Omega 3 – „standardul de aur” al sănătăţii mintale

Cea mai mare recenzie a cercetărilor în domeniul suplimentării cu elemente nutritive în rândul persoanelor cu tulburări mintale a descoperit că acizii graşi omega-3 sunt cele mai eficiente suplimente pentru îmbunătăţirea sănătăţii mintale.

COMENTARIU

Cercetările arată clar că abordările bazate pe microelemente nutritive sunt de folos în prevenirea şi controlul afecţiunilor de sănătate mintală. De exemplu, în cadrul depresiei, în plus faţă de omega-3, studiile recente au arătat şi beneficiile magneziului şi vitaminelor B în controlul acestei afecţiuni. Alte cercetări au arătat că o alimentaţie de tip mediteranean, bogată în vitamine, este utilă în prevenirea acesteia.

Într-un alt exemplu, o recenzie ştiinţifică cuprinzând studii din întreaga  lume a arătat că terapia suplimentară cu doze mari de vitamine B poate reduce semnificativ simptomele schizofreniei mai mult decât medicamentel antipsihotice standard, utilizate individual. Publicate în Psychological Medicine, una dintre cele mai importante reviste de psihologie din lume, intervenţiile cu doze mari de vitamine B sau combinaţii de mai multe vitamine au fost în mod constant demonstrate eficiente în reducerea simptomelor psihiatrice. În schimb, dozele scăzute au fost ineficiente.

Află cum pot ajuta microelementele nutritive în tratarea tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD) citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/09/study-describes-omega-3-as-the-gold-standard-in-mental-health-nutrients/

Publicat cu permisiune