thumbs b c 4e2b5da8e850d2e9a123ffd51a0fb3a0

Pesticidele şi antibioticele contaminează cursurile de apă din Europa

Pesticidele şi antibioticele poluează cursurile de apă din Europa, a dat la iveală un studiu.

COMENTARIU

Există din ce în ce mai multe dovezi la nivel global, că poluarea generată de industriile chimică şi farmaceutică au un impact periculos asupra surselor de apă şi mediului înconjurător. În 2009, în SUA s-a raportat că cel puţin 51 milioane de oameni beau apă contaminată cu substanţe farmaceutice. Totuşi, adevărata cifră poate fi mai mare. Un studiu recent a confirmat că staţiile de tratare a apei la care ajung ape reziduale de la companiile farmaceutice deversează concentraţii mari de medicamente în sursele de apă americane. Cercetările au demonstrat că amestecurile de medicamente dereglează sistemul endocrin al peştilor din apele SUA, feminizându-i, alterându-le comportamentul şi ciclurile reproductive, schimbând tiparul de creştere al acestora şi mărindu-le dimensiunile ficatului.

Pe celălalt mal al Atlanticului, oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au descoperit medicamente puternice de uz oncologic şi psihiatric, în apa de la robinet. Ei avertizează că dacă un făt în dezvoltare în perioada intrauterină este expus acestor medicamente, acest lucru ar putea avea ca rezultat o deteriorare gravă a celulelor sale. Un studiu publicat în 2018 a descoperit 29 de tipuri de medicamente în râurile din Marea Britanie, printre acestea numărându-se medicamente antidepresive şi antiepileptice.

Află mai multe despre acest subiect important şi problemele pe care le cauzează în întreaga lume citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/04/pesticides-and-antibiotics-polluting-streams-across-europe/

Publicat cu permisiune