Brazil nut

Seleniul poate fi de ajutor în recuperarea pierderilor de memorie

„Seleniul – un mineral care se găsește în multe alimente – ar putea inversa impactul cognitiv al accidentului vascular cerebral și ar putea stimula învățarea și memoria în creierul îmbătrânit, potrivit cercetărilor Universității din Queensland..” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Seleniul este un important mineral antioxidant care protejează organismul împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și îi ajută sistemele de apărare. Studiile clinice au stabilit că seleniul joacă un rol important în lupta împotriva cancerului și a bolilor cardiovasculare.

Cercetări recente sugerează că un aport mai mare de seleniu este asociat cu telomeri mai lungi. Structuri situate la capetele cromozomilor, se știe că telomerii se scurtează odată cu vârsta. Dovezile științifice sugerează că telomerii scurti pot fi asociați cu dezvoltarea bolii.

De asemenea, s-a identificat o asociere între nivelurile de seleniu și rezultatele infecțiilor cu COVID-19. S-a demonstrat că pacienții care locuiesc în zone cu aport ridicat de seleniu au mai multe șanse de a se recupera după infectarea cu coronavirus. Alți cercetători au făcut descoperiri similare, demonstrând că deficitul de seleniu este în mod clar asociat cu severitatea infecției cu coronavirus.

Află mai multe despre recomandările Dr.Rath privind aportul zilnic recomandat, de seleniu şi alte microelemente nutritive importante, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/02/selenium-may-help-reverse-memory-loss/

Publicat cu permisiune