28 10 item4

Pesticidele, asociate cu boala renală cronică

„Malathion, un pesticid disponibil în mod obișnuit, a fost asociat cu un risc crescut de boală renală cronică, conform unui studiu de la Universitatea din Queensland.” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Analizând legăturile dintre pesticide și disfuncția renală pe un număr de 41.847 persoane, acest studiu a arătat că persoanele expuse la cantități mai mari de malathion aveau un risc cu 25% mai mare de disfuncție renală. Observând că disfuncția renală fără o cauză cunoscută este în creștere în țările cu venituri mici spre medii, cum ar fi India și Sri Lanka, cercetătorii spun că descoperirile lor sugerează că ar trebui să ne limităm expunerea la pesticide, chiar și în doze mici.

Pentru persoanele deja afectate de disfuncție renală, pe lângă limitarea expunerii la pesticide, există și alte lucruri pe care le pot face. Cercetările publicate în 2015 au descoperit că administrarea de suplimente de acizi grași omega-3 poate ajuta la reducerea inflamației în bolile renale cronice. Siguranța acestei abordări contrastează cu utilizarea de steroizi sau analgezice, cum ar fi medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Nu numai că aceste medicamente nu reușesc să elimine cauza reală a inflamației, dar sunt, de asemenea, asociate cu efecte secundare grave – și uneori care pun viața în pericol –, inclusiv sângerări gastro-intestinale sau infarcte miocardice fatale.

Află mai multe despre tratamentul natural al bolii renale cronice și microelementele nutritive care ajută la controlul acesteia citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/10/pesticide-linked-to-chronic-kidney-disease/

Publicat cu permisiune