Produsele de igienă măresc riscul de osteoporoză

Cercetări desfăşurate în China au dat la iveală faptul că triclosanul, o substanţă chimică conţinută frecvent în produsele antibacteriene precum săpun, dezinfectant de mâini, pastă de dinţi şi apă de gură măreşte riscul de osteoporoză.

COMENTARIU

Osteoporoza este cea mai răspândită boală cronică a oaselor. Caracterizată prin fragilitate osoasă crescută, este întâlnită la toate categoriile de vârstă, sexele şi rasele. Se estimează că în acest moment la nivel global peste 200 de milioane de oameni suferă de această afecţiune. Statistici de la Fundaţia Internaţională pentru Osteoporoză aratî ă 1 din 3 femei şi 1 din 5 bărbaţi cu vârste peste 50 de ani vor experimenta fracturi osteoporotice de-a lungul vieţii lor.

Deşi minimizarea expunerii la substanţe chimice periculoase conţinute în produsele de igienă este evident de dorit, acest lucru nu poate garanta prevenirea osteoporozei. Şi asta deoarece cauza primară a osteoporozei nu sunt substanţele pentru curăţenie, ci deficitul de microelemente nutritive.

Află cum te poate ajuta abordarea medicinei celulare a dr.Rath să previi şi să controlezi osteoporoza în mod natural citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/07/common-household-chemical-increases-risk-of-osteoporosis/

Publicat cu permisiune