Riscul de hemoragie masivă şi deces cauzat de aspirină, mai mare decât se credea

Un nou studiu a descoperit că persoanele în vârstă care iau zilnic aspirină după un infarct sau accident vascular cerebral au un risc mulr mai mare de potențială hemoragie internă fatală decât se credea până acum. Studiul a fost publicat în revista medicală The Lancet de către oamenii de știință de la Universitatea Oxford. Rezultatele cercetării sugerează că peste 3000 de pacienți mor anual în Marea Britanie în urma consumului acestui medicament, pe termen lung. Semnificativ este faptul că pentru oamenii peste 75 de ani, riscul de a suferi o hemoragie invalidantă sau fatală în urma tratamentului cu aspirină este de 10 ori mai mare decât în cazul pacienților mai tineri.

După cum era de prevăzut, în loc să recomande abordări naturale sigure pentru prevenirea infarctelor și accidentelor vasculare cerebrale, cercetătorii de la Oxford au propus adăugarea unui inhibitor al pompei de protoni (proton pump inhibitor, PPI), un medicament folosit pentru reducerea producției de suc gastric acid, la medicația pacienților. Ei susțin că astfel se presupune că elimină riscul sângerării. Totuși, realitatea este că PPI în sine nu sunt în niciun caz sigure. Există din ce în ce mai multe dovezi că utilizarea lor pe termen lung crește riscul de cancer, boli renale cronice, reacții alergice grave, și, în mod ironic la administrarea aspirinei, evenimente cardiovasculare adverse.

Aspirina epuizează vitamina C din organism

Având în vedere că se știe de mult că aspirina cauzează pacienților hemoragii fatale, e interesant de observat că cercetări încă din anii 80 arată că aceasta epuizează vitamina C din organism. Aceasta arată o conexiune evidentă cu scorbutul, boala deficitului clinic de vitamina C care are ca și consecință hemoragii masive și deces. Văzută în această lumină, posibilitatea ca fatalitățile provocate de aspirină să aibă legătură cu deficitul cronic de vitamina C în mod clar nu pot fi ignorate.

Într-un raport publicat în 1936, primul de acest fel, cercetătorii de la Departamentul de Nutriție de la Universitatea de Stat din Iowa, SUA, au descris modul în care administrarea aspirinei la copii a fost urmată de o eliminare crescută de vitamina C în urină. O asociere și mai incitantă a avut loc în 1973 într-un studiu publicat în Journal of Clinical Pharmacology, care a stabilit clar că prezența aspirinei poate inhiba complet asimilarea vitaminei C în leucocite (celulele albe ale sângelui)

Aspirina nu previne bolile, ci le cauzează

Faptul că aspirina epuizează vitamina C expune încă o dată strategia frauduloasă a  afacerii cu boala a industriei farmaceutice, de a proiecta și promova medicamente sintetice care cauzează boli în loc să le prevină și să le vindece. De mai bine de un secol, această tactică neetică de creștere a piețelor de medicamente a permis industriei farmaceutice să atingă vânzări globale de peste un miliard $ pe an. Un alt exemplu se poate vedea în blocantele canalelor de calciu, o clasă de medicamente frecvent prescrise în afecțiunile cardiovasculare. Un studiu desfășurat la Institutul de Cercetare Dr. Rath publicat în  2016 a demonstrat că și acestea obstrucționează asimilarea vitaminei C în celule. Aceasta explică motivele din spatele riscului crescut de boli cardiovasculare, cancer și afecțiuni ale gingiilor raportate în multe studii în care au fost utilizate aceste medicamente.

Brevetul original pentru aspirină a fost deţinut de compania chimică şi farmaceutică germană Bayer, fostă membră a Cartelului IG Farben

By ANKAWÜ (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

 

 

 

În mod similar, în timp ce se pretinde că aspirina previne infarctele și accidentele vasculare cerebrale, realitatea este că prin epuizarea vitaminei C de fapt contribuie tocmai la dezvoltarea acestor boli. Deoarece așa cum a arătat descoperirea științifică și cercetările conduse la Institutul de Cercetare Dr. Rath, boala cardiovasculară este rezultatul direct al deficitului cronic de vitamina C și este în esență un stadiu incipient al scorbutului.

Brevetul original al aspirinei a fost deținut de compania farmaceutică și chimică germană Bayer, fostă membră a IG Farben Cartel, care a pus substanța pe piață în 1889. În pofida existenței studiilor care demonstrează că epuizează vitamina C, până în zilele noastre Bayer încă promovează aspirina pentru reducerea incidenței infarctelor și accidentelor vasculare cerebrale, prezentând-o ca pe un “medicament minune.”

Există o zicală veche, cum că nu există medicament sigur. Și având în vedere ce ne arată datele despre aspirină, această sintagmă rămâne și astăzi la fel de adevărată ca la început.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/06/risk-of-major-bleeding-and-death-from-aspirin-even-higher-than-originally-thought/

Publicat cu permisiune