coronavirus no vitamin d

Persoanele cu deficit de vitamina D prezintă un risc cu 60% mai mare de a se infecta cu coronavirus

“Un nou studiu a descoperit că ratele de infectare cu coronavirus sunt cu 60% mai mari în rândul persoanelor cu deficit de vitamina D” [Sursa: dailymail.co.uk]

COMENTARIU

Chiar şi înaintea acestui ultim studiu, cercetări anterioare dovediseră deja că nivelurile scăzute ale vitaminei D în plasmă sunt asociate cu un risc crescut de infectare cu coronavirus. De asemenea, se ştie că oamenii care au niveluri scăzute ale vitaminei D sunt mai predispuşi la deces în urma contractării virusului. Între timp, alte cercetări au demonstrat o legătură între complicaţiile cauzate de coronavirus şi lipsa vitaminei K. Astfel de descoperiri sunt în concordanţă cu conceptul medicinei celulare dezvoltat de Dr.Rath, care stabileşte că deficitul de microelemente nutritive este cauza primară a bolilor.

De aceea, este semnificativ faptul că un studiu recent desfăşurat de oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath din California a arătat că o combinaţie specifică de microelemente nutritive poate bloca interacţiunea dintre punctul de ataşare a coronavirusului şi „poarta de intrare” a acestuia în celulele organismului umane. Combinaţia conţine un amestec sinergic de polifenoli şi extracte din plante cu efect simultan asupra mecanismelor cheie ale infecţiei: în primul rând prin scăderea expresiei receptorilor coronavirusului în celulele organismului uman şi în al doilea rând prin blocarea ataşării virale de receptorii rămaşi. Autorii studiului au scris că, având o rată de blocare de 100%, combinaţia de microelemente nutritive rivalizează cu eficienţa oricărui vaccin – dar fără riscurile incalculabile ale acestuia.

Află mai multe despre rolurile microelementelor nutritive în prevenirea şi controlul infecţiilor virale, descărcând o copie gratuită a cursului nostru educaţional „Microelementele nutritive – instrumente eficiente împotriva infecţiilor virale”

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/09/study-finds-60-percent-higher-rates-of-coronavirus-among-people-with-low-levels-of-vitamin-d/

Publicat cu permisiune