Sportivii consideră că ştiu mai multe despre nutriţie şi suplimente nutritive, decât ştiu de fapt

Un nou studiu care a inclus sportivi profesionişti care concurează la sporturile olimpice, a dat la iveală faptul că aceştia cred că ştiu mai multe despre nutriţie şi suplimente nutritive, decât ştiu de fapt.

COMENTARIU

Nu este un secret faptul că utilizarea suplimentelor nutritive este foarte răspândită în rândul sportivilor profesionişti. Datorită ratei metabolice crescute, suplimentarea cu microelemente nutritive este esenţială pentru oricine face în mod regulat exerciţii fizice intense. Altfel, insuficienţa microelementelor nutritive poate duce la oboseală rapidă, accidentări la nivelul muşchilor şi oaselor şi alte probleme precum artrita.

Unii sportivi iau combinaţii aleatoare de suplimente care pot genera sau chiar agrava dezechilibre în rândul microelementelor nutritive. De aceea, nu este deloc surprinzătoare constatarea acestui studiu, şi anume că sportivii cred că ştiu mai multe despre nutriţie, decât ştiu de fapt.

Cercetările desfăşurate de oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath arată că o combinaţie sinergică de microelemente nutritive alese cu atenţie poate oferi suport maxim celulelor inimii, vaselor de sânge, muşchilor, oaselor, articulaţiilor şi altor organe care ajutp sportivii să rămână puternici şi sănătoşi pe întreaga durată a vieţii lor.

Află mai multe despre importanţa microelementelor nutritive în performanţa sportivă citind acest articol de pe site-ul nostru

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/06/study-finds-athletes-think-they-know-more-about-supplements-and-nutrition-than-they-actually-do/

Publicat cu permisiune