comment1225

Pesticidele afectează genele albinelor

Oamenii de știință solicită îmbunătățirea reglementării pesticidelor după ce au descoperit că substanțele chimice afectează genele bondarilor.

COMENTARIU

Există acum dovezi incontestabile că pesticidele dăunează atât sănătății umane, cât și mediului înconjurător. În ciuda acestui fapt, de mulți ani autoritățile guvernamentale din întreaga lume ignoră în mod flagrant efectele lor dăunătoare. În unele țări, precum Franța, pesticidele au dus la pierderea a zeci de specii de păsări din cauza insectelor cu care se hrănesc că au dispărut.

Autoritățile de reglementare din Europa au încercat să susțină că peste 97% din alimentele pe care le-au examinat au reziduuri chimice în cantitățile permise de legislația europeană. Încercând să inducă în eroare publicul că otrăvurile care ucid insectele, atunci când sunt pulverizate pe alimente sunt sigure pentru consumul uman, ei ignoră complet efectele toxice de amplificare pe care combinațiile de pesticide le pot avea atunci când sunt prezente împreună. Cercetările din Danemarca au arătat că chiar și dozele mici de pesticide își pot amplifica reciproc efectele negative  atunci când sunt prezente în combinații.

În S.U.A, glifosatul, un herbicid folosit pe scară largă care a fost asociat cu cancerul, a fost găsit acum în aproape toate alimentele consumate acolo. Este binecunoscut faptul că nivelurile de glifosat din corpurile cetățenilor americani au crescut considerabil în ultimele două decenii.

În mod clar, descoperirea că pesticidele afectează genele albinelor oferă o reamintire urgentă a necesității să se renunţe la substanțele chimice agricole toxice în favoarea abordărilor agricole naturale.

Află mai multe despre modul în care cercetările științifice confirmă din ce în ce mai mult beneficiile pentru sănătate ale alimentelor produse organic, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/03/pesticides-found-to-affect-genes-in-bees/

Publicat cu permisiune