Somnul deficitar are legătură cu nutriția deficitară

Cercetări efectuate în SUA au dat la iveală faptul că persoanele care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte, în medie, consumă cantități mai mici de vitamina A, vitamina D, vitamina B1, magneziu, niacin, calciu, zinc și fosfor.

COMENTARIU

Lipsa microelementelor nutritive esențiale are numeroase efecte negative asupra sănătății. Este cunoscut faptul că printre aceste efecte sunt incluse și tulburările de somn. O meta-analiză publicată în 2018 a evaluat 9 studii în care au fost implicați 9397 pacienți și a descoperit faptul că deficitul de vitamina D este asociat cu o calitate slabă a somnului, durată mai scurtă a acestuia și stare de somnolență. Cercetătorii au concluzionat că participanții la studiu cu deficit de vitamina D au avut un risc crescut de tulburări de somn.

Pe termen lung, efectele negative ale nutriției necorepunzătoare pot pune viața în pericol. După cum au arătat descoperirile științifice ale Dr.Rath, deficitul cronic al vitaminelor, mineralelor, aminoacizilor și altor elemente nutritive specifice sunt cauza primară a celor mai comune boli ale zilelor noastre. Printre aceste boli se numără problemele cardiovasculare, cancerul, diabetul și altele, boli care la ora actuală ucid milioane de oameni din întreaga lume, în fiecare an.

Pe baza acestei înțelegeri, abordarea medicinei celulare dezvoltată de Dr.Rath arată că un aport zilnic optim al unor microelemente nutritive specifice ca măsură preventivă de bază pentru menținerea sănătății și controlul sigur și eficient al multor situații patologice.

Află mai multe despre medicina celulară dezvoltată de Dr.Rath și cum poți beneficia de ea, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/06/study-links-poor-sleep-with-poor-nutrition/

Publicat cu permisiune