Expunerea cronică la poluarea aerului poate afecta negativ performanța cognitivă, conform unui studiu efectuat în China.
COMENTARIU
Nu mai există niciun dubiu asupra faptului că poluarea aerului contribuie la dezvoltarea multor probleme grave de sănătate. În ultimii ani, studiile nu doar că au descoperit legături între poluare și insuficiența cardiacă sau bolile renale, însă un raport asupra calității aerului elaborat de Agenția Europeană de Mediu de la Copenhaga, Danemarca, a descoperit că aceasta a ucis prematur jumătate de milion de oameni din Europa, în 2014.
De aceea, este clar că atâta timp cât industria de combustibili fosili și acționarii săi guvernamentali rămân dependenți de utilizarea energiilor depășite precum petrolul, gazul și cărbunele, sănătatea umană va fi în continuare pusă la zid și viețile milioanelor de oameni nevinovați se vor sfârși prematur. De aceea este esențial ca omenirea să renunțe la acești combustibili poluanți la scară planetară, înlocuindu-i cu forme de energie sigură și regenerabilă.
Însă, până când se va întâmpla acest lucru, mai sunt lucruri pe care le putem face pentru a ne proteja împotriva efectelor poluării aerului. Un studiu publicat în 2017 în SUA a dat la iveală faptul că vitaminele B în doze mari pot ”dezamorsa complet” deteriorările cauzate de cel mai periculos tip de poluare a aerului. Studiul a fost publicat în prestigioasa revistă Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS),iar în cadrul acestuia cercetătorii au arătat că expunerea la materie sub formă de particule fine precum cea produsă de arderea combustibililor fosili la vehiculele cu motor poate fi atenuată cu ajutorul suplimentării zilnice cu vitamine B. Alte cercetări au arătat că alimentația de tip mediteranean poate de asemenea proteja împotriva efectelor pe termen lung ale expunerii la poluare. Aceste studii, precum și altele, demonstrează baza științifică a faptului că o lume în care sănătatea este disponibilă tuturor este din ce în ce mai necesară. Dacă destui oameni dintre noi răspândesc această informație, cât mai mult posibil, putem începe imediat să salvăm milioane de vieți.
Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/08/new-study-suggests-air-pollution-may-harm-iq/
Publicat cu permisiune