Health Risks Of COVID Vaccines 853x480 1

Preocuparea crescândă pentru riscurile asupra sănătăţii prezentate de vaccinurile COVID-19

Pe măsură ce dezbaterea continuă să se aprindă cu privire la riscurile pentru sănătate ale vaccinurilor COVID-19, noile cercetări efectuate de oamenii de știință din Suedia examinează efectul ARNm viral al proteinei spike din vaccinul Pfizer/BioNTech asupra celulelor hepatice umane cultivate. În mod îngrijorător, studiul a constatat că vaccinul intră rapid în celule și că ARNm-ul său este transcris invers intracelular în ADN. Întrucât un studiu anterior realizat de cercetători americani care a arătat deja că ARN-ul din virusul SARS-CoV-2 în sine poate fi transcris invers și integrat în genomul celulelor umane, îngrijorarea cu privire la efectele pe termen lung ale vaccinurilor COVID-19 asupra sănătății este în continuă creştere.

Publicat în revista Current Issues in Molecular Biology, studiul suedez observă că studiile preclinice efectuate pe animale cu vaccinul Pfizer/BioNTech au indicat modificări patologice reversibile la nivelul ficatului după injectare. Pe baza acestei descoperiri, oamenii de știință suedezi au decis să investigheze efectul ARNm viral al proteinei spike din vaccinul Pfizer/BioNTech asupra celulelor hepatice umane in vitro.

Rezultatele au arătat că ARNm viral este preluat rapid în celulele hepatice umane, ceea ce duce la modificări în expresia și distribuția unei enzime endogene (reverstranscriptază) responsabilă de conversia ARN în ADN. S-a constatat că transcripția ARNm viral în ADN are loc la 6 ore după expunerea la vaccin.

Studiul suedez notează, de asemenea, că datele furnizate de Pfizer/BioNTech Agenției Europene pentru Medicamente arată că vaccinul se distribuie în splină și, într-o măsură mai mică, în glandele suprarenale, ovare și testicule. Cu toate acestea, nu au fost furnizate date privind dacă transferul placentar ar putea avea loc în timpul sarcinii.

Oamenii de știință suedezi subliniază importanța unei investigații suplimentare și aprofundate a efectului vaccinurilor anti-COVID-19 asupra altor tipuri de celule și țesuturi, atât in vitro, cât și in vivo. O astfel de cercetare este în mod clar vitală, având în vedere că milioane de doze de vaccin ARNm Pfizer/BioNTech au fost deja distribuite în întreaga lume în rândul populației umane, inclusiv la copiii mici.

Concluzia aici este că vaccinul ARNm Pfizer/BioNTech COVID-19 poate fi aparent transcris invers în ADN de către o enzimă celulară endogenă, similară cu enzima virusului. Întrebarea dacă acest ADN este sau nu încorporat în genomul uman încă așteaptă confirmarea. Între timp, totuși, așa cum vom examina în continuare, cercetări separate din Statele Unite arată că ARN din virusul SARS-CoV-2 însuși poate fi transcris invers și încorporat în genomul celulelor umane.

De ce pacienţii încă mai pot fi testaţi pozitiv pentru SARS-CoV-2 la luni de zile după vindecare

Publicat în prestigioasa revistă Proceedings of the National Academy of Sciences în mai 2021, un studiu realizat de cercetători americani remarcă faptul că, chiar și la câteva săptămâni sau luni după recuperarea de la COVID-19, mulți pacienți încă au rezultat pozitiv la testul pentru virusul SARS-CoV-2 atunci când sunt testaţi cu teste PCR, dar fără a elimina virusul infecțios. Testele PCR sunt folosite pentru a determina dacă o persoană este infectată cu SARS-CoV-2 prin analizarea unei probe pentru prezența materialului genetic din virus.

Realizat de cercetători de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts și de la Institutul Național al Cancerului, studiul american confirmă ipotezele științifice anterioare și arată că ARN din virusul SARS-CoV-2 poate fi transcris invers în ADN viral și integrat în genomul celulelor umane infectate. În unele țesuturi provenite de la pacienți, fracții mari de secvențe virale au fost detectate ca transcrieri himerice compuse din informații genetice provenind atât de la virusul însuși, cât și de la o gazdă. Cercetătorii sugerează că acest lucru ar putea explica de ce testele PCR încă detectează ARN viral la pacienții după recuperarea clinică ulterioară COVID-19.

Deşi întregul virus infecțios nu poate fi produs din aceste mici secvențe genetice integrate SARS-CoV-2, studiul american declanșează câteva întrebări importante. Una dintre acestea pune problema dacă expresia antigenelor virale la pacienți ar putea influența evoluția clinică a COVID-19. Deși se pare că doar o mică parte a celulelor din țesuturile pacientului exprimă proteine virale, nu se știe dacă o stimulare continuă a imunității, fără a produce un virus infecțios, ar putea declanșa alte răspunsuri fiziologice sau afecțiuni, cum ar fi problemele autoimune. care au fost observate la unii pacienţi.

Concluzia studiului american este că acum este clar că virusul SARS-CoV-2 poate fi transcris invers (prin intermediul unei enzime endogene) și încorporat în genomul uman. Astfel, pacienții pot continua să producă ARN viral și să testeze pozitiv pentru virus chiar și după recuperare.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/03/growing-concern-over-the-health-risks-of-covid-19-vaccines/

Publicat cu permisiune