mainartikel 28 7

Persoanele care se autoizolează pe termen lung prezintă un risc de 5 ori mai mare de a muri de COVID-19

Un nou studiu publicat în secţiunea Scientific Reports a revistei Nature a arătat că pacienții sfătuiți să se auto-izoleze (protejeze) în timpul primului val al pandemiei de coronavirus din 2020 au fost de 8 ori mai predispuși să se infecteze cu COVID-19 și de 5 ori mai predispuşi să moară din această cauză. Examinând date referitoare la peste 1,3 milioane de persoane din Scoția, cercetările conduse de Universitatea din Glasgow au constatat că protecția a avut o valoare limitată în reducerea poverii serviciilor de sănătate, deoarece persoanele cu risc crescut au continuat să aibă un risc crescut de deces. Având în vedere preocupările permanente privind riscurile vaccinurilor COVID-19, studiul oferă dovezi suplimentare că politicile actuale de sănătate publică nu reușesc să ofere soluții eficiente și sigure pentru pacienți.

Analiza scoțiană acoperă perioada cuprinsă între martie – mai 2020. Din cei peste 1,3 milioane de pacienți ale căror date au fost examinate, un total de 27.747 au fost etichetați cu risc ridicat și au fost sfătuiți să se protejeze. Peste jumătate dintre aceste persoane prezentau boli respiratorii severe. Alții au avut afecțiuni precum cancer sau boli cardiace severe sau făceau dializă renală sau tratamente care suprimă sistemul imunitar. Alți 353.085 de pacienți au fost clasificați ca având un risc moderat din cauza condițiilor de sănătate, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială sau bolile pulmonare cronice. Restul de 934.239 de persoane au fost considerate ca având un risc scăzut.

Printre pacienții care protejați au existat 299 infecții confirmate de COVID-19 (1,1% din grup) și 140 de decese (0,51% din grup). Grupul cu risc moderat a înregistrat 1.859 de infecții (0,53 %) și 803 decese (0,23 %) în aceeași perioadă. În grupul de pacienți considerați cu risc scăzut, au existat 1.190 infecții (0,13%) și 84 de decese (0,01 %). Prin urmare, în ciuda protecţiei, persoanele cu risc crescut au rămas la un risc crescut de infecție cu COVID-19 și de deces.

Protecția nu reușește să atingă obiectivul de a proteja serviciile de sănătate

Una dintre întrebările majore pe care cercetătorii au căutat să le rezolve în acest studiu a fost dacă protecția ajută la prevenirea suprasolicitării serviciilor de sănătate. Constatările lor sugerează în mod clar că nu. Pacienții sfătuiți să protejeze au prezentat rate semnificativ mai mari de infecție și deces decât cei care nu au fost sfătuiți să facă acest lucru. În comparație cu categoria cu risc scăzut, persoanele din grupul protejat au avut, de asemenea, un risc dramatic de 18 ori mai mare de a fi spitalizate.

Discutând despre rezultate, cercetătorii spun că 21 % dintre pacienții sfătuiți să se protejeze au raportat că nu au putut să se conformeze. Motivele prezentate includeau sprijinirea altor membri ai gospodăriei, îngrijirea animalelor de companie, evitarea abuzurilor domestice sau efectuarea unor treburi esențiale. Mulți pacienți au raportat, de asemenea, dificultăți în practicarea distanțării sociale, deoarece împărțeau facilitățile domestice cu alții cu care locuiau sau aveau responsabilități ca îngrijitor.

Există deja o alternativă cu baze ştiinţifice

Demonstrând în continuare că așteptările ca pacienții cu risc să rămână în casele lor luni la rând sunt total nepractice, cercetătorii au estimat că pentru a preveni cel puțin 80% din decesele cauzate de COVID-19, ar fi trebuit ca 28,8% din populația generală să se fi protejat. Aceștia observă că o astfel de politică este puțin probabil să fie acceptabilă într-un moment în care guvernele sunt supuse unei presiuni crescânde pentru a evita carantine ulterioare.

Din fericire, nu numai că există deja o alternativă cu bază ştiinţifică, dar aceasta nu implică nici vaccinuri riscante COVID-19, nici medicamente toxice. În schimb, profită de cunoștințele științifice de ultimă oră în domeniul înfloritor al cercetărilor asupra microelementelor nutritive și imunității. Deschizând drumul, cercetările revoluționare efectuate la Institutul de Cercetare Dr. Rath au arătat că o anumită combinaţie a vitaminei C cu alți compuși naturali inhibă mecanismele cheie ale infecției cu coronavirus. În China, medicii au descoperit că dozele mari de vitamina C reduc foarte mult mortalitatea chiar și la pacienții aflați în stadiul COVID-19 care pune viața în pericol. Cum medicii spanioli arată, de asemenea, că dozele mari de vitamina D reduc cu 60% riscul de deces cauzat de virus, este timpul pentru „marea resetare” a sistemelor noastre de sănătate și pentru ca politicile învechite de izolare, carantină și protecție să rămână de domeniul trecutului.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/07/study-finds-long-term-self-isolating-patients-are-five-times-more-likely-to-die-from-covid-19/

Publicat cu permisiune