Poluarea aerului ar putea cauza dublarea numărului de decese estimat anterior în Europa, conform unui studiu publicat în European Heart Journal.
COMENTARIU
Câtă vreme industria de combustibili fosili și acționarii săi guvernamentali rămân dependenți de utilizarea surselor de energie depășite precum petrolul, gazul și cărbunele, sănătatea umană va continua să fie amenințată și viețile a milioane de oameni nevinovați vor avea un sfârșit prematur. De aceea este esențial ca omenirea să se îndepărteze de acești combustibili poluanți, la scară planetară, și să îi înlocuiască cu forme de energie regenerabilă.
Schimbarea globală către forme nepoluante de energie nu se va întâmpla însă peste noapte. Cel mai probabil, procesul de eradicare a combustibililor fosili va dura decenii. De aceea este semnificativă descoperirea unui studiu din SUA, conform căruia vitaminele B în doze mari pot ”reseta complet” deteriorările cauzate de cel mai periculos tip de poluare a aerului. Studiul a fost publicat în prestigioasa revistă Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS),iar în cadrul acestuia cercetătorii au arătat că expunerea la materie sub formă de particule fine precum cea produsă de arderea combustibililor fosili la vehiculele cu motor poate fi atenuată cu ajutorul suplimentării zilnice cu vitamine B. Întrucât se cunoaște faptul că acest tip de poluare are efecte adverse semnificative asupra sănătății umane, descoperirea are implicații profunde asupra politicilor de sănătate publică din întreaga lume. Puteți afla mai multe despre acest studiu citind acest articol de pe site-ul nostru.
Publicat cu permisiune