covid passport

Planurile europene privind „paşapoartele de vaccinare”, cu 20 luni înainte de pandemie. Coincidenţă?

Cum lumii i se spune că aşa-numitele „paşapoarte de vaccinare” vor fi necesare în viitor pentru toate călătoriile internaţionale, iar în unele ţări chiar şi pentru a intra în magazine, restaurante, baruri, săli de antrenament, hoteluri, teatre, la concerte şi competiţii sportive, se creează impresia că această măsură ar fi rezultatul direct al pandemiei de coronavirus. Totuşi, în Europa, care găzduieşte 8 din cele 10 ţări principale exportatoare de medicamente, planificarea paşapoartelor de vaccinare a început cu cel puţin 20 de luni înainte de declanşarea pandemiei COVID-19. Aparent, pandemia a oferit politicienilor europeni „scuza” convenabilă pentru lansarea ideii.

„Comisia Europeană” – structura executivă a Europei – a publicat pentru prima oară o propunere pentru paşapoarte de vaccinare la data de 26 aprilie 2018. Bine ascunsă într-un document despre „Strânsa cooperare împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare”, propunerea a fost ignorată de presa centrală.

Un document cu directive emis la începutul anului 2019 stabilea ulterior planuri specifice pentru implementarea propunerii Comisiei Europene. Acţiunea principală menţionată în aceste norme era „examinarea fezabilităţii dezvoltării unui card / paşaport comun de vaccinare” pentru cetăţenii europeni, „care să fie compatibil cu sistemele electronice de informare în privinţa imunizării şi recunoscut pentru utilizare internaţională”. În plan se intenţiona ca în Europa să fie publicată o propunere legislativă până în 2022.

Interesant este faptul că aceste norme utilizează mai mulţi termeni care, deşi neobişnuiţi în multe ţări înainte de pandemie, de atunci au început să fie auziţi zilnic în presa centrală. Poate cel mai remarcabil dintre aceşti termeni este „ezitarea faţă de vaccinuri”. Susţinerea ţărilor europene pentru „combaterea reticenţei faţă de vaccinuri” este menţionată în document ca punct principal de acţiune.

De asemenea, directivele menţionează posibilitatea apariţiei unei pandemii şi a unor „explozii neaşteptate”.  În mod revelator, se face referire specifică la susținerea autorizării „vaccinurilor inovatoare, inclusiv pentru amenințările la adresa sănătăţii, care vor apărea”. Afirmând că „industria de producție a vaccinurilor” are un „rol cheie” în îndeplinirea obiectivelor descrise în document, directivele enumeră „îmbunătățirea capacității de producție a UE” și depozitarea vaccinurilor ca puncte de acțiune ulterioare, care trebuie luate în considerare. În vederea consolidării „parteneriatelor existente” și „colaborării cu actorii și inițiativele internaționale”, directivele se referă, de asemenea, la o reuniune globală pe tema vaccinării, care a avut loc în septembrie 2019. O examinare atentă a participanților și a subiectului acestei întâlniri este revelatoare.

Summit-ul global din 2019 pe tema vaccinării

Deşi nu a fost raportat de presa centrală, un Summit Global pe tema vaccinării a avut loc în Belgia, la Bruxelles, pe 12 septembrie 2019. Organizat de Comisia Europeană în cooperare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, întrunirea a avut loc doar cu 3 luni înainte de explozia pandemiei de coronavirus. Este semnificativ şi faptul că a avut loc doar cu 36 zile înaintea infamului exerciţiu de simulare al unei pandemii de coronavirus, susţinut de Fundaţia Bill & Melinda Gates, Forumul Economic Mondial şi Şcoala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg, care a avut loc la data de 18 octombrie 2019.

Nedeclarat de majoritatea presei de masă, un „Summit global de vaccinare” a fost găzduit la Bruxelles, Belgia, la 12 septembrie 2019. Organizată de Comisia Europeană în cooperare cu Organizația Mondială a Sănătății, întâlnirea a avut loc cu doar 3 luni înainte de declanșarea focarului de coronavirus. . În mod semnificativ, acest lucru a fost, de asemenea, cu doar 36 de zile înainte de acum infamul exercițiu de simulare a exploziei pandemiei de coronavirus, susținut de Fundația Bill & Melinda Gates, Forumul Economic Mondial și Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg, care a avut loc la 18 octombrie 2019.

Eveniment exclusiv pe bază de invitaţie de participare, summit-ul pe tema vaccinării a găzduit conducători politici, reprezentanţi de frunte ai Naţiunilor Unite şi altor organizaţii internaţionale, miniştri ai sănătăţii, academicieni de frunte, oameni de ştiinţă şi profesionişti în domeniul sănătăţii, reprezentanţi ai sectorului privat şi organizaţii non-guvernamentale.

Summit-ul a fost structurat în jurul a trei mese rotunde intitulate „Credem în vaccinuri”, „Magia ştiinţei” şi „Vaccinurile protejează pe toată lumea, pretutindeni”. Printre membrii remarcabili de pe listele corespunzătoare acestor mese rotunde se numără Nanette Cocero, preşedinte la nivel global al companiei Pfizer Vaccines, Dr.Seth Berkley, CEO al GAVI (Global Vaccine Alliance) – o organizaţie care a primit finanţare solidă din partea Fundaţiei Bill & Melinda Gates şi Joe Cerrell, director de operaţiuni pentru susţinerea politicilor globale în cadrul Fundaţiei Bill & Melinda Gates.

Este clar că planificarea pandemiei era pe agenta acestui summit. Documentele cheie distribuite participanţilor au cuprins rapoarte despre „Planificarea pregătirii pentru pandemia de gripă„, „Un exerciţiu de pandemie de gripă pentru Uniunea Europeană„, „Planificarea pregătirii pentru pandemia de  gripă şi gripă aviară„,”Pregătirea pentru pandemia de gripă şi planificarea răspunsului„, „Către suficienţa vaccinurilor pentru pandemia de gripă în UE” şi „Parteneriat public-privat cu privire la vaccinurile contra gripei în Europa„. În toate aceste documente se subliniază în mod repetat scopul întăririi colaborării cu industria farmaceutică, ca şi mesajul că o pandemie globală este de acum inevitabilă.

Paşapoartele de vaccinare: cine beneficiază de fapt?

Cine beneficiază de fapt de paşapoartele de vaccinare? Cu siguranţă nu oamenii obişnuiţi pentru care dezvăluirea publică a dosarelor medicale şi a altor date personale poate deveni curând obligatorie doar pentru a face parte din societate. În schimb, principalul beneficiar va fi industria farmaceutică multinaţională. Cu vânzări globale de medicamente şi vaccinuri prognozate la a atinge cifre de 1,5 trilioane $ doar în acest an, companiilor farmaceutice şi investitorilor lor le lasă gura apă la gândul că paşapoartele de vaccinare vor deveni obligatorii în întreaga lume.

Piaţa totală a vaccinurilor COVID-19 este estimată la 100 miliarde $ din vânzări şi 40 miliarde $ din profituri post-taxe. Vaccinările anuale împotriva mutaţiilor coronavirusului ar putea creşte şi mai mult aceste cifre. Dacă nu ne opunem paşapoartelor de vaccinare, alegând în schimb să votăm pentru raţiune, producătorii de medicamente şi vaccinuri ar putea obliga lumea la o dependenţă economică şi politică pe termen lung. De aceea, scopul nostru urgent este să înlocuim afacerea cu boala,  condusă de lăcomia industriei farmaceutice, cu un sistem de asistenţă medicală bazat pe abordare preventivă. Acceptarea alternativei propuse de industria farmaceutică este pur şi simplu de neconceput.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/04/european-plans-for-vaccine-passports-were-in-place-20-months-prior-to-the-pandemic-coincidence/

Publicat cu permisiune