Aproape o treime din terenurile agricole din întreaga lume prezintă un mare risc de poluare cu pesticide, conform unui nou raport [Sursa: dailymail.co.uk]
COMENTARIU
Pesticidele au efecte din ce în ce mai devastatoare asupra mediului înconjurător. Un raport publicat în 2020 a dat la iveală faptul că utilizarea acestora s-a mărit de 5 ori comparativ cu anul 1950, la ora actuală fiind utilizate 4 milioane de tone anual. Efectele acestei otrăviri generalizate conduc la scăderea numărului de insecte la nivel global.
În Franţa, populaţiile de păsări s-au diminuat cu peste o treime – iar în unele cazuri chiar până la două treimi – în ultimul deceniu şi jumătate. Declinul acestora este rezultatul direct al faptului că insectele cu care acestea se hrăneau sunt pe cale de dispariţie. Oamenii de ştiinţă care au cercetat colapsul pescăriilor din Japonia au concluzionat că pesticidele obişnuite condamnă peştii la a muri de foame prin uciderea insectelor acvatice.
De aceea, este semnificativ faptul că multe dintre pesticidele care alimentează acest colaps al mediului sunt fabricate de aceleaşi companii chimice şi farmaceutice care vor să interzică suplimentele cu vitamine nebrevetabile şi să pună cu forţa alimente cu OMG în farfuriile noastre. La fel ca şi în cazul medicamentelor sintetice şi al seminţelor MG, adevăratul motiv pentru care aceste pesticide există este acela că pot fi brevetate. Brevetele asupra pesticidelor şi profiturile în valoare de multe miliarde de dolari precum şi controlul pieţelor asigurat de acestea, acţionează ca stimulente suficient de puternice pentru producătorii lor, pentru ca aceştia să pună profiturile mai presus de protecţia vieţii şi a mediului înconjurător.
Citeşte cum cercetările ştiinţifice confirmă din ce în ce mai mult beneficiile hranei organice asupra sănătăţii, citind acest articol pe site-ul nostru.
Publicat cu permisiune