comment1189

Pesticide găsite în peste 80% din solurile europene

Cercetătorii au descoperit reziduuri de pesticide în majoritatea solurilor agricole testate în 11 ţări europene. Reziduurile au fost găsite în 83% dintre soluri, în 166 de combinaţii de pesticide,

COMENTARIU

Deja de ani de zile organismele europene de reglementare ignoră în mod ostentativ efectele toxice ale amestecurilor de pesticide din alimente. După cum cercetătorii din Danemarca au arătat în 2015, chiar şi în doze mici pesticidele îşi pot amplifica reciproc efectele negative atunci când sunt prezente în combinaţii.

Din fericire, alte cercetări arată că încărcătura de pesticide din organismul nostru poate fi diminuată cu uşurinţă. Un studiu din SUA publicat în 2015 a arătat că înlocuirea, chiar şi numai pentru câteva zile, a fructelor şi legumelor cultivate tradiţional cu cele provenite din agricultura organică poate reduce semnificativ nivelurile pesticidelor din organismul copiilor. În urma examinării a 40 de copii cu vârste între 3-6 ani, cercetătorii de la Centrul pentru Cercetări de Mediu şi Sănătatea Copiilor de la UC Berkeley s-a descoperit că alimentaţia organică a scăzut nivelurile de pesticide din organismul acestora cu valori între 1/4 şi 1/2.

Află mai multe despre beneficiile hranei organice asupra sănătăţii citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/01/pesticides-found-in-more-than-80-of-tested-european-soils/

Publicat cu permisiune