Poluarea aerului și legătura sa cu insuficiența cardiacă

Un nou studiu arată legătura dintre nivelul de expunere la particule fine de materie și mărirea compartimentelor inimii înregistrată în stadiile incipiente ale insuficienței cardiace.

COMENTARIU

Cercetările arată din ce în ce mai mult faptul că poluarea aerului deteriorează sănătatea. Într-un exemplu îngrijorător, un raport publicat anul trecut a dat la iveală că aceasta a ucis o jumătate de milion de oameni în Europa, în 2014. De aceea este clar că, atâta timp cât  industria de combustibili fosili și acționarii săi guvernamentali rămân dependenți de utilizarea energiilor depășite precum petrolul, gazul și cărbunele, sănătatea umană va fi în continuare pusă la zid și viețile milioanelor de oameni nevinovați se vor sfârși prematur. De aceea este esențial ca omenirea să renunțe la acești combustibili poluanți la scară planetară, înlocuindu-i cu forme de energie sigură și regenerabilă.

Însă, până când vom ajunge la momentul când combustibilii fosili nu vor mai fi utilizați pe scară largă, studiile arată că este posibil să ne protejăm de efectele nocive ale acestora. Un studiu din SUA a dat la iveală faptul că vitaminele B în doze mari pot ”dezamorsa complet” deteriorările cauzate de cel mai periculos tip de poluare a aerului. Studiul a fost publicat în prestigioasa revistă Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS),iar în cadrul acestuia cercetătorii au arătat că expunerea la materie sub formă de particule fine precum cea produsă de arderea combustibililor fosili la vehiculele cu motor poate fi atenuată cu ajutorul suplimentării zilnice cu vitamine B. Alte cercetări au arătat că o alimentație de tip mediteranean poate reduce, de asemenea, efectele poluării.

Chiar și în cazul pacienților care suferă deja de insuficiență cardiacă, nu este totul pierdut. Cercetările de medicină celulară ale Dr.Rath în domeniul insuficienței cardiace au arătat că utilizarea unei combinații specifice de microelemente nutritive poate controla această boală prin optimizarea nivelurilor de energie celulară în celulele mușchiului cardiac. După cum este documentat în capitolul 5 al cărții salvatoare de vieți De ce animalele nu fac infarct… dar oamenii, da ! administrarea acestor microelemente nutritive în dozele potrivite poate face ca transplanturile de inimă să fie inutile.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/08/air-pollution-linked-to-heart-failure/

Publicat cu permisiune