În SUA, costul medicamentelor pe bază de reţetă – chiar şi după aplicarea reducerilor – a crescut de 3 ori mai repede decât rata inflaţiei în ultimul deceniu conform unui studiu publicat în Journal of the American Medical Association.
COMENTARIU
Având în vedere că industria farmaceutică este o industrie de investiţii condusă de profiturile acţionarilor săi, nu este deloc surprinzător că preţurile medicamentelor din SUA cresc mai repede decât inflaţia. Profiturile, nu îmbunătăţirea sănătăţii oamenilor, reprezintă forţa conducătoare a companiilor farmaceutice. Ca rezultat, se aşteaptă la o creştere a cheltuielilor globale cu medicamentele de până la 1,4 trilioane $ în acest an
Dar numai scăderea preţurilor nu va pune capăt afacerii cu boala. Motivul este faptul că medicamentele nu se adresează cauzelor primare ale bolilor, ci doar simptomelor acestora. Asigurarea perpetuării bolilor şi a expansiunii incidenţei acestora sunt condiţiile preliminare pentru creşterea financiară a companiilor farmaceutice. Pentru adevărata prevenţie şi pentru controlul bolilor este necesar să căutăm răspunsurile în altă parte.
Spre deosebire de drumurile fără ieşire ale medicinei bazate pe medicamente, descoperirile revoluţionare ale Dr.Rath în domeniul medicinei celulare au arătat că la originea bolilor cronice – inclusiv diverse forme de boli cardiovasculare, cancer, diabet şi altele – stă un deficit cronic de vitamine, minerale, aminoacizi şi alte microelemente nutritive esenţiale. Abordarea medicinei celulare cu baze ştiinţifice defineşte un aport zilnic optim de microelemente nutritive specifice ca măsură preventivă de bază pentru întreţinerea sănătăţii şi controlul sigur şi eficient al multor patologii.
Publicat cu permisiune