Unlocking the Synergistic Power of Lysine and Vitamin C Against Bacterial Infections 960x540

Puterea sinergiei dintre lizină şi vitamina C împotriva infecţiilor bacteriene

Într-o lume în care infecțiile bacteriene reprezintă o amenințare constantă, oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr. Rath au descoperit o echipă formidabilă – lizina și vitamina C – care, atunci când sunt combinate, pot deveni un instrument puternic împotriva bacteriilor responsabile de infecțiile tractului urinar (UTI, urinary tract infections) și o serie de alte infecții.

Infecțiile bacteriene, în special cele care cauzează infecții urinare, sunt o preocupare larg răspândită. Aceste infecții vă pot perturba viața, provocând disconfort și chiar complicații grave de sănătate. Utilizarea excesivă a antibioticelor a alimentat înmulţirea tulpinilor bacteriene rezistente la antibiotice, făcând un tratament eficient mai greu de realizat.

Una dintre tulpinile bacteriene cunoscute pentru rezistența sa formidabilă la antibiotice este Acinetobacter baumannii. Responsabil pentru infecțiile rănilor, ale tractului urinar sau plămânilor (unde pot provoca pneumonie), ratele mortalității în rândul pacienților infectați cu A. baumannii variază de la 26 la 55 la sută.

Escherichia coli, o altă bacterie problematică, este o parte comună a florei noastre intestinale, dar se poate transforma într-un adversar înspăimântător care provoacă boli intestinale, UTI și multe altele. Rezistența sa la antibiotice este o preocupare tot mai mare, ducând la aproximativ 265.000 de îmbolnăviri și 100 de decese în fiecare an numai în Statele Unite.

f0ba2bfd8f936a77d3b146acfe9443c7 XL 706x480

Utilizarea lizinei și a vitaminei C împreună împotriva celor două tulpini bacteriene a fost mult mai eficientă decât utilizarea oricărui element nutritiv, individual.

O soluție naturală non-toxică

În căutarea unor soluții naturale pentru sănătate, netoxice, oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr. Rath s-au orientat către lizină și vitamina C, două elemente nutritive care au demonstrat o varietate de beneficii impresionante pentru sănătate, inclusiv împotriva infecțiilor. Ei au descoperit că utilizarea fiecăruia dintre aceste două substanțe nutritive în mod individual împotriva E. coli sau A. baumannii nici nu inhibă creșterea acestor bacterii și nici nu le ucide.

Dar atunci când sunt utilizare împreună, lizina și vitamina C au prezentat o eficacitate antibacteriană remarcabilă. Folosiți fie cu sau fără bioflavonoide, aceste elemente nutritive au demonstrat o reducere remarcabilă de 6 până la 7 ori a creșterii bacteriene, oprind-o și o creștere de 3,5 până la 4 ori în eliminarea celor două tulpini bacteriene dăunătoare.

Puterea sinergiei

Aceste descoperiri științifice remarcabile întăresc și mai mult dovezile puterii dezlănțuite de abordarea sinergiei elementelor nutritive. Deși nici lizina, nici vitamina C în sine nu au putut oferi rezultatele dorite, atunci când sunt combinate, au format o echipă imbatabilă, reducând semnificativ creșterea și ucigând bacteriile dăunătoare. Rezultatele studiului Institutului de Cercetare Dr. Rath arată că aceste două elemente nutritive, pe care corpul uman nu le poate produce singur, sunt importante în îmbunătățirea capacității noastre de a lupta împotriva bacteriilor dăunătoare, ajutându-ne astfel să rămânem mai sănătoși pentru mai mult timp.

Extinderea dincolo de abordările tradiționale cu antibiotice

Eficienţa combinată a lizinei și vitaminei C se extinde dincolo de abordările tradiționale cu antibiotice, profitând potențial de efectele antioxidante și antiinflamatorii, reducând astfel mecanismele celulare care promovează infecțiile. Lizina joacă un rol crucial în formarea colagenului și a matricei extracelulare, întărind barierele naturale ale organismului împotriva invadatorilor. Vitamina C, renumită pentru proprietățile sale de stimulare a sistemului imunitar, este, de asemenea, esențială în producerea de colagen sănătos, oferind astfel un strat extern de apărare. Împreună, aceste două elemente nutritive creează un sistem de apărare puternic care ne poate ajuta să ne ferim de infecțiile cu E. coli și A. baumannii și, în plus, pot fi promițătoare ca o abordare fără efecte secundare împotriva altor tulpini bacteriene patogene.

Într-o lume în care din ce în ce mai mult nu ne putem baza doar pe antibiotice, este important să căutăm noi soluții de sănătate pentru a evita UTI și alte infecții. Puterea combinată a lizinei și a vitaminei C nu numai că poate elimina eficient bacteriile dăunătoare, ci întărește și apărarea organismului nostru, prevenind în primul rând apariția infecțiilor.

Nu aștepta să fii luaţi prin surprindere de următoarea infecţie. Îmbrățișează puterea protectoare a lizinei și vitaminei C astăzi și asumă-ți controlul asupra sănătății și stării tale de bine!

Referința studiului: W. Sumera et al. 2023. L-lysine and vitamin C work better in synergy against Escherichia coli and Acinetobacter baumannii. CM&NH.

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2023/09/unlocking-the-synergistic-power-of-lysine-and-vitamin-c-against-bacterial-infections/

Publicat cu permisiune