Pacienţii cu cancer, expuşi unui risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare

Un nou studiu a dat la iveală faptul că pacienţii cu cancer prezintă un risc  de deces provocat de boli cardiovasculare şi accidente vasculare cerebrale, semnificativ mai crescut decât marea majoritate a populaţiei. Publicat în European Heart Journal, studiul a analizat date de la peste 3 milioane de pacienţi cu cancer din SUA, pe o perioadă de peste 40 ani. Cercetătorii au descoperit că, în timp ce 38% dintre pacienţi au murit de cancer pe perioada acoperită de studiu, alţi 11,3 % dintere aceştia au murit din cauza afecţiunilor la nivelul inimii şi vaselor de sânge.  Semnificativ este faptul că, deşi cercetătorii spun că descoperirile lor „subliniază nevoia îngrijirii mai timpurii şi mai serioase a problemelor cardiovasculare la pacienţii cu cancer”, ei nu reuşesc să înţeleagă că şi bolile cardiovasculare şi cancerul au aceeaşi cauză primară: un deficit cronic de vitamine, minerale şi alte microelemente nutritive esenţiale.

Dintre cele 28 de tipuri diferite de cancer analizate în cadrul studiului, cercetătorii au descoperit că pacienţii cu cancer de vezică prezintă un risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare. Aproape 20% dintre pacienţii cuprinşi în studiu şi care sufereau de această formă de cancer au murit din cauza afecţiunilor inimii şi vaselor de sânge. Alte tipuri de malignitate în care, de asemenea, pacienţii au avut un risc peste medie de a muri de boli cardiovasculare au fost cancerul de laringe, prostată, uter, colon şi sân.

Riscul ca un pacient să moară de boli cardiovasculare a fost mai mare în primul an după diagnosticarea cancerului. Deoarece acest lucru coincide cu perioada în care aceştia au fost supuşi tratamentelor toxice precum chimioterapia şi radioterapia, amândouă fiind legate de dezvoltarea bolilor de inimă şi vase de sânge, concluzia nu este deloc surprinzătoare. Totuşi, semnificativă este constatarea cercetătorilor că rata bolilor cardiovasculare a continuat să fie ridicată şi în următorii ani, chiar şi după ce se presupunea că pacienţii „nu mai au” cancer. Per total, pacienţii cu cancer au prezntat un risc de 2-6 ori mai mare de a muri de boli cardiovasculare decât restul populaţiei. Pentru cei diagnosticaţi cu cancer înaintea vârstei de 55 de ani, riscul a fost de peste 10 ori mai mare.

Cunoaşterea înseamnă putere

Pentru cei care urmăresc cercetările Dr.Rath în domeniul medicinei celulare şi care au urmărit newsletter-ul nostru în ultimele câteva decenii, ştirile că pacienţii cu cancer prezintă risc crescut de deces cauzat de boli ale inimii şi vaselor de sânge nu este, probabil, surprinzător. Cu siguranţă deteriorarea cauzată de toxicitatea tratamentelor convenţionale pentru cancer joacă un rol în acest risc. Dar după cum a arătat Dr.Rath, cauza primară a celor mai comune boli ale zilelor  noastre, boli care ameninţă însăşi viaţa precum bolile cardiovasculare şi cancerul, este deficitul cronic de vitamine şi alte microelemente nutritive esenţiale. O descoperire revoluţionară pe care medicina convenţională încă o ignoră, munca vizionară a Dr.Rath în această zonă netezeşte drumul către o lume viitoare în care bolile care ucid pot fi prevenite şi eradicate.

Întrucât avem deja ştiinţa necesară pentru a crea o astfel de lume, acum este timpul să începem. Ştim, de exemplu, că boala coronariană este în ultimă instanţă un stadiu incipient al scorbutului, boala deficitului de vitamina C. Din binecunoscuta carte a Dr.Rath De ce animalele nu fac infarct… dar oamenii, da! puteţi afla cum să profitaţi de această descoperire şi să preveniţi nu doar infarctele miocardice şi accidentele vasculare cerebrale, ci şi hipertensiunea arterială, colesterolul mărit şi alte boli cardiovasculare.

În mod similar, cercetările desfăşurate la Institutul de Cercetare Dr.Rath au arătat că o combinaţie specifică de microelemente nutritive – inclusiv vitamina C, aminoacizii lizină şi prolină şi extract de ceai verde – poate bloca toate mecanismele cheie care fac din cancer o boală mortală. Această descoperire salvatoare este rezumată într-o carte scrisă de Dr.Rath şi Dr.Aleksandra Niedzwiecki, Victorie asupra cancerului.

Poate că este o expresie utilizată excesiv în zilele noastre, însă cunoaşterea chiar înseamnă putere. Profitând de informaţiile revoluţionare din domeniul sănătăţii naturale prezentate pe site-ul nostru aveţi puterea de a preveni  bolile şi a vă mări durata de viaţă. În acest moment aproape 18 milioane de oameni din întreaga lume îşi pierd anual viaţa din cauza bolilor cardiovascukare iar 9,6 milioane mor din cauza cancerului. Oricare ar fi vârsta ta, dacă începi să urmezi recomandările Dr.Rath pentru sănătate celulară poţi să faci primul pas către reducerea riscului de a deveni încă un număr adăugat acestor statistici.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/11/new-study-finds-cancer-patients-at-higher-risk-of-dying-from-heart-disease-and-stroke/

Publicat cu permisiune