Presupusa siguranţă a pesticidelor este falsă

O afirmaţie incriminatoare făcută de unul dintre consilierii ştiinţifici de top din Marea Britanie spune că reglementările globale ignoră impactul „tratării de teritorii întregi” şi acest lucru trebuie să se schimbe.

COMENTARIU

De mulţi ani, autorităţile guvernamentale de reglementare din întreaga lume ignoră în mod ostentativ efectele dăunătoare ale amestecurilor de pesticide cu care sunt stropite alimentele. În Europa, de exemplu, după ce au analizat 84,000 de mostre de alimente,  anterior în acest an, forurile de reglementare au pretins în mod înşelător că 97% dintre cele examinate conţineau reziduuri chimice în limitele admise de legislaţia UE. Această declaraţie a fost clar intenţionată cu scop de propagandă de sănătate, având scopul de a convinge cetăţenii europeni că otrăvurile folosite pentru uciderea insectelor, care sunt pulverizate asupra culturilor, sunt oarecum sigure pentru consum uman.

Din fericire totuşi, cercetările independente au arătat că trecerea de la fructele şi legumele cultivate convenţional la cele produse organic, fie şi numai pentru câteva zile, reduce semnificativ nivelul pesticidelor din organism. Într-un studiu publicat în 2015, cercetătorii din SUA au dat la iveală faptul că o alimentaţie organică scade rapid, în proporţie de un sfert până la jumătate, nivelurile pesticidelor din organism.

După cum arată Dr.Rath în Declaraţia de la Barletta, pentru a crea un sistem de asistenţă medicală bazat pe prevenţie, trebuie să dărâmăm barierele artificiale care există între nutriţie şi sănătate ca şi între medicină şi agricultură. Creşterea conştientizării publice în privinţa conţinutului ridicat de microelemente nutritive din hrana organică, precum şi rolul crucial pe care îl poate juca agricultura organică în beneficiul sănătăţii noastre şi al mediului va ajuta mult la a face ca aceste lucruri să se întâmple.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/09/assumed-safety-of-pesticide-use-is-false-says-top-government-scientist/

Publicat cu permisiune