Rapoarte pozitive în media despre terapiile naturale: doar o excepție, încă nu o regulă

Un articol apărut recent în ziarul Daily Mail din Marea Britanie descrie cazul unui medic care a suferit timp de 17 ani de scleroză multiplă și în final a învins boala și nu mai are niciun fel de simptome, după ce a urmat un plan simplu în 7 pași, bazat pe abordări naturale. Centrat pe regim alimentar și schimbarea stilului de viață, inclusiv cu administrarea de suplimente nutriționale, acest program a fost descris în articol ca fiind “salutat de experți ca fiind o descoperire revoluționară și salvatoare de vieți pentru această boală”. Este trist că astfel de articole sunt atât de rare în media de mare tiraj.

Trebuie însă să vedem partea pozitivă a lucrurilor, și anume că abordările naturale de sănătate sunt publicate într-un cotidian cu tiraj peste 1,5 milioane exemplare. Având în vedere că Daily Mail are și cel mai vizitat site dintre ziarele în limba engleză, cu 200 milioane vizitatori unici pe lună, este de așteptat ca articolul să fie citit de un mare număr de persoane din întreaga lume.

Totuși, în acest moment, comparativ cu articolele din media despre presupusele capacități de vindecare ale ”medicamentelor minune”, realitatea este că relatările pozitive despre terapii naturale sunt excepții și nu o regulă. Și chiar și atunci când sunt publicate ele sunt adesea însoțite de formulări de genul ”sunt necesare mai multe cercetări”.

Mai mult, așa cum știe orice susținător al terapiilor naturale, la fiecare povestire pozitivă despre abordările naturale pe care o publică media de mare tiraj, sunt nenumărate altele, adesea mult mai impresionante – pe care alege să le ignore.

 

 

S-a demonstrat că abordările naturale de sănătate blochează toate mecanismele care fac din cancer o boală mortală. De ce tace media de mare tiraj în această problemă?

 

 

 

 

Să considerăm exemplele studiilor științifice publicate de Dr.Rath și Dr.Niedzwiecki. La momentul publicării lor, o căutare pe site-ul web PubMed al Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA (United States National Library of Medicine) a dat la iveală peste 100 studii de medicină celulară care au fost scrise împreună cu echipa de cercetători de la Institutul de Cercetare Dr. Rath. În domeniul cancerului lucrările lor au trasat direcții terapeutice revoluționare și au demonstrat că abordările naturale pot bloca toate mecanismele cheie care fac din cancer o boală mortală. Și totuși media de mare tiraj păstrează tăcere absolută despre acest subiect. Dacă vă gândiți că este o întâmplare, gândiți-vă mai bine.

În decursul anilor, Fundația noastră a trăit prima experiență a faptului că media de mare tiraj va refuza uneori să publice anumite informații, chiar și atunci când este clar că aceasta este corectă și demonstrabilă. Dovezile științifice despre proprietățile salvatoare de vieți ale terapiilor naturale nebrevetabile intră fără îndoială în această categorie, ca și informațiile politice și istorice care ar putea amenința perpetuarea pe termen lung a afacerii multimiliardare a industriei farmaceutice.

Excepțiile onorabile de la acest blocaj media cuprind publicații ca New York Times și London Times, care au avut curajul să publice informații pe care alte ziare le-au refuzat. Totuși, cred că din ce în ce mai puțini oameni se îndoiesc de faptul că majoritatea publicațiilor media de mare tiraj joacă doar rolul de purtători de cuvânt pentru susținătorii situației existente.

Astfel că, deși publicarea în Daily Mail a poveștii profesorului George Jelinek care s-a vindecat de scleroză multiplă este fără îndoială un pas în direcția corectă, să nu uităm că au existat nenumărate alte cazuri de vindecare a anumitor boli cu ajutorul abordărilor naturale, ca și descoperiri medicale revoluționare în domeniul vitaminelor și nutriției despre care nici această publicație nici alte surse media nu ne spun nimic. Până când această situație se va schimba, site-urile web ale Fundației de Sănătate Dr.Rath și Institutului de Cercetare Dr.Rath vor continua să fie o din ce în ce mai bună sursă de informație pentru pacienții care caută informații științifice despre alternative sigure și eficiente la medicamentele chimice periculoase ale industriei farmaceutice.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2016/07/positive-media-reports-on-natural-health-therapies-still-the-exception-not-yet-the-rule/

Publicat cu permisiune

kartal escort