hsnp 25 853x480 1

Rolul microelementelor nutritive în inhibarea dezvoltării și răspândirii limfomului

În Statele Unite, la fiecare trei minute, o persoană din trei este diagnosticată cu un tip de cancer al sângelui. Printre acestea se numără cancerul celulelor albe ale sângelui (leucemie) și al măduvei (mielom). Limfoamele sunt cancere ale sistemului imunitar și afectează limfocitele (un anumit tip de celule albe) cauzând inflamarea ganglionilor limfatici. Acești ganglioni limfatici măriți sunt nedureroși, spre deosebire de ganglionii umflați în cazul unei infecții. Mărirea nedureroasă a ganglionilor din zona
gâtului, a celor axilari sau inghinali este de obicei un prim simptom al limfomului și este asociat cu scădere în greutate, febră nocturnă și alte simptome.

În 2013, în SUA au existat 731.277 persoane cu limfom, activ sau în remisie. În 2014 se estimează diagnosticarea a încă 80.000 de noi cazuri. Conform estimărilor Globocan1, în Europa au existat 93.518 cazuri de NHL în 2012. În întreaga lume, NHL este pe locul zece pe lista celor mai comune cancere diagnosticate. Cazurile de limfom sunt, în proporție de 90%, reprezentate de subtipurile non-Hodgkin (NHL) restul de 10% fiind Hodgkin.

În afara transplantului de celule stem, majoritatea abordărilor convenționale pentru tratamentul limfomului și leucemiei au rămas neschimbate de-a lungul anilor. Tratamentul și abordarea convențională constau din chimioterapie, radiații și imunoterapie. Nici una din aceste abordări nu a modificat drastic nici rata de recurență a limfomului, nici speranța de viață a pacienților.

După testarea cu succes a unui amestec de microelemente nutritive în diferite tipuri de cancer, am testat combinația de vitamina C, lizină, prolină, extract de ceai verde și altele pe două dintre cele mai agresive linii de celule NHL2. Este un fapt bine cunoscut că enzimele de tip metaloproteinaze (MMP) sunt componentele cheie pentru susținerea creșterii și răspândirii oricărui tip de cancer. Rolul exact al MMP în cazul limfomului a fost descoperit foarte recent, când s-a observat o secreție mărită de MMP în cazurile foarte agresive de NHL. Combinația noastră de microelemente nutritive a oprit cu succes secreția de enzime MMP în cazul ambelor tipuri de celule canceroase NHL pe care le-am utilizat, blocând de asemenea capacitatea de invazie a acestora (inhibare 100%). Mai mult, combinația de microelemente nutritive a indus moartea celulelor (apoptoză) cu până la 100% la celulele NHL testate. Într-un alt studiu3 am dovedit că aceste microelemente nutritive au fost capabile să provoace o reducere
semnificativă a markerilor inflamatori (COX-2) astfel reducând fluxul de sânge spre tumoare (angiogeneză) și deci diminuând creșterea acesteia.

Septembrie este Luna Internațională a Conștientizării Cancerului Sângelui, în care se organizează campanii de colectări de fonduri pentru a susține cercetarea în vederea găsirii unui tratament pentru cancerul sângelui. Pacienții cu cancer dezvoltă un deficit de elemente nutritive, atât din cauza bolii cât
și a efectelor secundare ale tratamentelor pe care le urmează. Conform rezultatelor cercetării noastre, este clar că suplimentarea cu microelemente nutritive va îmbunătăți semnificativ beneficiile tratamentului pentru mii de pacienți cu limfom.

Bibliografie
1. globocan.iarc.fr
2. Roomi MW et al, Exp Oncol. 2009 Sep; 31(3):149-155
3. Roomi MW et al, Exp Oncol. 2013 Sep; 35(3):180-186.

Sursa:https://www.dr-rath-foundation.org/2017/10/the-role-of-micronutrients-in-reducing-growth-and-spread-of-lymphoma/

Publicat cu permisiune