“Utilizarea vitaminelor B pentru scăderea nivelurilor homocisteinei este un mijloc eficient de reducere a tensiunii arteriale și poate fi deosebit de utilă în gestionarea hipertensiunii arteriale rezistente la medicamente, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Maine și Universitatea din Arkansas.” [Sursa: Medicalexpress.com]
COMENTARIU
Deşi este un aminoacid produs în mod natural în organism, nivelurile ridicate de homocisteină sunt considerate ca un factor de risc pentru boli cardiovasculare și boli renale. Nivelurile de homocisteină pot fi reduse prin asigurarea unui aport optim de vitamina B6, vitamina B12 și folat.
Hipertensiunea arterială, denumită comun hipertensiune, afectează aproximativ 1,28 miliarde de adulți cu vârsta cuprinsă între 30 și 79 de ani în întreaga lume. Este o afecțiune în care forța sângelui care împinge pereții vaselor de sânge este constant prea mare, mărind semnificativ riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral. Apariția pe scară largă a acestei probleme de sănătate reflectă faptul că, în cercurile medicinei convenționale, cauza ei primară a fost insuficient sau deloc înțeleasă.
Pe baza cercetărilor de medicină celulară ale Dr. Rath, știm acum că principala cauză a hipertensiunii arteriale este un deficit cronic de microelemente nutritive în celulele pereților arteriali. Corectând acest deficit, prin reaprovizionarea cu microelementele nutritive necesare, controlul natural al hipertensiunii arteriale, fără medicamente, devine astfel posibil. Printre microelementele nutritive cheie implicate în prevenirea și corectarea hipertensiunii arteriale se numără vitamina C, magneziul și aminoacizii lizină, prolină și arginină.
Află mai multe despre controlul natural al hipertensiunii arteriale citind acest articol de pe site-ul nostru.
Publicat cu permisiune