comment0872

Omega 3 poate reduce riscul de boli de ochi

Suplimentele cu omega-3 administrate pe cale orală pot reduce semnificativ riscul bolilor de ochi la adulţii tineri cu valori normale ale tensiunii arteriale, conform cercetătorilor australieni.

COMENTARIU

Numeroase studii au demonstrat o legătură între starea nutrițională deficitară și riscul crescut de probleme oculare. Deși numai cataracta este cunoscută ca fiind responsabilă pentru mai mult de jumătate din totalul cazurilor de orbire din lume, de exemplu, cercetările au demonstrat o puternică asociere inversă între nivelurile de vitamina C și apariția acestora.

Integrarea ochilor cu creierul și alte părți ale corpului necesită mii de canale de comunicare pentru a funcționa împreună. Aceste canale sunt alcătuite din multe tipuri diferite de celule. Sunt necesare elemente nutritive specifice pentru buna funcționare și comunicare în cadrul diferitelor componente ale acestui sistem. De exemplu, elementele nutritive precum luteina, zeaxantina, criptoxantina, beta carotenul, zincul și bioflavonoidele, precum și vitaminele A și C, sunt esențiale pentru buna funcționare a celulelor care simt lumina și sunt responsabile pentru viziunea culorilor în retină.

Vitamina C joacă un rol deosebit de important în protejarea sănătății ochilor. Asigurarea nivelurilor adecvate ale acestui microelement nutritiv important este crucială pentru menținerea ochilor și a vederii sănătoase. Cu toate acestea, conținutul de vitamina C din ochi scade în mod natural odată cu înaintarea în vârstă și, prin urmare, necesită suplimentare

Află mai multe despre beneficiile microelementelor nutritive pentru ochi sănătoşi, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/06/omega-3-may-lower-eye-disease-risk/

Publicat cu permisiune