Pacienţii trataţi cu medicamente antidepresive se simt mai rău, pe termen lung

Un nou studiu a dat la iveală faptul că simptomele de depresie s-au accentuat şi mai mult după 9 ani de urmare a tratamentului cu medicamente, decât fără tratament.

COMENTARIU

Contrar impresiei transmise de industria farmaceutică şi acţionarii săi, există alternative sigure şi eficiente pentru controlul depresiei. De exemplu, un studiu clinic desfăşurat recent în SUA a descoperit că suplimentele cu magneziu sunt eficiente în tratamentul depresiei uşoare şi moderate. Similar, într-o recenzie ştiinţifică publicată în Maturitas, revista oficială a Societăţii Europene de Andropauză şi Menopauză, cercetătorii observă că nivelurile scăzute ale vitaminelor B sunt comune pacienţilor cu depresie şi suplimentarea cu acest element nutritiv ameliorează manifestările depresiei.

Ca atare, întrucât suplimentele cu omega-3 au demonstrat o impresionantă capacitate de diminuare a simptomelor chiar şi în cazul depresiei  majore, este clar că „afacerea cu boala” a industriei farmaceutice nu este doar cea mai mare barieră în calea sănătăţii, ci şi cel mai mare obstacol în calea unei lumi mai fericite.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/11/depressed-patients-who-are-treated-with-antidepressants-do-worse-in-the-long-run/

Publicat cu permisiune