Bolile cardiovasculare sunt asasinul numărul 1 pe plan mondial. Conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății, din rândul celor 17,7 milioane de persoane care își pierd viața în fiecare an, 4 din 5 decese sunt cauzate de depozite aterosclerotice pe artere, ceea ce duce la infarcte miocardice și accidente vasculare cerebrale. În timp ce medicina convențională a eșuat în prevenirea creșterii epidemice a incidenței acestei probleme de sănătate, medicina celulară dezvoltată de Dr.Rath aduce o descoperire revoluționară care ajută la înțelegerea cauzelor care stau la originea acestei afecțiuni. Prin abordarea corectă a cauzei care stă la rădăcina problemei, prevenirea bolilor cardiovasculare, și prin urmare salvarea a milioane de vieți, sunt acum posibile.
Ce este ateroscleroza?
Ateroscleroza este o afecțiune caracterizată de depunerea de molecule grase și alte substanțe pe pereții arteriali. Cunoscute sub denumirea de plachete, dacă aceste depuneri cresc mult, arterele se pot înfunda, într-o asemenea măsură încât fluxul sângelui poate fi grav obstrucționat. Înfundarea arterelor coronare comportă riscul de infarcte miocardice, iar înfundarea arterelor care irigă creierul comportă riscul de accidente vasculare cerebrale.
Medicina convențională vede nivelurile ridicate de colesterol din sânge ca fiind principalul factor de risc pentru dezvoltarea aterosclerozei. Ca rezultat, în ultimele 3 decenii, industria farmaceutică a construit o industrie multimiliardară la scară globală din vânzarea de medicamente din clasa statinelor, pentru a scădea în mod artificial nivelurile colesterolului. Dar, așa cum vom vedea în continuare, colesterolul nu este cauza bolilor cardiovasculare, ci consecința lor.
ADEVĂRATA cauză a aterosclerozei
Deși alimentația oamenilor asigură în mod obișnuit suficientă vitamina C pentru a preveni instalarea scorbutului, această cantitate nu este suficientă pentru asigurarea stabilității vaselor de sânge. Ca urmare a acțiunii zilnice constante de pompare a inimii și a unui aport insuficient de vitamina C, se formează milioane de leziuni și fisuri microscopice pe pereții arteriali. Ulterior, colesterolul și alți factori de risc își fac apariția pentru a repara problema.
Desfășurată pe o perioadă de peste 25 de ani, cercetarea științifică a Dr.Rath a dovedit faptul că boala cardiovasculară aterosclerotică este în esență un stadiu incipient al scorbutului, boala deficitului de vitamina C. Spre deosebire de animale, oamenii se îmbolnăvesc de această boală deoarece organismul lor nu poate produce vitamina C și în general obțin cantități insuficiente ale acestui microelement nutritiv în alimentația lor zilnică. Printre multele sale funcții în organism, vitamina C joacă un rol important în sinteza colagenului – molecula cheie pentru stabilitatea pereților arteriali și pentru țesutul conjunctiv în general.
Lipoprotein(a)
Dintre toți acești factori de risc, cel mai important este molecula cunoscută ca lipoproteina(a). Existentă la om și primatele subumane, lipoproteina(a) funcționează ca o moleculă reparatoare transportatoare de grăsimi care compensează deteriorarea structurală a peretelui arterial. În cazul unui deficit cronic de vitmina C, deteriorarea arterelor și procesul de reparare continuă fără întrerupere. Escaladarea acestui proces de reparare poate duce la ateroscleroză gravă și posibilitatea producerii de infarcte miocardice și accidente vasculare cerebrale.
Astfel, adevăratul vinovat din spatele aterosclerozei nu este colesterolul, ci deficitul de vitamina C. Se înțelege deci că, cheia prevenirii infarctelor miocardice și accidentelor vasculare cerebrale este un aport optim al vitaminei C și al altor microelemente nutritive care susțin formarea colagenului. Asigurarea aportului acestor elemente ajută la păstrarea pereților arteriali în stare optimă.
Recomandările Dr.Rath pentru prevenirea ateroscolerozei
În afară de Recomandările de Bază pentru Sănătate Celulară, Dr.Rath recomandă pacienților cu boală aterosclerotică existentă, precum și celor care prezintă risc pentru aceasta, să ia următoarele microelemente nutritive în doze mărite:
Vitamina C – Asigură protecție și susține vindecarea naturală a peretelui arterial, ajută la regresia plachetelor |
Vitamina E – Asigură protecție antioxidantă |
Vitamina B6 – Protejează împotriva nivelurilor crescute ale homocisteinei (un factor de risc pentru boala coronară) împreună cu acidul folic și betaina. |
Vitamina D3 – Optimizează metabolismul calciului și reversează depozitele de calciu din pereții arteriali |
Acidul folic – Protejează împotriva nivelurilor crescute ale homocisteinei (factor de risc cunoscut pentru boala coronariană) alăturide vitamina B6 și betaină |
L-Prolină – Susține producția de colagen, stabilitatea peretelui arterial și regresia plachetelor. |
L-Liznă – Susține producția de colagen, stabilitatea peretelui arterial și regresia plachetelor. |
Cupru – Susține stabilitatea peretelui arterial și legăturile îmbunătățite cu moleculele de colagen |
Betaină – Protejează împotriva nivelurilor crescute ale homocisteinei (factor de risc cunoscut pentru boala coronariană) alături de vitamina B6 și acid folic |
Sulfat de controitin – Susține stabilitatea peretelui arterial acționând ca un ”ciment” pentru țesutul conjunctiv. |
N-Acetilglucozamina – Susține stabilitatea peretelui arterial acționând ca un ”ciment” pentru țesutul conjunctiv. |
Află mai multe despre abordarea medicinei celulare dezvoltate de Dr.Rath în prevenirea aterosclerozei, infarctelor miocardice și accidentelor vasculare cerebrale, în capitolul 2 al cărții sale De ce animalele nu fac infarct… dar oamenii, da!
Articol de Paul Anthony Taylor
Publicat cu permisiune