Oamenii de ştiinţă care au făcut cercetări cu privire la colapsul pescăriilor din Japonia spun că pesticidele comune omoară peştii prin înfometare, deoarece ucid insectele acvatice.
COMENTARIU
Este din ce în ce mai clar că utilizarea pesticidelor are efecte negative asupra mediului înconjurător la scară largă. De exemplu, în Europa au fost găsite substanţe chimice în peste 80% dintre solurile analizate iar acestea poluează cursurile de apă de pe continent. În unele ţări precum Franţa, pesticidele au dus la pierderea a zeci de specii de păsări din cauză că insectele cu care acestea se hrăneau, au dispărut.
Organismele de reglementare din Europa au încercat să pretindă că peste 90% din alimentele vândute conţin reziduuri de pesticide în limitele aprobate de legislaţia europeană. Încercând să inducă în eroare cetăţenii europeni că otrăvurile insecticide pulverizate pe alimentele lor ar fi sigure pentru consum uman, aceste organisme de reglementare ignoră efectele toxice amplificate pe care pesticidele le pot avea atunci când sunt prezente în combinaţii. Cercetări din Danemarca au arătat că până şi în doze mici pesticidele îşi pot amplifica reciproc efectele, atunci când se regăsesc în combinaţii.
Află despre tot mai mult confirmări asupra beneficiilor alimentaţiei organice citind acest articol de pe site-ul nostru.
Publicat cu permisiune