Să oprim virusul! Să punem capăt isteriei!

Către oamenii şi guvernele lumii

Scrisoare deschisă din partea Dr.Matthias Rath

O pandemie ameninţă în prezent sănătatea şi viaţa oamenilor din întreaga lume şi distruge economiile unor întregi naţiuni. Unda de şoc a acestei pandemii este depăşită doar de înverşunarea cu care informaţia potenţial salvatoare de vieţi despre posibila restricţionare a epidemiei este sistematic refuzată oamenilor ca şi factorilor de decizie politici din întreaga lume

 

 

Viaţa socială este perturbată, drepturile de bază ale omului sunt restrânse şi dezastrul economic în proporţii fără precedent este acceptat, totul în numele limitării pandemiei. Şi totuşi nici aşa numiţii „experţi” nici politicienii pe care aceştia îi sfătuiesc nu oferă oamenilor cele mai elementare – şi potenţial salvatoare de vieţi – sfafuri de sănătate: aportul optim de vitamine şi alte microelemente nutritive esenţiale este măsura cheie pentru oricine vrea să îşi întărească sistemul imunitar. Acest fapt ştiinţific – recunoscut de 9 Premii Nobel şi documentat în nenumărate manuale de biologie şi biochimie din întreaga lume – este absent din orice recomandare de sănătate publică.

Deşi căutarea unui vaccin sigur şi eficient pentru controlul actualei pandemii este importantă, totuşi tăcerea deliberată în privinţa modurilor naturale de întărire a sistemului imunitar, care sunt disponibile acum, este curată iresponsabilitate. Această tăcere nu este o coincidenţă. Se întâmplă în interesul corporaţiilor care încearcă să obţină un avantaj economic masiv din actuala criză şi anume afacerea de investiţii farmaceutice.

Totuşi, publicarea acestei Scrisori Deschise va deturna aceste planuri şi va accelera şi mai mult demiterea intereselor corporatiste
Ca om de ştiinţă care – alături de dublul laureat al Premiului Nobel, Linus Pauling – am contribuit la un progres fără precedent în domeniul sănătăţii naturale, simt că este de datoria mea să ridic glasul la acest moment critic al istoriei

Scopurile acestei Scrisori Deschise

 • Să educe oamenii şi guvernele lumii desore măsurile eficiente, sigure şi cu baze ştiinţifice care pot limita actuala pandemie
 • Să asigure un curs educaţional asupra beneficiilor vitaminelor împotriva infecţiilor virale
 • Să protejeze şi să amelioreze sănătatea milioanelor de oameni profitând de această cunoaştere
 • Să limiteze pierderile economice cauzate de pandemie afacerilor mici şi mari precum şi economiilor naţionale
 • Să ajute la revenirea la normal a vieţii pe planeta noastră cât mai curând posibil.

În vederea atingerii acestor scopuri, prezenta Scrisoare Deschisă are 3 secţiuni principale:

1. Măsurile de sănătate naturală cu bază ştiinţifică ce pot ajuta oamenii de pretudindeni în contextul actualei epidemii

2. De ce probabil nu aţi auzit despre aceste abordări de sănătate naturală până acum

3. Ce puteţi face acum şi cum puteţi ajuta la introducerea sănătăţii preventive în comunităţile voastre

I. Măsurile de sănătate naturală cu bază ştiinţifică ce pot ajuta oamenii de pretutindeni în contextul actualei epidemii

Este un act de inconştienţă faptul că nici autorităţile de sănătate naţionale nici cele internaţionale nu oferă oamenilor fapte ştiinţifice de bază şi răspunsuri la întrebări care sunt potenţial salvatoare de vieţi.

1. De ce virusul care a cauzat actuala pandemie aduce boală şi moarte numai în rândul oamenilor ?

Majoritatea animalelor produc vitamina C în cantităţi mari, de până la 20.000 mg/zi raportat la greutatea corpului uman

În timp ce actuala pandemie cauzează boală şi moarte doar în rândul fiinţelor umane din întreaga lume, animalele sunt rareori afectate. Ele pot purta virusul, dar nu dezvoltă niciodată o boală mortală. De fapt, în căutarea testării de potenţiale terapii, cercetătorii din întreaga lume se străduiesc să găsească un model animal potrivit, la care virusul să provoace boala. Orice experţi ştiinţifici care nu iau acest fapt izbitor în considerare atunci când sfătuiesc guvernele sau când se adresează publicului cu privire la posibile soluţii pentru pandemie trebuie deci ascultaţi cu prudenţă. În mod similar, orice efort ştiinţific de a găsi o soluţie terapeutică a pandemiei este sortită eşecului dacă nu se abordează acest aspect critic.

Metabolismul uman este diferit de al tuturor celorlalte animale prin faptul că este incapabil să sintetizeze vitamina C din glucoză. Majoritatea animalelor produc vitamina C în cantităţi mari de până la 20,000 mg/zi raportat la greutatea corpului uman. Oamenii şi primatele sub-umane duc lipsă de această abilitate din cauza unei mutaţii genetice care a apărut în cursul evoluţiei lor. Astfel, toţi oamenii de astăzi sunt dependenţi de un aport optim de vitamina C fie din alimentaţie fie din suplimente. Deficitul de vitamina C – de care suferă majoritatea oamenilor lumii – cauzează o slăbire a ţesutului conjunctiv compromiţând barierele naturale precum pielea şi învelişul interior al celulelor pulmonare (celulele epiteliale din plămâni) şi slăbindu-ne sistemul imunitar. Astfel, virusurile şi multe alte organisme patogene pot intra cu uşurinţă în organism şi întâmpină o rezistenţă imunitară mult prea slabă ca să le facă faţă.

2. Vitamina C în lupta împotriva pandemiei

Vitamina C poate ajuta în lupta împotriva infecţiilor virale în multe moduri:

 • Încetinind sau blocând intrarea virusurilor şi răspândirea acestora în corp
 • Îmbunătăţind funcţionarea sistemului imunitar şi rezistenţa împotriva infecţiilor virale
 • Inhibând multiplicarea virală în celulele infectate
 • Inducând apoptoza („sinuciderea”) celulelor infectate de virusuri

Aceste mecanisme antivirale ale vitaminei C au fost demonstrate ştiinţific în cazul unei multitudini de virusuri care afectează oamenii printre care:

Când este folosită împotriva virusului imunodeficienţei umane (HIV), una dintre cele mai recente epidemii care bântuie umanitatea, vitamina C s-a demonstrat prin studii că inhibă multiplicarea virusului cu peste 99%. De aceea, nu este surprinzător faptul că dozele mari de vitamina C sunt eficiente în blocarea tuturor virusurilor umane studiate până acum, inclusiv virusul gripal.

S-a demonstrat că vitamina C este eficientă şi împotriva virusului care cauzează actuala pandemie. În luna februarie a acestui an, au fost disponibile primele rapoarte clinice din clinicile din China unde pacienţii grav infectaţi cu prezentul virus şi-au revenit aproape complet după tratament cu doze mari de vitamina C.

În acelaşi timp, guvernul chinez a transportat tone de vitamina C în regiunile afectate pentru a lupta împotriva răspândirii epidemiei în rândul populaţiei. Acest fapt poate exploca declinul masiv al numărului de infectări la începutul lunii martie a acestui an.

3. Rolul aminoacidului natural lizină în lupta cu pandemia

Virusurile invadează celulele organismului nostru, de exemplu celulele interioare (epiteliale) ale plămânului. Pentru a se răspândi, ele reprogramează informaţia genetică din celule pentru a produce uneltele biologice de care are nevoie virusul pentru a-şi multiplica răspândirea prin ţesuturile umane şi în final a manifesta o infecţie.

Ca parte a acestui proces, celulele infectate viral activează enzime (catalizatori) care pot tăia ţesutul conjunctiv din jur (de exemplu colagenul) precum nişte foarfeci biologice. Toate virusurile activează astfel de enzime ca o condiţie preliminară de răspândire şi dezvoltare necesară izbucnirii bolii.

Aminoacidul natural lizină poate bloca aceste enzime şi astfel poate să inhibe răspândirea virusului în organism.

4. Descoperiri revoluţionare publicate împreună cu Linus Pauling, Laureat Nobel

În 1992 am publicat o lucrare ştiinţifică împreună cu laureatul Nobel Linus Pauling, subliniind importanţa combinării vitaminei C cu lizină pentru maximizarea inhibării proceselor specifice bolilor, în special a celor virale şi cancerului. Pe scurt, celulele canceroase şi celulele infectate viral folosesc acelaşi mecanism de activare a enzimelor şi distrugere a ţesuturilor. Acest articol revoluţionar se încheie cu următoarea declaraţie:

Dr. Matthias Rath (dreapta) alături de dublul Laureat Nobel, Linus Pauling (stânga).

„Prevedem că utilizarea lizinei şi analogilor lizinei, în special în combinaţie cu ascorbatul (vitamina C) va duce la o descoperire revoluţionară în ceea ce priveşte controlul multor forme de cancer şi boli infecţioase”

Combinaţia de vitamina C şi lizină este deosebit de avantajoasă deoarece aceste microelemente nutritive ţintesc diferite mecanisme ale bolii. În timp ce lizina ajută la blocarea degradării ţesutului conjunctiv indusă de boală, vitamina C stimulează producerea de nou „ţesut de stabilitate”.

Faptul că ambele microelemente nutritive nu pot fi produse în organismul uman subliniază necesitatea suplimentării acestora în cantităţi optime – în special în timpul proceselor bolilor în derulare.

Unpunct de interes specific al acestei publicaţii de referinţă a fost recomandarea de a combina aceste două microelemente nutritive naturale cu derivaţi sintetici ai aminoacidului lizină. Aceşti analogi ai lizinei, de exemplu acidul tranexamic, sunt de multe ori mai eficienţi decât lizina în blocarea distrugerii excesive a ţesuturilor. Sunt listaţi în publicaţie şi pot fi testaţi acum ca potenţiali agenţi terapeutici în lupta împotriva pandemiei actuale.

Eficienţa lizinei în blocarea infecţiilor virale a fost testată mai târziu într-un studiu pe un virus HTLV deosebit de agresiv care cauzează leucemie la oameni. În această boală umană indusă de virusuri – pentru care nu există vindecare – s-a demonstrat că suplimentarea cu lizină blochează proliferarea virusului. Mai semnificativ este faptul că lizina a putut cauza „sinuciderea biologică” (apoptoza) a celulelor infectate viral.

Astfel, controlul virusului nu a fost posibil prin intermediul unui medicament farmaceutic, ci al unui microelement nutritiv identificat pe baza înţelegerii mecanismului care stă la baza acestei maladii celulare.

5. Sinergia microelementelor nutritive: contribuţii ştiinţifice la Institutul de Cercetare Dr.Rath

În 1999 a fost fondat Institutul de Cercetare Dr.Rath în California, cu Dr.Aleksandra Niedzwiecki ca director.  De-a lungul anilor, echipa noastră de cercetători a extins testarea microelementelor nutritive specifice împotriva unei multitudini de probleme de sănătate inclusiv boli virale. În afară de vitamina C şi lizină, există mai mulţi compuşi naturali despre care s-a demonstrat că lucrează sinergic pentru a bloca proliferarea şi a se răspândi. Printre aceste substanţe se numără extractele de ceai verde, prolina, N-acetyl cisteina, seleniul şi alte microelemente nutritive.

Dr. Aleksandra Niedzwiecki

Combinaţia acestor microelemente nutritive a fost testată cu succes împotriva unei varietăţi de virusuri. Rezultatele studiilor pot fi accesate pe site-ul web al institutului nostru de cercetare.

După cunoştinţele mele, nu există niciun medicament farmaceutic cu o eficienţă comparabilă, la fel de sigur şi de accesibil precum abordarea sinergică testată ştiinţific a microelementelor  nutritive.

Cum puteţi profita imediat de această informaţie:

Paragrafele anterioare au subliniat faptul că abordările bolilor virale din perspectiva sănătăţii naturale nu sunt zvonuri ci fapte ştiinţifice. Puteşi profita de aceste informaţii de sănătate în principal în 2 moduri: sub forma unei alimentaţii bogate în vitamine sau prin administrarea de suplimente nutritive.

1. Nutriţie sănătoasă

a.Vitamina C se găseşte din abundenţă în fructe, fructe de pădure, mere şi în multe legume. O alimentaţie bogată în fructe şi legume este primul pas către optimizarea sistemului imunitar

b. Lizina se găseşte din abundenţă în carne, peşte, tofu, lapte, brânză şi mazăre.

c. Extractul de ceai verde poate fi consumat în mod optim bând cantităţi mari de ceai verde (preferabil organic)

d. Oligoelementele minerale utile se găsesc în nuci, păstăi, cereale, peşte, brânză, tofu.

2. Suplimente

În lupta împotriva virusurilor, vitamina C şi lizina – dacă sunt luate singure – trebuie să fie consumate în cantităţi  mai mari, de obicei de câteva grame, ca să fie eficiente.

Preferabil, aceste două substanţe se vor combina cu extract de ceai verde, prolină, N-acetil-cisteină, seleniu şi anumite oligoelemente pentru a profita de efectul sinergic pe care îl produc.

Aceste recomandări sunt utile pentru ca oamenii să îşi întărească sistemul imunitar în vederea prevenirii infecţiilor virale.

Dacă o persoană a fost deja infectată, trebuie administrată vitamina C şi lizină (dacă este disponibilă) sub forma unui preparat intravenos, pentru a atinge eficienţa maximă.

Eficienţa unei doze mari de vitamina C administrată intravenos în tratarea pacienţilor afectaţi de prezenta epidemie a fost demonstrată a fi avut succes într-o clinică din Wuhan, China. Pacienţii supuşi acestui tratament s-au vindecat de infecţie fiind ulterior externaţi din clinică.

Care sunt răspunsurile medicinei farmaceutice la criza actuală?

În puternic contrast cu măsurle naturale sigure şi eficiente, instrumentele industriei farmaceutice în lupta împotriva infecţiilor virale sunt mai degrabă limitate.

În lipsa unui vaccin specific, companiile farmaceutice promovează aşa numitele medicamente „antivirale”. Numele „antiviral” este deja înşelător, deoarece sugerează că aceste medicamente afectează virusurile în mod specific. Totuşi, realitatea este că aceste medicamente afectează atât multiplicarea virusului cât şi dezvoltarea celulelor corpului nostru.

De exemplu, medicamentul antiviral discutat acum pe larg în lupta împotriva actualei pandemii înlocuieşte anumite cărămizi de construcţie ale ADN-ului, atât al virusurilor cât şi al celulelor corpului nostru. Efectele secundare ale unor astfel de medicamente sunt previzibile: ele deteriorează organele dependente de o mare rată de multiplicare celulară. Astfel, măduva osoasă – locul producţiei celulelor principale ale sistemului imunitar (leucocitele) este prima deteriorată. Cum formarea celulelor albe este inhibată, efectul acestor medicamente este  în cel mai bun caz benefic doar pe termen scurt dar în majoritatea cazurilor este devastator.

Un alt medicament promovat în prezent ca o presupusă speranţă împotriva actualei pandemii a fost iniţial conceput pentru a lupta împotriva artritei. Dar nimeni nu spune publicului că acest medicament a fost asociat cu sute de decese. Promovarea în masă a unor astfel de medicamente în actuala pandemie ar putea ucide mai mulţi pacienţi prin efectele lor secundare decât ar muri eventual de infecţia virală.

Indiferent de eficienţa lor îndoielnică sau de efectele lor secundare grave, producătorii acestor medicamente sintetice brevetate deja consideră că această criză financiară internaţională este cea mai lucrativă firmă de investiţii a vremurilor noastre!

II. De ce nu aţi auzit despre aceste importante informaţii de sănătate

Pentru a înţelege de ce această informaţie salvatoare de vieţi v-a fost ascunsă în mod strategic, trebuie să abordăm câteva aspecte cruciale ale afacerii farmaceutice.

Cum funcţionează modelul de afaceri al industriei farmaceutice

În  multe părţi ale lumii, sistemul de asistenţă medicală este operat de guverne. În ţările europenem nord-americane şi altele, asistenţa medicală este dominată pe larg de mari interese private şi anume industria de investiţii farmaceutice. Pentru a înţelege uimitoare tăcere în privinţa soluţiilor de sănătate naturală trebuie să aruncăm o privire asupra modelului de afaceri al acestei industrii. Legile industriei farmaceutice

 • Industria farmaceutică este o industrie de investiţii condusă de profiturile acţionarilor săi. Îmbunătăţirea sănătăţii umane nu este forţa conducătoare a acestei industrii.
 • Piaţa de desfacere pentru industria farmaeutică sunt bolile existente. Strategia de afaceri este extinderea globală a acestor „pieţe de boli”.
 • Marfa pe care se bazează această industrie sunt medicamentele sintetice brevetate cu costuri exorbitante pentru pacienţi care asigură „recuperarea investiţiei”
 • Prevenirea şi eradicarea bolilor ameninţă să distrugă „piaţa bolilor” acestei industrii şi pe termen lung va duce la prăbuşirea acesteia.
 • Pentru a-şi asigura viitorul, susţinătorii industriei farmaceutice luptă împotriva abordărilor de sănătate naturale, eficiente şi nebrevetabile, mai ales împotriva terapiilor cu vitamine cu o înaltă eficienţă

Restricţionarea informaţiilor de sănătate naturală în contextul prezentei pandemii urmează strict aceste legi.

Sub mantia înşelăciunii, mitei şi lăcomiei insaţiabile

Pe baza analizei de mai sus, într-o prezentare publică la Chemnitz, Germania, în 1997, am descris afacerea cu boala a industriei farmaceutice ca fiind cel mai mare obstacol în calea sănătăţii umane. În această analiză nu am fost prea multă vreme singur. În anii ce au urmat, analiza a ajuns în presa centrală şi chiar şi experţi care anterior au avut poziţii de influenţă în sistemul medical au distribuit-o public.

a. Pe baza analizei de mai sus a modelului de afaceri al industriei farmaceutice, este evident că o astfel de industrie poate supravieţui şi se poate dezvolta numai dacă adevărata ei natură rămâne ascunsă ochilor marelui public, dacă i se creează o imagine înşelătoare care o zugrăveşte ca pe autoritatea supremă şi asiguratorul suprem al sănătăţii, pe scurt, dacă este prezentată lumii ca o „Maica Tereza” a zilelor noastre – opusul adevăratei sale naturi.

b. În politică, media şi medicină, profiturile exorbitante ale acestei „afaceri cu boala” sunt folosite pentru a finanţa o armată de promotori. politicienii influenţaţi de această industrie de investiţii şi aşa-zişii lor experţi emit legi protecţioniste la nivel naţional şi internaţional pentru a-şi asigura un monopol global asupra produselor destinate sănătăţii şi educaţiei de sănătate pentru industria farmaceutică. În Europa, legile restrictive precum „Directiva Suplimentelor Alimentare” şi „Reglementarea asura măsurilor de sănătate şi nutriţie” au fost proiectate în mod deliberat pentru a proteja industria farmaceutică. Deşi 44,000 menţiuni privind sănătatea naturală au fost înaintate spre aprobare în Europa, mai puţin de 300 au primit autorizare. Iar acest lucru se întâmplă în pofida a un secol de cercetări ştiinţifice asupra vitaminelor şi altor microelemente nutritive.

c. În ultimele decenii, multe publicaţii internaţionale de frunte au intrat sub influenţa industriei farmaceutice. Acest lucru este valabil şi pentru presa online. De exemplu, investitorul multimiliardar în industria farmaceutică George Soros a fost un „binefăcător” al Fundaţiei Wikimedia, organizaţia din spatele Wikipedia. Pentru a-şi ascunde legăturile cu binefăcătorii super-înstăriţi cu conexiuni cu afacerea de investiţii farmaceutice, Wikipedia pozează într-o platformă democratică de informare la care aparent oricine poate contribui.

d. Wikipedia atacă oamenii de ştiinţă şi susţinătorii sănătăţii care îndrăznesc să dezvăluie adevărata natură a industriei de investiţii farmaceutice. În acest context vă încurajez să vizitaţi site-ul Wikipedia şi să citiţi articolul său despre mine, apoi să îl comparaţi cu adevărul.

O istorie care include crime împotriva umanităţii

Directorii IG Farben au fost condamnaţi la Nürnberg pentru crime împotriva umanităţii.

În cursul istoriei lor de 150 de ani, companiile farmaceutice multinaţionale au fost implicate în crime împotriva umanităţii. Filialele germane ale industriei chimice/farmaceutice, de exemplu, au devenit forţele economice conducătoare din spatele celor două Războaie Mondiale.

Înregistrările Tribunalului pentru Crime de Război de la Nürnberg (cazul VI) documentează faptul că Bayer, BASF şi alte firme (Cartelul IG Farben) au devenit principalii sponsori corporatişti din spatele ascensiunii naziştilor.

În acest Tribunal, mai mulţi directori ai Bayer, BASF şi altor companii chimice/farmaceutice germane au fost condamnaţi pentru crime împotriva umanităţii, inclusiv pentru a fi abuzat de prizonierii nevinovaţi din lagărul de concentrare de la Auschwitz, prin testarea medicamentelor brevetate experimentale pe ei.

Telford Taylor, procurorul şef din SUA în procesul Tribunalului de la Nürnberg împotriva acestor companii a afirmat următoarele despre alianţa dintre aceste companii chimice/farmaceutice şi cel de-al Treilea Reich

„Scopul lor a fost transformarea naţiunii germane într-o maşină militară şi construirea sa ca un motor al distrugerii atât de îngrozitor de formidabil încât Germania ar fi putut, prin ameninţări brutale, şi chiar prin război dacă ar fi fost necesar, să îşi impună voinţa şi dominaţia asupra Europei şi mai târziu şi asupra altor ţări de peste mări”

De-a lungul anilor, unul dintre cele mai mari ziare internaţionale care a vrut să îmi publice avertismentele – sub forma unor scrisori deschise – cu privire la pericolele industriei farmaceutice a fost New York Times. Acest ziar recunoscut pe plan internaţional, care apare la New York, sediul Naţiounilor Unite, trebuie să fie apreciat pentru că a permis spargerea acestui „zid al tăcerii”

Sănătatea naturală nu ne este oferită de bunăvoie

Ca om de ştiinţă care am publicat noi descoperiri revoluţionare în domeniul sănătăţii naturale care – din punct de vedere ştiinţific – ameninţă întregul  model de afaceri al industriei de investiţii farmaceutice, am devenit „martorul istoriei” pentru eliberarea sănătăţii umane.

Publicaţiile mele împreună cu Linus Pauling, aşa cum sunt rezumate mai jos, au prezentat fundamental noi concepte care descriu cum moleculele naturale joacă un rol decisiv în lupta împotriva celor mai comune boli ale zilelor noastre şi anume bolile cardiovasculare, cancerul şi bolile virale.

Boli cardiovasculare
Bolile cardiovasculare, infarctele miocardice şi accidentele vasculare cerebrale, sunt în principal consecinţa unui deficit pe termen lung de vitamine, mai ales vitamina C. Acest deficit duce la slăbirea pereţilor vasculari similar cu ceea ce se întâmplă în scorbut, aşa numita „boală a marinarilor”. Cartea mea care rezumă aceste descoperiri a fost tradusă, în ultimul deceniu, în 14 limbi şi a schimbat percepţia asupra acestei probleme de sănătate în întreaga lume. Astăzi, rata mortalităţii cauzată de infarctele  miocardice a scăzut semnificativ, în unele ţări chiar cu 50%. Să rezumăm ce înseamnă asta. Medicamentele farmaceutice care atenuează simptomele bolilor cardiovasculare sunt cel mai mare sector de medicamente al industriei farmaceutice. O scădere a bolilor cardiovasculare cu peste 50% se traduce, în linii mari, printr-o pierdere de peste 50% a afacerii de investiţii în boli care comercializează acele medicamente – ceea ce se întîmplă an după an.
Boli infecţioase
Una dintre cele mai mari pandemii înaintea celei de acum a fost criza HIV/SIDA. În 2002, împreună cu echipa noastră de cercetare, am fost invitaţi de Consiliul de Cercetări Medicale din Africa de Sud pentru a ne uni eforturile cu cele ale guvernului sud-african în vederea controlării epidemiei în ţara lor prin aplicarea cunoştinţelor despre cercetările asupra vitaminelor, la bolile virale. Lupta pentru a instaura sănătatea naturală ca răspuns global la HIV/SIDA este documentată în cartea noastră END AIDS (Pune capăt la SIDA)
My publications together with Linus Pauling, as summarized below, presented fundamentally new scientific concepts describing how natural molecules play a decisive role in fighting the most common diseases of our time, namely cardiovascular disease, cancer and viral diseases.
Un deceniu mai târziu, în noiembrie 2013, Journal of the American Medical Association (JAMA) a publicat rezultatele unui studiu pe 2 ani asupra persoanelor infectate cu HIV care au primit suplimentare zilnică cu microelemente nutritive. Studiul a concluzionat:
„Această dovadă susţine utilizarea suplimentării cu microelemente nutritive specifice ca o intervenţie eficientă în cazul adulţilor infectaţi cu HIV în stadiile timpurii ale bolii cauzate de HIV reducând semnificativ riscul progresului bolii”

Cancer

După cum am descris mai sus, am prezentat şi o înţelegere total nouă pentru controlul diseminării cancerului şi anume folosind compuşi naturali precum lizina şi vitamina C. Cercetările cuprinzătoare în privinţa acestui nou mod de control al epidemiei de cancer au fost rezumate de mine şi Dr.Niedzwiecki în cartea noastră din 2012, Victorie asupra cancerului.

În 2020, la 28 de ani de la prima publicare a acestei descoperiri de referinţă, buletinul Institutului Naţional pentru Cancer din SUA (National Cancer Institute, NCI), una dintre cele mai mari instituţii de cercetări asupra cancerului din întreaga lume, a recomandat ca medicii să folosească vitamina C în doze mari pentru a controla cancerul. Articolul concluzionează:

„…având în vedere costul financiar ridicat al noilor medicamente pentru cancer, pare raţional să îmbunătăţim eficienţa terapiilor curente studiind interacţiunile lor clinice cu vitamina C. Din punctul nostru de vedere, implementarea acestei paradigme de tratament poate aduce beneficii multor pacienţi cu cancer”.

Ianuarie 2020 – Armageddon-ul afacerii de Investiţii farmaceutice

Să vedem ce înseamnă această recomandare din buletinul celei mari instituţii de cercetări asupra cancerului din întreaga lume. După un secol de susţinere a chimioterapiei toxice în faţa a milioane de pacienţi din întreaga lume, ca presupus tratament pentru această boală, după ce a stors miliarde de dolari de la pacienţi şi autorităţi de sănătate publică cu această minciună, acum este clar că o simplă vitamină este superioară tuturor acestor medicamente scumpe şi toxice.

Cum vânzările anuale de medicamente brevetate pentru cancer depăşesc 100 miliarde dolari, această piaţă lucrativă s-a confruntat brusc cu ameninţarea de a fi anihilată de terapiile eficiente şi accesibile cu vitamine. Este uşor de înţeles că ianuarie 2020 a însemnat un „Armageddon” pentru afacerea de investiţii farmaceutice.

Pentru a explica şi mai bine acest moment decisiv din istorie, cancerul a fost prezentat timp de mai bine de un secol ca o condamnare sigură la moarte de către afacerea de investiţii farmaceutice. Această constantă ameninţare cu moartea a fost utilizată strategic pentru a disciplina milioane de oameni şi a-i face să accepte afacerea de investiţii farmaceutice ca singura deţinătoare a „medicinei moderne”. Odată cu recunoaşterea vitamine C ca o soluţie pentru epidemia de cancer, masca înşelătoare a întregului model de afaceri al industriei farmaceutice a căzut dând la iveală faţa urâtă a lăcomiei sale insaţiabile.
În ianuarie 2020, investitorii miliardari ai industriei farmaceutice, ca şi zecile de mii de acţionari ai acesteia din întreaga lume, politicieni, media şi medicină, au înţeles că dacă această informaţie se răspândeşte pe plan global, ei vor fi dezvăluiţi ca şi complici care au adus mizeria în lume în proporţii de genocid. Atât companiile farmaceutice cât şi promotorii lor aveau să fie traşi la răspundere în tribunalele lumii de către milioane de oameni, comunităţi şi servicii naţionale de sănătate pentru dezastrul fără precedentla nivelul sănătăţii şi al economiei, pe care l-au cauzat timp de decenii.
Pe acest fundal, discursurile dramatice recente şi măsurile „legii marţiale” introduse de anumiţi politicieni apar într-o nouă lumină. Ca o regulă: cu cât mai tare ţipă şi cu cât mai draconice măsuri impun, cu atât mai mare le este frica să nu fie traşi la răspundere în următoarea „epurare” legală pe care o vor face oamenii lumii.
Deloc surprinzător este faptul că între aceste voci politice, cele mai sonore au fost cele ale reprezentanţilor ţărilor exportatoare de medicamente. Retorica lor a fost cu adevărat uimitoare. Emmanuel Macron spunând francezilor că trăiesc în vremuri de război şi Angela Merkel vorbind poporului german despre o criză „nemaivăzută de la al Doilea Război Mondial” sunt doar două exemple.
Suprimarea organizată a beneficiilor vitaminelor asupra sănătăţii este o crimă împotriva umanităţii

Neglijarea şi omisiunea deliberată a beneficiilor documentate ştiinţific ale vitaminelor de către orice politicieni în actuala criză este o crimă. Aceste opţiuni de sănătate naturală sunt disponibile pentru milioane de oameni – şi sunt potenţial salvatoare de vieţi. Niciun politician nu va mai scăpa de acum cu argumentul „Nu am ştiut”. Vă încurajez să vă confruntaţi factorii de decizie politici la nivel local şi regional cu faptele din această scrisoare şi să le cereţi să ia poziţie în mod public. Privind la actuala criză trebuie să ne întrebăm:

 • Această criză de sănătate ar fi putut fi evitată de popoarele lumii dacă ar avea o mai bună înţelegere asupra rolului vitaminelor şi altor microelemente  nutritive în întărirea sistemului imunitar a milioane de oameni?
 • Ar fi putut fi putut diseminarea informaţiei în ultimele decenii, ca parte a politicilor de sănătate publică – şi mai ales pentru copii şi seniori – să ajute la stăvilirea sau chiar evitarea curentei pandemii şi a multor altora dinaintea acesteia?
În răspunsul la aceste întrebări oamenii lumii trebuie să privească îndeaproape la rolul guvernului german şi eforturile sale desfăşurate timp de decenii de a interzice terapiile naturale, inclusiv vitaminele, la scară mondială. Acest efort a avut un singur scop: de a proteja exporturile companiilor farmaceutice germane care timp de mulţi ani au fost cele mai mari exportatoare de medicamente din lume.
Sub auspiciile guvernului Germaniei, s-a lansat un efort internaţional de interzicere la scară mondială a oricăror menţiuni terapeutice de sănătate preventivă despre vitamine şi alte substanţe naturale, nebrevetabile. În decursul ultimului sfert de secol, guvernul german prin aşa numita „comisie Codex Alimentarius” a folosit organizaţii internaţionale precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (Food and Agriculture Organization, FAO) şi a încercat să impună aceste scopuri lipsite de etică în mai mult de 200 de ţări.
Ca o consecinţă a acestei strategii globale lipsite de scrupule, cercetarea şi educaţia cu privire la beneficiile vitaminelor şi altor terapii naturale asupra sănătăţii a fost sistematic discreditată, subfinanţată şi adesea direct interzisă în majoritatea ţărilor lumii.
Cum beneficiile vitaminelor în întărirea sistemului imunitar şi în lupta contra infecţiilor virale a fost clar stabilită. consecinţele suprimării sistematice a acestei informaţii pentru oamenii lumii sunt evidente: actuala pandemie ar fi putut fi evitată dacă această informaţie ar fi devenit parte din politicile de sănătate publică ale lumii.

Este clar, de asemenea, că deficitul economic din anumite ţări, unde oamenii au mai puţin acces la fructe, legume şi suplimente nutritive, ar agrava masiv susceptibilitatea a milioane de oameni care trăiesc în acele ţări sau regiuni. Acest lucru poate explica de ce actuala pandemie afectează în mod special ţări precum Iranul care se luptă de ani de zile cu sancţiuni economice. În Italia, decenii de dezechilibre comerciale între ţările bogate şi ţările sărace din Uniunea Europeană au slăbit economic această ţară lăsând cetăţenii expuşi.

Pe scurt, întreaga lume plăteşte acum preţul pentru decenii de acţiuni iresponsabile ale guvernului german şi lăcomia insaţiabilă a afacerii de investiţii farmaceutice pe plan internaţional. Pe baza informaâiilor de mai sus, oamenii şi guvernele lumii au acum o bază clară pentru a cere compensaţii pentru imensul dezastru economic pe care îl suportă în timpul crizei actuale.

Noile adevăruri trec prin trei stadii

Arthur Schopenhauer: “Toate adevărurile trec prin 3 stadii. Mai întâi sunt ridiculizte sau distorsionate. Apoi li se opune rezistenţă. Iar în final sunt acceptate ca de la sine înţelese”

Filozoful Arthur Schopenhauer a spus cândva “Toate adevărurile trec prin 3 stadii. Mai întâi sunt ridiculizate sau distorsionate. Apoi li se opune rezistenţă. Iar în final sunt acceptate ca de la sine înţelese”. Iar lupta pentru eliberarea sănătăţii naturale nu face excepţie.

Publicaţiile lui Linus Pauling şi ale mele la începutul anilor 1990 au cauzat imediat reacţii agresive. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (Food and Drug Administration, FDA), o agenţie infestată la vremea aceea de promotori ai afacerii de investiţii farmaceutice, a anunţat că vrea – prin lege – să transforme vitaminele în medicamente pe bază de reţetă.

Acest plan protecţionist lansat în interesul industriei farmaceutice a ricoşat fundamental. Zeci de milioane de consumatori de vitamine – „cea mai mare mişcare a maselor de oameni simpli de la războiul din Vietnam” (Newsweek) – a apărat drepturile la acces liber la sănătate naturală şi a dus la aprobarea de către Congresul SUA a „Actului de Educaţie şi Sănătate privind Suplimentele Nutritive” (Dietary Supplement Health and Education Act, DHSEA). Această lege din 1994 a permis pentru prima oară să se facă publice menţiuni de sănătate privind vitaminele şi alte substanţe naturale”

Această nouă lege a pus capăt efectiv aproape unui întreg secol din istoria SUA în care informaţiile de sănătate naturală salvatoare de vieţi au fost ascunse deliberat şi ţinute ostatice de legile protecţioniste impuse în numele afacerii de investiţii farmaceutice.

Au existat o multitudine de reacţii la nivel internaţional care merg dincolo de această scrisoare. Un caz a fost decizia guvernului chinez să lanseze o producţie masivă de vitamina C făcând astfel China cel mai mare sit de producţie al acestei vitamine de astăzi. Fără această decizie – luată cu 25 de ani în urmă – China ar fi putut să nu facă faţă la fel de eficient actualei pandemii.

În pofida întregii rezistenţe, echipa noastră de cercetători împreună cu mine am fost capabili să contribuim la apărarea şi expansiunea globală a acestei valoroase informaţii de sănătate. În timpul celor două pandemii precedente, gripa aviară şi SARS, am fost obligat să ridic glasul în ziare internaţionale de frunte şi să public „Informaţii de Sănătate Publică” privind valoarea vitaminelor în lupta împotriva acestor pandemii.

 • În 2003, la înălţimea scării globale a SARS, am publicat în South China Morning Post faptele despre lupta împotriva acestei boli cu mijloace naturale cu bază ştiinţifică. Semnificaţia acestei informaţii pentru actuala pandemie este evidentă: virusul care cauzează actuala pandemie este rudă apropiată cu virusul SARS din 2003.
 • În 2005, New York Times a publicat Scrisoarea mea Deschisă „Către oamenii şi guvernele lumii” privind rezultatele încurajatoare ale studiului nostru despre HIV/SIDA desfăşurat în Africa de Sud. Această Scrisoare Deschisă publicată pe o pagină întreagă se numea „Opriţi genocidul SIDA al Cartelului Medicamentelor”
 • În 2006, în timpul crizei globale cauzate de gripa aviară am publicat o altă informaţie de sănătate publică în New York Times.

De atunci, pandemiile de SARS şi gripă aviară au dispărut.

Privind retrospectiv, de la publicaţiile noastre de referinţă de la începutul anilor 1990, comunitatea oamenilor de ştiinţă din întreaga lume a contribuit cu peste 100,000 de studii ştiinţifice privind beneficiile vitaminelor şi altor microelemente nutritive asupra sănătăţii. Aproape niciunul din aceste studii nu ar fi fost publicat fără această luptă pentru eliberarea sănătăţii umane care se duce deja de 3 decenii.

Rolul dezastruos al aşa-numitor „experţi” în manipularea opiniei publice

Pe măsură ce actuala criză continuă, tot mai mulţi politicieni declară că deciziile lor se bazează pe instrucţiunile aşa-numitor experţi. Merită deci să aruncăm o privire mai atentă la cine sunt aceşti „experţi” şi ale cui interese le servesc ei.

Fie că sunt oameni de ştiinţă, virusologi, ziarişti sau „experţi” autoproclamaţi, în principal toţi sunt dependenţi, direct sau indirect, de afacerea de investiţii farmaceutice. Unii dintre ei sunt direct pe statele de plată ale acestor interese speciale, alţii primesc aşa numita „finanţare din partea unei terţe părţi” pentru a conduce cercetări orientate pe medicamente iar alţii sunt dependenţi prin intermediul banilor de publicitate.

În actuala criză, aceşti experţi se asigură că politicienii pe care îi „sfătuiesc” iau decizii în conformitate cu interesele afacerii de investiţii farmaceutice. Deci, nu este surprinzător că retorica la scară globală ajunge la noi pe toate canalele şi că vocile care se pronunţă în favoarea alternativelor naturale sunt reduse la tăcere. Acest lucru trebuie să înceteze!

Oamenii tuturor naţiunilor au dreptul de a afla imediat că există mijloace sigure, directe şi accesibile sub forma vitaminelor, disponibile imediat, pentru a-şi întări sistemul imunitar şi a ajuta la protejarea sănătăţii lor împotriva infecţiilor virale. Privarea oamenilor lumii de această informaţie potenţial salvatoare de vieţi este o crimă împotriva umanităţii!

Pentru a ne asigura că această dependenţă îngrozitoare de maşinăria de PR a afacerii de investiţii farmaceutice se opreşte chiar acum, vă încurajez pe voi, cititorii acestei scrisori, să ne trimiteţi numele acestor „experţi” din ţările voastre care – în mod deliberat sau din neglijenţă – induc în eroare oamenii din ţările lor, în chestiuni de viaţă şi moarte. O să ne asigurăm să publicăm o listă a acestor „experţi” pe un site web special cu scopul de a opri această dezinformare iresponsabilă.

Să facem un rezumat:

1. Ca şi în cazul industriei petroliere, multimiliardara „afacere cu boala” a industriei farmaeutice este deja condamnată într-un viitor previzibil. În decursul ultimilor ani, vitaminele, ca şi anumite alte microelemente nutritive, s-au dovedit superioare medicamentelor farmaceutice împotriva aproape oricărei boli umane – inclusiv bolile de inimă, cancerul şi multe boli infecţioase. Iar oamenii lumii cer din ce în ce mai mult acces la terapii naturale cu bază ştiinţifică, decât la medicamente sintetice toxice.

2. Confruntat cu dispariţia, grupul de investiţii din spatele acestei industrii se confruntă cu pierderea pe termen lung a zeci de trilioane de dolari.

3. Pentru a amâna demiterea lor, aceste cercuri de investiţii au o singură opţiune: să obţină acces direct la nivelurile executivului guvernelor din întreaga lume şi să impună continuarea afacerii lor prin intermediul implementării legilor de urgenţă.

4. Astfel de legi includ o varietate de măsuri care declară afacerea de investiţii farmaceutice „mai presus de lege”, susţinerea utilizării obligatorii a medicamentelor sau vaccinurilor, acapararea proprietăţilor sau cenzurarea oricăror informaţii care pun sub semnul întrebării „afacerea de investiţii în boli”. pe scurt, astfel de măsuri vor înfiinţa o dictatură corporatistă în interesul acestei afaceri de investiţii.

5. Desigur, nicio societate democratică nu ar capitula voluntar în faţa acestei preluări a puterii de către interese corporatiste. Astfel, industria farmaceutică trebuie să creeze un scenariu global de frică şi groază care să paralizeze viaţa socială şi afacerile din întreaga lume. Numai în acest stadiu de paralizie globală oamenii lumi ar accepta aceste măsuri draconice.

6. Puţine scenarii sunt capabile să creeze o astfel de situaţie psihologică de paralizie globală. Unul dintre acestea este utilizarea armelor de distrugere în masă într-un scenariu de război. Un altul, în vreme de pace, este o epidemie globală precum pandemia actuală.

7. Pentru a crea în mod artificial o astfel de atmosferă globală, afacerea de investiţii farmaceutice se foloseşte de aşa-zişi „experţi”: medici şi oameni de ştiinţă, care sunt fie direct pe statul de plată al industriei farmaceutice sau indirect dependenţi de aceasta prin „finanţări ale terţelor părţi”

8. Aşa-numiţii „experţi” îndeplinesc multiple funcţii în numele acţionarilor industriei farmaceutice

 1. Pentru a-şi proteja propria marfă ei trebuie, prin orice mijloace, să se asigure că niciun tratament alternativ nu este recunoscut de oameni. Pentru a atinge acest scop, trebuie să discrediteze public beneficiile vitaminelor dovedite ştiinţific.
 2. Trebuie să se prezinte ca singurii deţinători ai soluţiilor de sănătate şi „salvatorii umanităţii” de facto
 3. Trebuie să se asigure că politicienii (în general ignoranţi în ce priveşte ştiinţa) apelează la ei pentru a primi instrucţiuni în ce priveşte declaraţiile publice şi decretarea legilor şi ordinelor de urgenţă
 4. Trebuie să alimenteze media – care este în mare parte dependentă de reclamele industriei farmaceutice – cu perspectivele lor de „experţi” funcţionând în principal ca agenţi PR ai intereselor farmaceutice

9. Astfel astăzi afacerea de investiţii farmaceutice abuzează în mod deliberat de actuala pandemie instigând un „război psihologic” împotriva oamenilor lumii cu un singur scop principal: să îşo asigure propria supravieţuire şi profiturile de trilioane de dolari în viitor.

10. Investitorii miliardari din spatele industriei farmaceutice deja se gândesc că au toate motivele să petreacă:

 1. Aşteptata creştere a profiturilor din vânzarea de medicamente antivirale şi alte medicamente potenţial toxice pe o piaţă globală pe care tocmai au creat-o
 2. Supravieţuirea „afacerii cu boala” deja condamnate – dacă este necesar chiar prin abolirea democraţiei, impunerea de legi abuzive şi înfiinţarea de dictaturi corporatiste permanente
 3. Surprinzătoarea uşurinţă cu care pot speria milioane de oameni într-atât încât aceştia să capituleze în faţa fricii – manipulând factorii de decizie politică şi presa printr-o armată de aşa-numiţi experţi aflaţi în relaţie de dependenţă economică directă sau indirectă cu afacerea de investiţii farmaceutice.

11. Fără expunerea acestei înşelătorii prin această Scrisoare Deschisă, fără aducerea la lumina zilei a uriaşelor interese economice din spatele acestei sperieturi globale, oamenii lumii cu greu pot să vadă dincolo de această schemă înşelătoare – sau să îi pună capăt.

12. Astfel, deşi „petrecerea” magnaţilor industriei de investiţii farmaceutice abia a început, deja se sfârşeşte! Dezvăluirea acestei înşelăciuni – mai ales manipularea opiniei publice de către „experţi” ai intereselor multimiliardare – nu va permite ca această fraudă să continue. Acest newsletter este publicat cu scopul de a pune capăt actualei isterii, de a permite milioanelor de oameni să îşi întărească sistemul imunitar prin mijloace naturale eficiente şi de a se asigura că viaţa pe pământ revine la normal.

Următorul grafic rezumă înşelătoria globală în desfăşurare, de manipulare a opiniei publice în numele acestor interese ascunse

III. Răspunsuri clare: Ce trebuie să ştiţi

Există un motiv de preocupare în ce priveşte actuala pandemie, pentru a putea întreprinde acţiuni responsabile de limitare a acesteia. Dar nu există motive de isterie sau de capitulare în faţa unei paralizii globale care serveşte în primul rând intereselor corporatiste care o promovează.

Există un motiv pentru a urma sfaturile de siguranţă ale autorităţilor, dar nu există niciun motiv de a renunţa la drepturile umane fundamentale. Dimpotrivă chiar, acum este momentul să le apărăm.

Această Scrisoare Deschisă oferă sfaturi eficiente, sigure şi accesibile pentru întărirea rezistenţei imune a oricui. Dar aceste sfaturi merg cu mult dincolo de actuala pandemie. Vitaminele şi alte microelemente nutritive esenţiale sunt eficiente şi în prevenirea altor boli, inclusiv bolile cardiovasculare şi cancerul. Astfel, pentru oamenii şi guvernele lumii, actuala criză oferă o oportunitate unică de a se familiariza cu progresele rapide făcute în acest domeniu al ştiinţei medicale şi de a face un mare salt înainte către un sistem global de asistenţă medicală care să fie focalizat pe prevenţie şi pe eradicarea bolilor.

Prin prezenta, fac apel la:

1. Oamenii lumii

Urmaţi instrucţiunile autorităţilor. Următoarele recomandări sunt recomandări suplimentare

Termen scurt

 • Faceţi din fructe şi legume – ideal proaspete – bogate în vitamine şi aminoacizi esenţiali, hrana principală de-a lungul zilei. Dacă aveţi posibilitatea, faceţi-vă o grădină organică acasă.
 • Luptaţi împotriva izolării, fricii şi paraliziei citind această scrisoare şi studiind legăturile pe care le conţine
 • Familiarizaţi-vă cu informaţiile curente despre beneficiile microelementelor nutritive din cea mai mare bibliotecă online a lumii pubmed.gov. Dacă veţi căuta următoarele cuvinte cheie, veţi fi surprinşi de cantitatea de informaţie disponibilă la nivelul zilelor noastre:
 • Puteţi folosi programe online de traducere pentru a traduce rezumatele disponibile ale acestor studii în limba voastră. Chiar dacă textele sunt ştiinţifice, veţi fi surprinşi cât de mult veţi înţelege.
 • După ce treceţi prin această abundenţă de informaţie din domeniul sănătăţii naturale, vă încurajez să deschideţi televizorul şi să urmăriţi ştirile sau să citiţi un ziar. Rareori veţi auzi ceva despre aceste mii de studii despre beneficiile vitaminelor asupra sănătăţii. Astfel puteţi simţi voi înşivă uimitorul „zid al tăcerii” pe care îl ridică presa în calea informaţiei despre sănătatea naturală
 • Vorbiţi tuturor cunoscuţilor voştri despre beneficiile vitaminelor asupra sănătăţii în ce priveşte lupta cu infecţiile şi bolilor – în familie, comunitate, la biserică, la clubul sportiv etc
 • Trimiteţi prin email lucrurile pe care le-aţi aflat din această scrisoare, trimiţându-le cunoscuţilor voştri
 • Tipăriţi copii ale acestei scrisori şi distribuiţi-le oamenilor care, ca şi voi, ar fi interesaţi să afle aceste informaţii importante
 • Aproape niciun factor de decizie politic – la nivel local sau naţional – nu deţine această informaţie. Deci, trimiteţi-o primarului şi reprezentanţilor politici ai comunităţii din care faceţi parte. Apoi sunaţi şi asiguraţi-vă că au citit-o. Ar trebui să le cereţi să transmită această informaţie şi nivelurilor superioare din guvern
 • Mai presus de toate, ajutaţi la întărirea sistemelor imunitare ale voastre, ale copiilor şi persoanelor dragi, dezvoltând un „plan de sănătate familială” bazat pe alimentaţie sănătoasă. În acest mod, prezenta criză se transformă într-o experienţă pozitivă care poate schimba viaţa.

Termen mediu

 • Formaţi un grup de oameni cu gândire similară în cartierul vostru, la serviciu sau în comunitate
 • Nu vă lăsaţi izolaţi dincolo de perioada necesară
 • Asiguraţi-vă că măsurile de sănătate naturală şi preventivă devin parte integrală a politicii în comunitatea voastră
 • Incorporaţi istoria industriei farmaceutice – şi motivele sale pentru a abuza de prezenta pandemie – permanent în programa şcolilor şi a instituţiilor de învăţământ superior. Astfel ne vom asigura că generaţiile următoare sunt „imunizate” împotriva oricărei încercări de astfel de abuz în viitor. Folosiţi informaţia primită prin această Scrisoare Deschisă.
 • Iniţiaţi programe şcolare pe tema sănătăţii nutriţionale şi înfiinţaţi grădini ale şcolilor unde copiii pot învăţa conexiunile dintre alimentaţia bogată în vitamine şi sănătate
 • Iniţiaţi proiecte de grădinărit la azilurile de bătrâni locale, aceştia fiind în mod special afectaţi de actuala criză. În comunitatea largă asiguraţi-vă că se plantează plante, arbuşti şi copaci bogaţi în vitamine şi că se oferă informaţia de sănătate legată de acestea

Termen lung

2. Guverne locale

 • Informaţi-vă despre importanţa alimentaţiei bogate în vitamine şi suplimentarea naturală, pentru a îmbunătăţi sistemul imunitar al oamenilor care trăiesc în comunitatea voastră
 • Recunoaşteţi că nutriţioniştii locali din comunitatea voastră sunt bune surse de informare. Examinaţi lista cuprinzătoare a studiilor disponibile pe site-ul web al institutului nostru de cercetare şi alte surse online care sunt independente de interesele corporatiste
 • Începeţi programe locale pentru a asigura suplimente alimentare gratuite celor mai vulnerabili membri ai comunităţii voastre, în special copiii de la grădiniţele şi şcolile locale precum şi vârstnicii care locuiesc acasă sau în cămine de bătrâni
 • Susţineţi firmele locale, ca şi organizaţiile şi instituţiile publice şi private, susţinând distribuirea de suplimente nutritive către angajaţii lor.

3. Guverne naţionale

 • Nu vă lăsaţi impresionaţi sau presaţi de „experţi” direct sau indirect conectaţi cu afacerea de investiţii farmaceutice
 • Incorporaţi oameni de ştiinţă şi medici care activează în domeniul cercetării asupra microelementelor nutritive, în procesul luării de decizii politice
 • Introduceţi educaţia sanitară nutriţională şi preventivă în programa instituţiilor de educaţie, de la şcoala primară până la educaţia superioară
 • Începeţi producţia pe scară largă de vitamine şi alte microelemente nutritive esenţiale sub control naţional pentru a asigura aceste elemente nutritive importante la costuri reduse şi a scădea dependenţa de producătorii străini
 • Îndrumaţi universităţile publice din ţările voastre să înfiinţeze secţii de sănătate nutriţională şi preventivă
 • Lansaţi institute independente de cercetare care să se ocupe de necesităţile de sănătate ale oamenilor din ţările voastre focalizându-se pe sănătatea preventivă în loc să continue dependenţa de afacerea de investiţii farmaceutice care este în primul rând aservită acţionarilor săi.

4. Guvernele ţărilor în curs de dezvoltare

 • Familiarizaţi-vă cu cunoştinţele copleşitoare despre beneficiile cuprinzătoare asupra sănătăţii provenite din fructe şi legume bogate în vitamine care cresc din abundenţă în regiunile tropicale şi subtropicale
 • Iniţiaţi şi facilitaţi grădinăritul şcolar şi comunitar cu plante bogate în vitamine, în întreaga voastră ţară. Autorizaţi închirierea sau transferul gratuit al terenurilor nefolosite pentru crearea de grădini comunitare pe scară largă
 • Promovaţi cunoştinţele despre alimentaţia bogată în vitamine şi lupta împotriva celor mai comune probleme de sănătate din ţările voastre, atât online cât şi offline. Încurajaţi oamenii care trăiesc în zonele urbane sau rurale să dezvolte forme creative de „grădinărit sănătos”
 • Nu permiteţi politicienilor străini să abuzeze de actualul climat global de frică pentru a vă lăsa guvernul presat să semneze acorduri care în spatele promisiunii de „comerţ liber” caută să forţeze importurile de medicamente sintetice brevetate către cele mai sărace naţiuni.
 • Protejaţi-vă ţara împotriva expansiunii colonialismului farmaceutic în contextul pandemiei actuale.

5. Comunitatea celor interesaţi de sănătate naturală

 • Milioane de oameni din întreaga lume sunt conştienţi deja de rolul important al abordărilor naturale pentru protejarea sănătăţii lor şi a comunităţilor din care fac parte. Din păcate, în actuala situaţie, această informaţie valoroasă este adesea considerară inferioară medicamentelor antivirale sintetice şi este marginalizată de interesele farmaceutice
 • Vă încurajez să susţineţi cunoştinţele pe care deja le aveţi sau pe care le-aţi obţinut din această scrisoare. Datele ştiinţifice sunt clare: vitamina C şi alte elemente nutritive esenţiale pot bloca eficient multiplicarea şi răspândirea multor virusuri, fără efectele secundare toxice ale medicamentelor farmaceutice
 • Nu lăsaţi promotorii afacerii de investiţii farmaceutice din politică, media şi medicină să fie singurele voci în contextul crizei actuale. Făceţi-vă auziţi!

6. Medici

 • Din păcate, facultăţile de medicină din întreaga lume, deşi predau în mod regulat „farmacologie”, rareori spre deloc educă viitorii medici în privinţa beneficiilor vitaminelor asupra sănătăţii. Nici aceasta nu este o coincidenţă: se întâmplă sub influenţa industriei farmaceutice  care este interesată să instruiască medicii doar pentru a-i vinde medicamentele sintetice brevetate. În multe ţări, susţinerea financiară din partea companiilor farmaceutice este un criteriu oficial pentru a numi şefi de departamente în facultăţile de medicină
 • Astfel, timp de generaţii, mulţi medici au avut foarte puţine informaţii despre beneficiile microelementelor nutritive asupra sănătăţii. Acest lucru este deosebit de dezavantajos în actuala criză. Mai mult, confruntaţi cu pandemia – şi indisponibilitatea tratamentelor eficiente pentru ea – medicii din întreaga lume sunt de asemenea paralizaţi, unii dintre ei chiar refuzând să consulte pacienţi care au nevoie. Acest lucru agravează starea psihologică de frică în comunităţi.
 • În numele sănătăţii oamenilor din comunitatea voastră, fac apel la voi să vă familiarizaţi cu beneficiile vitaminelor asupra sănătăţii în ceea ce priveşte întărirea sistemului imunitar şi lupta împotriva infecţiilor virale. Vă recomand să citiţi mai ales rapoartele spitalelor unde cantităţi mari de vitamina C – administrată intravenos – au dus la recuperarea pacienţilor grav afectaţi de pandemie.
 • Vă încurajez să folosiţi abordările naturale dovedite ştiinţific pentru pacienţii voştri în contextul actualei pandemii. Ajutaţi-i să îşi întărească sistemul imunitar ca măsură preventivă şi trataţi-i cu vitamine administrate intravenos, la nevoie.
 • Deveniţi lideri în comunităţile voastre ajutând în lupta împotriva fricii şi paraliziei. Comunicaţi pacienţilor voştri date ştiinţifice despre rolul decisiv al microelementelor nutritive şi explicaţi-le cum îşi pot contrui rezistenţa imună pentru a lupta împotriva afecţiunilor virale.
 • Rămâneţi în legătură cu institutul nostru de cercetări prin intermediul site-ului web pentru a vă asigura că sunteţi mereu la curent cu cele mai recente progrese.

7. Oameni de ştiinţă

 • Cum dovezile despre beneficiile microelementelor nutritive asupra sănătăţii umane sunt acum copleşitoare, oamenii de ştiinţă responsabili ar trebui să se focalizeze pe extinderea acestei informaţii pentru a o face disponibilă umanităţii în cadrul luptei pentru controlul bolilor.
 • Lupta de reducere – şi posibil eradicare, într-o bună zi – a bolilor umane cu largă răspândire este următoarea mare cauză care uneşte întreaga omenire
 • Nu vă temeţi de obiecţiile pe care le veţi înfrunta la început din partea colegilor voştri. Cum există peste 100,000 de studii ştiinţifice care documentează beneficiile vitaminelor asupra sănătăţii, mişcările în direcţia obţinerii sănătăţii preventive sunt deja ireversibile

Sănătatea devine un drept al omului

Este posibil ca unii dintre cititorii mei să fi parcurs această Scrisoare Deschisă cu neîncredere. Să fie oare posibil să se fi ridicat în mijlocul societăţilor noastre o astfel de industrie globală puternică bazată pe asemenea principii neetice şi care acum – când comunităţile lumii îi întorc spatele – să încerce să îşi cimenteze strânsoarea asupra omenirii emiţând legi şi războaie psihologice?

Pentru aceşti cititori, următoarea analogie istorică ar putea fi de ajutor: în secolul XVI, progresele omenirii atinseseră un punct în care omenirea avansase spre începutul Epocii Moderne. Totuşi, puterile medievale insistau în a-şi menţine privilegiile feudale. Iniţiind „Războiul de 30 de ani”, puterile medievale ale Europei au tras întregul continent după ele în abis. Fără niciun rost, deoarece progresele Epocii Moderne nu au putut fi oprite. Deja am împărtăşit această analogie cititorilor New York Times, cu 17 ani în urmă, pe 9 martie 2003.

Astăzi, materia primă a afacerilor de investiţii globale cu petrol şi medicamente este -în interesul tuturor oamenilor lumii – înlocuită sistematic cu tehnologii superioare mai sigure. Această desfiinţare viitoare a afacerilor de investiţii globale de multe trilioane de dolari reprezintă o ameninţare existenţială la adresa acţionarilor acestora. Într-o încercare de a amâna propria lor demitere, aparent ei sunt pregătiţi să tragă toată omenirea după ei în abis, să distrugî existenţa a numeroşi oameni şi numeroase afaceri, să îngrădească drepturile omului şi să abolească democraţia.

Actuala pandemie este un moment decisiv în istoria umanităţii. În secolul XVI, popoarele Europei nu au avut nicio şansă de a evita distrugerea continentului – deoarece nu aveau niciun precedent istoric din care să înveţe. Astăzi, situaţia este diferită. Avem o paralelă istorică în evenimentele petrecute cu 400 de ani în urmă. Putem acţiona pentru a preveni asta!

Cu ajutorul informaţiilor din această scrisoare, popoarele şi guvernele lumii au oportunitatea – şi responsabilitatea – de a proteja democraţia şi de a transforma această criză în unul dintre cei mai mari paşi înainte din istoria umanităţii: punctul de plecare al unei mişcări globale cu scopul eliberării sănătăţii umane după un secol de captivitate exercitată de grupurile de interese speciale şi predarea unei lumi mult mai sănătoase generaţiilor viitoare.

Sănătatea naturală devine acum un drept al omului!

Vă doresc multă sănătate,
Dr. Matthias Rath


Vă rugăm să trimiteţi această Scrisoare Deschisă tuturor cunoscuţilor voştri.

Dacă doriţi informări regulate, vă rugăm să vă abonaţi la newsletter*-ul săptămânal al Fundaţiei noastre

Versiunea online a acestei Scrisori Deschise va fi modificată şi adaptată pentru a reflecta evenimentele curente.

Această Scrisoare Deschisă a Dr.Rath poate părea, pentru unii, un fel de reclamă la suplimente nutritive. Dr.Rath foloseşte vânzările formulelor de vitamine dezvoltate în institutul său de cercetări pentru a finanţa continuarea acestei cercetări independente şi potenţial salvatoare de vieţi. Întreaga sa organizaţie operează sub umbrela unei organizaţii non-profit, astfel că, utilizând aceste suplimente, oricine poate fi sigur că ajută la promovarea sănătăţii preventive în întreaga lume. Acest model de afacere non-profit contrastează puternic cu al altor organizaţii de sănătate naţionale şi internaţionale, inclusiv cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii care operează în parteneriate publice/private prin intermediul cărora industria farmaceutică influenţează puternic politicile de sănătate globale.

Publicat cu permisiune