Programul Mondial de Alimentație al Națiunilor Unite câștigă Premiul Nobel pentru Pace

„În 2020, Premiul Nobel pentru Pace a fost decernat Programului Mondial de Alimentaţie al Naţiunilor Unite” [Sursa: bbc.co.uk.com]

COMENTARIU

În pofida gloriei răsunătoare anunţate în presa centrală când a fost decernat acest premiu Programului de Alimentaţie al Naţiunilor Unite, realitatea este că aproximativ 821 milioane de oameni – mai mult de 1/9 din populaţia globală – încă suferă de subnutriţie cronică. Promovarea restricţiilor ocazionate de coronavirus de către Naţiunile Unite şi agenţiile sale nu va face decât să crească şi mai mult acest număr.

Absurditatea acestei situaţii poate fi văzută mai bine în faptul că eradicarea foametei mondiale până în anul 2030 ar costa doar 330 miliarde $. Analizând această cifră în perspectivă, produsul intern brut al lumii – venitul brut naţional combinat al tuturor ţărilor din lume – se ridică la aproximativ 80 trilioane $. Costul de 330 miliarde  $ necesar pentru a pune capăt foametei mondiale înseamnă mai puţin de jumătate din 1% din această sumă.

Privind problema în alt mod, cheltuielile militare la nivel global se ridică acum la aproape 2 trilioane $ pe an – o sumă cam de 6 ori mai mare decât cea necesară pentru a pune capăt foametei globale. În mod clar, dacă cele mai bogate ţări ale lumii chiar ar fi vrut să pună capăt foametei globale, ar fi putut să o facă demult.

Află ce face organizaţia noastră pentru eliminarea malnutriţiei şi foamete consultând pagina campaniei „Hrană gratuită pentru toţi” de pe site-ul Movement of Life.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/10/united-nations-world-food-programme-wins-nobel-peace-prize/

Publicat cu permisiune