”Pilulele digitale”, motiv de îngrijorare în sfera intimității și securității informatice

Eticienii și experții  medicali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea tehnologiei ingerabile, cunoscute și sub numele de ”pilule digitale”, utilizate de medici pentru a monitoriza tratamentul pacienților de la distanță.

COMENTARIU

Cartelul Farmaceutic vrea să oblige pacienții să ia medicamentele prescrise de medicii lor – acesta nu mai este demult un secret. O cale pentru a atinge acest obiectiv ar fi ca pacienții care nu respectă programul de tratament să fie amenințați cu retragerea asigurării de sănătate. Totuși, până acum, monitorizarea în masă a pacienților, care ar fi necesară în acest scop, nu a fost un obiectiv realist.

Dar odată cu dezvoltarea ultimelor pilule digitale, de înaltă tehnologie, care transmit date din interiorul organismului unui plasture plasat pe abdomen și care se conectează la o aplicație mobilă, medicii sunt capabili să monitorizeze de la distanță administrarea medicamentelor de către pacienți. Ca o consecință, genul de intruziuni tip ”Big Brother” în intimitatea și libertatea de alegere care cândva păreau de domeniul științifico-fantasticului, acum sunt pe cale de a deveni ”fapte științifice”.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/02/digital-pills-raise-privacy-and-cybersecurity-fears/

Publicat cu permisiune