Din orice perspectivă am privi costul medicamentelor oncologice, acesta atinge valori amețitoare. După cum arăta recent Washington Post, costurile de 10,000 $ pe lună pentru medicamente de uz oncologic au devenit ”noua normalitate”. Astăzi, datorită acestui mod revoltător de a obține profituri, Cartelul Farmaceutic face mai mulți bani din cancer decât din orice altă problemă de sănătate. Dar odată cu răspândirea conștientizării faptului că există abordări naturale nebrevetabile pentru controlul acestei boli, creșterea prețurilor medicamentelor oncologice brevetate la niveluri astronomice devine un joc din ce în ce mai disperat.
Ilustrând amploarea uimitoare pe care au luat-o costurile tratamentelor, un studiu publicat în JAMA Oncologyluna trecută a examinat 32 medicamente pentru cancer sub formă de pastile, descoperind că prețul lor de lansare a crescut dramatic în ultimii 14 ani. De la un cost lunar mediu de sub 2000$ în anul 2000, prețurile de lansare au crescut la amețitoarea cifră de 11,325 $ până în 2014.
Într-un studiu similar publicat doar cu câteva zile în urmă în revista Health Affairs cercetătorii au analizat modul în care au crescut prețurile medicamentelor pentru cancer sub formă de pastile,ulterior lansării acestora. Ei au descoperit că între 2007-2013 costurile au crescut cu 5% în fiecare an. Mai mult chiar, atunci când organele de reglementare a medicamentelor au aprobat utilizarea medicamentelor pentru cancer în condiții suplimentare, prețurile au crescut cu o fracțiune dublă, adică de 10%.
Declanșat de anunțul Dr. Rath din 2002 în ziarul USA Today, s-a creat un val deinteres din ce în ce mai mare în domeniul controlului natural al cancerului.
Totuși, pe termen lung creșterea continuă a prețurilor medicamentelor pentru cancer reprezintă o amenințare la adresa pieței Cartelului Farmaceutic, pe care această boală o reprezintă. Din perspectivă economică, cum prețurile cresc în mod astronomic, devine cu atât mai probabil ca sistemele de asistență medicală să nu și le mai poată permite iar în unele țări acest lucru deja se întâmplă.
În Grecia, unde din cauza crizei financiare europeane rata șomajului este de aproape 25%, sistemul de asistență medicală este pe punctul de a se prăbuși. Ca o consecință a acestui fapt, începând din anul 2010 cheltuielile cu medicamentele au scăzut cu 32% la nivelul întregii țări. În astfel de situații, atât pentru oamenii de rând cât și pentru guverne, plata a 10000 $ pe lună pentru medicamente de uz oncologic iese total din discuție.
Din acest punct de vedere este interesant de observat faptul că o creștere a costurilor tratamentelor convenționale pentru cancer de-a lungul ultimului deceniu și jumătate a fost oglindită de o creștere simultană a conștientizării faptului că această boală poate fi controlată natural, sigur și accesibil, fără medicamente. În urma anunțului făcut de Dr.Rath în 2002 în ziarul USA Today în care descria o abordare naturală dovedită științific de tratare a cancerului, s-a înregistrat un val crescând de interes care continuă să crească și până în zilele noastre.
Se poate deci vedea că prețurile astronomice ale medicamentelor brevetate pentru tratamentul cancerului reprezintă un joc disperat al Cartelului farmaceutic. Pe termen scurt, creșterea prețurilor este doar continuarea aceleiași politici de pură lăcomie care a făcut ca vânzările totale la nivel global ale insutriei farmaceutice să crească de la 6000 miliarde $ în 2005 la peste 1 trilion $ în 2014. Totuși, pe termen lung, când vor fi forțate să aleagă între raționalizarera tratamentelor pentru cancer bazate pe medicamente și falimentarea sistemelor de asistență medicală, guvernele strâmtorate financiar vor avea o tendință din ce în ce mai mare de a lua în considerare abordările naturale sigure, accesibile și nebrevetabile și să ia în calcul dovezile din ce în ce mai numeroase că utilizarea zilnică a suplimentelor nutritive reduce costurile asitenței medicale la nivel național.
Între timp, mulți pacienți cu cancer au aflat că o lume eliberată de cancer este posibilă. Alegând să întoarcă spatele abordării farmaceutice a tratamentului, își iau propriile decizii despre ce este mai bine pentru ei și sănătatea lor. Găsind curajul de a spune NU otrăvirii sistematice a organismului lor cu chimioterapie și alte medicamente oncologice toxice, vindecarea lor constituie o dovadă vie a faptului că diagnosticul ”cancer” nu mai este o condamnare la moarte. În ultimă instanță, cu cât mai mulți oameni se implică în răspândirea adevărului despre cancer, cu atât mai curând această boală – și odată cu ea lăcomia imorală a afacerii cu boala a industriei farmaceutice de investiții care prosperă de pe urma ei – va cunoaște sfârșitul.
Articol de Paul Anthony Taylor
Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2016/05/the-pharma-cartels-desperate-gamble/
Publicat cu permisiune