Se rupe barajul afacerii cu epidemia de SIDA

Noile cercetări a două instituţii academice din Hamburg şi Heidelberg, Germania, publicate în mai 2009 în Proceedings of the National Academy of Science USA (Lucrările Academiei Naţionale de Știinţe SUA) că extractul de ceai verde poate inhiba virusul imunodeficienţei umane (HIV)  poate fi o surpriză pentru mulţi oameni, nu însă şi pentru noi.

Cercetătorii de la aceste instituţii au publicat dovezi ştiinţifice asupra faptului că EGCG (galat de epigalocatehină) – o componentă naturală a ceaiului verde – poate fi utilizată ca agent antiretroviral eficient pentru a reduce transmiterea HIV pe cale sexuală. Studiul a arătat că EGCG poate neutraliza o mică proteină (peptidă) prezentă în sperma umană, care stimulează infectarea cu HIV. Această peptidă poate creşte infecţionalitatea HIV prin formarea unei reţele de fibrină care poate să prindă virusul şi să-l lipească de suprafaţa celulelor ţintă, stimulând astfel infectarea acelor celule.

Cercetătorii au descoperit că în prezenţa EGCG se poate forma o astfel de reţea de fibrină în jurul virusului, care ar suprima astfel capacitatea acestuia de a infecta celulele. Oamenii de ştiinţă sugerează administrarea EGCG ca şi componentă a agenţilor antimicrobieni, de exemplu în cremele vaginale, deoarece EGCG este foarte stabil în mediu acid, aşa cum este mediul vaginal. Poate fi folosit pentru a aboli proprietăţile de infecţionalitate pro-HIV ale spermei şi a împiedica răspândirea HIV.

Totuşi, eficienţa EGCG împotriva HIV raportată în această lucrare, desigur nu este nouă. Ea era evidentă din multe publicaţii ştiinţifice anterioare. Oamenii de ştiinţă germani doar au oferit mai multe informaţii asupra mecanismelor posibile prin care EGCG poate preveni infectarea cu HIV.

Propriile noastre studii recente privind celulele infectate cronic cu HIV au arătat ca extractul de ceai verde a avut şi un alt efect: el suprimă producerea virusului în interiorul celulelor. Această suprimare poate fi mai mult amplificată prin combinarea extractului de ceai verde cu acid ascorbic şi alte elemente nutritive precum lizina. Mai mult, abordarea noastră ştiinţifică s-a extins dincolo de efectele elementelor nutritive individuale, aşa cum s-a prezentat în studiul german. Am introdus principiul sinergiei biologice, care permite obţinerea de efecte fiziologice mai bune cu doze mai mici de elemente nutritive şi păstrarea echilibrului metabolic – baza tuturor funcţiilor celulare sănătoase.

De asemenea EGCG nu este singurul element nutritiv eficient în lupta împotriva HIV. Numeroase studii efectuate cu două decenii în urmă au demonstrat faptul că vitamina C şi N-acetilcisteina pot inhiba multe stadii metabolice legate de infecţionalitatea cu HIV şi multiplicarea acestuia în celule. Lucrarea care tratează eficienţa vitaminei C împotriva HIV a fost condusă de Dr. Raxit Jariwalla şi echipa sa de cercetare în 1990 şi a fost andosată de laureatul Premiului Nobel Dr. Linus Pauling. Studiile care documentează potenţialul anti-HIV al N-acetil cisteinei au fost de asemenea publicate la începutul anilor 1990 la Universitatea Stanford din California.

Toate aceste descoperiri şi multe altele, care provoacă medicina bazată pe produse farmaceutice şi afacerea sa cu medicamente antiretrovirale (ARV) au fost ignorate de medicina conventională timp de două decenii. Mai mult, pionierii acestor cercetări ştiinţifice au fost viguros combătuţi prin intermediul campaniilor farmaceutice care promovau medicamentele patentate de chimiopterapie împotriva SIDA. Ca rezultat al acestei opoziţii, milioane de pacienţi bolnavi de SIDA au murit inutil iar costul medicamentelor toxice ARV strangulează economiile multor ţări, în special ale celor în curs de dezvoltare.

Ce ar putea declanşa studierea EGCG în legătură cu SIDA?

Publicitatea care a înconjurat munca noastră în Africa de Sud şi documentaţia noastră asupra beneficiilor semnificative ale micronutrienţilor (inclusiv EGCG) asupra sănătăţii la aproape 1000 de pacienţi suferinzi de HIV/SIDA a avut scopul de a-l ataca pe Dr.Rath şi descoperirile sale şi de a discredita munca noastră. Nu a reuşit, în schimb a declanşat interesul pentru luarea în considerare opţiunilor naturale de combatere a SIDA.

Ştiinţa nu progresează aderând la dogme, ci prin intermediul provocărilor şi ideilor care inspiră căutarea de răspunsuri şi adevăruri ştiinţifice. Ca atare, descoperirile echipei de cercetare germane demonstrează încă o dată ceea ce Dr.Rath şi echipa sa de cercetare au afirmat de ani de zile în legătură cu controlul epidemiei de HIV/SIDA.

Rezultatele confirmă potenţialul substanţelor naturale, cum ar fi polifenolii – în plus faţă de vitamine, minerale şi multe alte elemente nutritive – în protejarea sănătăţii noastre. Aceste beneficii asupra sănătăţii sunt realizabile fără riscul efectelor secundare toxice inerente în cazul medicamentelor. Acest studiu şi multe altele confirmă faptul că afacerea farmaceutică condusă de profituri a eşuat în aducerea de soluţii inovatoare şi eficiente pentru sănătate; în schimb se cramponează ca o veche fortăreaţă medievală, protejându-şi bunăstarea şi luptând împotriva oricărui progres care ar face ca existenţa sa să fie desuetă.

Cum puteţi ajuta la schimbarea viitorului medicinei

Vor găsi cercetările asupra EGCG în sfârşit aplicare practică în lupta împotriva HIV? Ce părere aveţi despre utilizarea acestor extracte de ceai verde în lupta împotriva altor boli pe care a fost dovedit că le combat în mod eficient? Câţi oameni sunt familiarizaţi cu documentaţia asupra beneficiilor sinergiei micronutrienților în cancer, boli cardiovasculare, SIDA şi alte probleme de sănătate?

Nu ne putem baza pe oamenii de ştiinţă din Germania – sau din vreo altă ţară sau instituţie – să lupte împotriva “afacerii cu boala” a industriei farmaceutice. Totuşi, deşi avem deja toate uneltele ştiinţifice necesare, pentru a schimba viitorul medicinei avem nevoie de ajutorul vostru.

În special, nevoia de educaţie obiectivă de sănătate este cea mai mare importantă. Din acest punct de vedere, campania noastră World Health Alphabetization (alfabetizare globală în domeniul sănătăţii, WHA) este un instrument cheie şi vă rugăm să o împărtăşiţi la un număr cât mai mare de oameni posibil. Deoarece, lucru necunoscut milioanelor de oameni din întreaga lume, descoperirile ştiinţifice recente în cercetările asupra vitaminelor au demonstrat că un deficit cronic de microelemente nutritive este astăzi cauza cea mai frecventă a celor mai comune boli. Astfel, a pune capăt analfabetismului privind aceste realităţi de bază în domeniul sănătăţii este o condiţie preliminară pentru a câştiga războiul împotriva bolilor cardiovasculare, cancerului, SIDA şi altor probleme comune de sănătate.

La fel de important, totuşi, este ca toată lumea să cunoască realitatea despre

Prin răspândirea realităţilor ştiinţifice cu privire la aceste probleme şi, în acelaşi timp, creşterea conştientizării existenţei alternativelor sigure şi eficiente la medicamentele farmaceutice, puteţi salva milioane de vieţi.

Viitorul medicinei este în mâinile voastre!

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2009/05/the-dam-of-the-business-with-the-aids-epidemic-is-breaking-2/

Publicat cu permisiune