Ca o dovadă în plus că abordările convenționale în tratamentul cancerului se pierd pe un drum fără ieșire, un nou studiu publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA) confirmă faptul că tratamentul cu chimioterapie nu mărește speranța de viață a pacienților cu cancer în stadiu terminal. Cercetătorii au descoperit că, departe de a fi un beneficiu, tratamentul este, dimpotrivă, asociat unei calități reduse a vieții chiar și în cazul pacienților care altfel aveau o stare de sănătate rezonabilă și erau activi la începutul studiului. Mai mult, o altă descoperire ușor de înțeles a fost aceea că pacienții care nu făcut chimioterapie au avut o calitate a vieții mai bună decât cei supuși acestui tratament.
Oricât de surprinzător ar putea părea, adesea pacienților cu cancer li se administrează chimioterapie cu presupunerea absurdă că nu face rău să încerci. Totuși, ceea ce nu li se spune este faptul că tratamentul cu chimioterapie este extrem de toxic în orice etapă a sa și că, în plus, contribuie la un sfert din decesele cauzate de cancer. Mai mult, contribuția chimioterapiei în ceea ce privește supraviețuirea pe 5 ani a adulților bolnavi de cancer a fost estimată doar la 2.3% în Australia și 2.1% în SUA.
Chimioterapia afectează nu doar celulele canceroase, ci toate organele și sistemele celulare din corpul uman. Ca atare, pentru majoritatea pacienților, fiecare ciclu din aceste medicamente otrăvitoare duce nu doar la dureri atroce, ci și la o mulțime de alte probleme de sănătate. Pentru a ajuta pacienții să facă față acestora, li se prescriu încă și mai multe medicamente. Consecința inevitabilă a acestui lucru este faptul că ei vor suferi în plus și din cauza efectelor adverse ale medicamentelor ceea ce le va înrăutăți și mai mult starea de sănătate. Totuși, deși acest tratament nu are beneficii semnificative, în cazul celor mai mulți pacienți chimioterapia continuă să fie administrată chiar până în momentul morții.
În ultimă instanță, singurul beneficiar al acestei practici de tortură este afacerea multimiliardară a industriei farmaceutice afacerea cu boala, pentru care medicamentele oncologice reprezintă cel sectorul terapeutic care aduce cele mai mari câștiguri. Vânzările de medicamente pentru cancer depășesc 74 miliarde $ pe an, iar vânzările de analgezice și alte clase de medicamente contribuie și mai mult la profiturile pe care industria farmaceutică le face pe seama acestei boli.
Cunoscut fiind faptul că deficitul cronic de vitamine, aminoacizi și alte microelemente nutritive specifice este cauza primară a celor mai comune boli cronice ale zilelor noastre, medicamentele nu sunt – și nu vor fi niciodată – un tratament eficient pentru cancer. Însă, așa cum din ce în ce mai mulți pacienți din întreaga lume știu acum, victoria asupra cancerului este posibilă cu utilizarea abordărilor naturale sigure și eficiente.
Cercetările conduse de Institutul de Cercetare Dr.Rath au arătat deja cum cancerul de pancreas, sân, oase, prostată, colon, plămâni și altele pot fi controlate cu ajutorul sinergiei microelementelor nutritive. Cu ajutorul selectării și combinării corecte a microelementelor nutritive, nu există nici o îndoială că și cancerul este o boală care poate fi controlată. Cu cât mai mulți dintre noi devenim cât mai curând activi în răspândirea acestei informații către cât mai mulți oameni, cu atât mai curând moartea dureroasă cauzată de cancer și chimioterapie va deveni de domeniul trecutului.
Articol de Paul Anthony Taylor
Publicat cu permisiune