Medicală Shanghai recomandă vitamina C în doze mari pentru tratamentul coronavirusului

Într-o dezvoltare ulterioară, Asociaţia Medicală Shanghai (Shanghai Medical Association, SMA) din China a publicat un consens asupra tratamentului cuprinzător al bolii cauzate de coronavirus. Bazat pe studiul a 300 de pacienţi clinici şi dezvoltat de 30 de experţi în tratarea pneumoniei cauzate de noul coronavirus, recomandă doze mari de vitamina C chiar şi pentru infecţiile uşoare cu virusul.

Doza recomandată în consens este de 50-100 mg / kg corp pe zi,. Pentru pacienţii în stare critică se recomandă până la 200 mg / kg corp pe cale intravenoasă. Descris ca „Planul Shanghai”, SMA spune că acest consens a atras atenţia pe scară largă, inclusiv la televiziunea din Shanghai.

Terapiile cu vitamina C în doze mari, pe cale să devină de interes principal

Raportând aceste descoperiri, anumite site-uri web dedicate sănătăţii naturale au ales să ignore comunicatul de presă al spitalului Universităţii Xi’an Jiaotong, dicutând despre pretinsele efecte ale tratamentului cu vitamina C printre care sugestia discreditantă cum că ar cauza pietre la rinichi

Aceste site-uri web mai omit să menţioneze şi că acest consens al experţilor SMA recomandă şi medicamente pentru tratarea noului coronavirus. Deşieste, poate, de înţeles raţionamentul lor prinn aceea că ei ar putea simţi că aceste aspecte provin din aspectele legate de sănătatea naturală, ei au eşuat în a aprecia faptul că terapiile cu vitamina C în doze mari sunt pe cale să devină de interes central. Cu alte cuvinte,  medicina convenţională va continua să folosească medicamente pentru încă o bună bucată de vreme dar invazia vitaminelor este pe cale să se întâmple.

Într-o ilustrare ulterioară a acestu aspect, Institutul Naţional pentru Cancer al guvernului SUA a publicat recent un articol lung despre administrarea intravenoasă a dozelor mari de vitamina C în terapiile pentru cancer. Examinând istoria şi utilizarea vitaminei C în tratamentul cancerului, autorii au concluzionat că „având în vedere costurile financiare ridicate ale noilor medicamente pentru cancer, pare raţional să se îmbunătăţească eficienţa terapiilor curente studiind interacţiunea lor clinică cu vitamina C”. În viziunea lor au adăugat că „implementarea acestei paradigme de tratament poate aduce beneficii multor pacienţi cu cancer”

Nu cu mulţi ani în urmă ar fi fost de neconceput pentru Institutul Naţional pentru Cancer din SUA să scrie în acest mod despre vitamina C. De aceea, este clar, după cum este descris şi în cartea Victorie asupra cancerului publiată de Dr.Rath şi Dr.Aleksandra Niedzwiecki în 2011, că „Epoca Intoxicării” în tratamentul împotriva cancerului este pe cale să fie înlocuită cu „Epoca Reglărilor Celulare”

O revoluţie medicală similară este pe cale să aibă loc în ceea ce priveşte tratarea sepsisului, o afecţiune care pune viaţa în pericol şi care rezultă din răspunsul organismului la infecţii. Principala cauză a morţii în rândul pacienţilor spitalizaţi pe perioada ultimelor 3 decenii conform a mai mult de 100 de studii asupra medicamentelor au eşuat în a îmbunătăţi răspunsul clinic al pacienţilor cu sepsis. Totuşi, astăzi tratamentul cu vitamina C în doze mari arată rezultate remarcabile. Condus de Dr. Paul E.Marik, medic la terapie intensivă la Facultatea de Medicină Eastern Virginia din SUA, un studiu publicat în revista Chest în 2017 descrie cum în urma administrării intravenoase a unei  combinaţii de vitamina C, vitamina B1 şi hidrocortizn doar 4 din 47 pacienţi au decedat.

După cum demonstrează aceste dezvoltări, „duhul vitaminelor” a ieşit din sticlă. Iar cu creşterea rapidă, la nivel mondial, a puterii vitaminelor, nu mai este nicio cale ca acesta să fie oprit. În anii ce urmează utilizarea vitaminei C şi altor microelemente nutritive va deveni din ce în ce mai obişnuită în medicina convenţională. Deşi încă nu am ajuns în punctul în care bolile cardiovasculare să fie acceptate de medici ca fiind o formă incipientă a scorbutului, boala deficitului de vitamina C, precum a demonstrat în mod decisiv cercetarea Dr.Rath, şi acest lucru va urma să se întâmple. Între timp, transmitem felicitările noastre echipei medicale de la Second Affiliated Hospital al Universităţii Xi’an Jiaotong din China. În direcţia deschisă de ei, şi alte echipe medicale îi vor urma cu siguranţă

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/03/chinese-medical-team-report-successful-treatment-of-coronavirus-patients-with-high-dose-vitamin-c/

Publicat cu permisiune