Prevenirea și corectarea aritmiei cu ajutorul abordărilor naturale

Bătăile neregulate ale inimii, cunoscute sub denumirea de aritmie, reprezintă o problemă de sănătate globală, din ce în ce mai mare. Pe plan mondial se estimează că în jur de 33,5 milioane de oameni suferă de fibrilație atrială, cea mai răspândită formă a acestei afecțiuni. Cum estimările arată că numai fibrilația atrială consumă anual între 16-26 miliarde $ anual din costurile asistenței medicale din SUA și 1% din întregul buget al Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie, este clar că citadela medicinei convenționale a eșuat în abordarea cauzei primare a acestor afecțiuni. Din fericire, abordarea revoluționară a medicinei celulare pusă la punct de Dr.Rath oferă acum o soluție sigură și eficientă.

Ce este aritmia?

Termenii ”bătăi neregulate ale inimii” sau ”aritmie” sunt utilizați pentru a descrie un grup de afecțiuni în care bătăile inimii sunt anormale, fie prea rapide fie prea lente. Palpitații ocazionale și sincope sunt foarte obișnuite, mai ales la oamenii în vârstă, și de obicei sunt inofensive. Dar când bătăile neregulate durează suficient de mult pentru a afecta funcționarea inimii, apar simptome ca oboseli, amețeli, transpirație, leșin, dispnee sau chiar dureri în piept. În cazuri extreme, pacienții pot suferi chiar un infarct miocardic.

Rezultat al unei perturbări în generarea sau conducerea impulsurilor electrice responsabile de bătăile inimii, sau alternativ, de deteriorări ale mușchiului cardiac precum cele care rezultă în urma unui infarct, cazurile de aritmie pot fi foarte îngrijorătoare pentru pacienții afectați. Din păcate însă, medicina convențională a eșuat în găsirea răspunsurilor corespunzătoare pentru cei în suferință..

Tratamentele convenționale pentru aritmie

Ca și în cazul altor probleme cardiovasculare, tratamentul primar oferit pacienților cu aritmie implică administrarea de medicamente, printre care medicamente de subțiere a sângelui (anticoagulante), blocante ale canalelor de calciu și beta-blocante. Totuși, aceste medicamente chimice sintetice comportă, inevitabil, un risc de efecte adverse grave.

Medicii cauterizează uneori zonele țesutului muscular care generează sau conduc impulsuri electrice distorsionate. Această procedură implică arderea țesutului afectat cu ajutorul unui cateter cu energie termică..

În cazul ritmurilor lente sau neregulate ale inimii se implementează un dispozitiv tip ”pacemaker” în pieptul pacientului. Un dispozitiv electric cu baterie cu durată lungă, pacemakerul se conectează la inimă cu fire care au senzori la capăt. Când senzorii detectează că bătăile inimii sunt anormale, determină pacemaker-ul să trimită impulsuri electrice către inimă, pentru a corecta ritmul.

Totuși, în ultimă instanță, niciunul dintre aceste tratamente convenționale nu abordează cauza primară a problemei.

Medicina Celulară oferă un răspuns pentru aritmie

După cum au arătat cercetările Dr.Rath în medicina celulară, cea mai frecventă cauză a aritmiei este un deficit cronic al anumitor microelemente nutritive esențiale în celulele care generează și conduc impulsurile electrice necesare responsabile de bătăile inimii. Deficitul pe termen lung al microelementelor nutritive necesare poate cauza sau agrava perturbările în generarea sau conducerea impulsurilor electrice, ceea ce declanșează ritmuri cardiace anormale. Înseamnă deci că prima soluție pentru prevenirea și corectarea aritmiei este un aport optim al microelementelor nutritive corespunzătoare.

În afară de Recomandările de Bază pentru Sănătate Celulară, Dr.Rath recomandă ca toți pacienții care suferă de aritmie să ia și următoarele microelemente nutritive în doze mărite:

 

VITAMINA C  – Element nutritiv de o importanță vitală, vitamina C furnizează energie pentru metabolismul fiecărei celule. De asemenea alimentează moleculele transportatoare de energie din grupul vitaminelor B, cu energie celulară salvatoare de vieți.
VITAMINELE B1, B2, B3, B5, B6, B12 și BIOTINA – Vitaminele B sunt transportatori de bioenergie pentru metabolismul celular, în special pentru celulele mușchiului cardiac care generează și conduc impulsurile electrice necesare pentru un ritm cardiac normal.
COENZIMA Q10 – Cunoscută și ca ubiquinonă, acest element nutritiv este cel mai important din ”lanțul respirator” al fiecărei celule. Joacă un rol vital în metabolismul energetic al celulelor mușchiului cardiac.
CARNITINA – Element nutritiv important, carnitina contribuie la utilizarea eficientă a bioeneriei celulare în ”centralele energetice” (mitocondrii) ale celulelor mușchiului cardiac.
MAGNEZIUL ȘI CALCIUL  – Alături de potasiu, mineralele calciu și magneziu sunt necesare pentru conducerea optimă a impulsului electric în decursul ciclului bătăilor cardiace.

Află mai multe despre abordarea medicinei celulare a Dr.Rath în controlul aritmiei, în capitolul 6 din cartea sa De ce animalele nu fac infarct… dar oamenii, da!

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/06/how-to-prevent-and-correct-irregular-heartbeat-using-natural-approaches/

Publicat cu permisiune