Omega 3 și poluarea aerului

Aportul de acizi grași omega-3 poate avea efecte cardio-protectoare împotriva poluării din aer, conform unui studiu controlat randomizat desfășurat de cercetători din China și SUA.

COMENTARIU

Studiile au arătat că poluarea aerului este foarte dăunătoare pentru sănătate. De exemplu, din ce în ce mai multe dovezi sugerează legătura acesteia cu insuficiența cardiacă, bolile renale, cancerul, efectele negative asupra performanței cognitive și multe alte probleme de sănătate.

Ilustrând de ce poluarea aerului a ajuns o asemenea preocupare globală, cercetările arată că 90% dintre copiii din întreaga lume respiră acum aer toxic. Poluarea aerului cauzează 800,000 de decese suplimentare în fiecare an în Europa și 8,8 milioane la nivel mondial.

Totuși, din fericire, în afară de a exercita presiuni asupra guvernelor și corporațiilor multinaționale în vederea reducerii poluării aerului, mai sunt lucruri pe care le putem face pentru a ne proteja de aceasta. În afară de suplimentarea cu acizi grași Omega 3, cercetările arată că și dozele ridicate de vitamine B și alimentația de tip mediteranean pot fi de ajutor.

Pentru a revedea Recomandările de Bază pentru Sănătate Celulară ale Dr.Rath, proiectate în mod științific pentru a optimiza sănătatea cardiovasculară și a ajuta la prevenirea bolilor cronice, vizitați această pagină de pe site-ul nostru.

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/05/omega-3-and-air-pollution-supplementation-may-help-protect-cardiovascular-health/

Publicat cu permisiune