news5

Statinele administrate pentru scăderea colesterolului, asociate cu dublarea riscului de demenţă

“La pacienții cu deficiențe cognitive ușoare, administrarea de statine lipofile dublează riscul de a dezvolta demență în comparație cu cei care nu iau aceste medicamente.” [Sursa: scitechdaily.com]

COMENTARIU

Este bine cunoscut faptul că statinele provoacă o gamă largă de efecte secundare, dintre care multe pot pune viața în pericol. O recenzie ştiinţifică publicată  în 2008 a constatat că acestea cresc riscul de probleme musculare; probleme cognitive; cancer; accidente vasculare cerebrale; afectarea sistemului nervos periferic; disfuncție sexuală; probleme cu tiroida; boală de rinichi; tulburări de comportament; Probleme cu inima; boli neurodegenerative; Boala Parkinson; boală autoimună; probleme pancreatice; boală de ficat; probleme ale pielii; probleme gastrointestinale; oboseală; probleme psihiatrice; probleme de somn; precum și afectarea negativă a multor alte aspecte ale sănătății.

Cercetări din Australia au asociat medicamentele cu un risc semnificativ crescut de miozită inflamatorie idiopatică, o boală musculară gravă care poate duce la invaliditate permanentă și deces.

De asemenea, se știe că statinele epuizează nivelurile de microelementului nutritiv esenţial coenzima Q10 și, în plus, s-a dovedit că scad concentrațiile de acizi grași serici.

Află mai multe despre statine ca medicamente pentru scăderea colesterolului citind acest articol de pe site-ul nostru.

Află cum poţi scădea nivelul colesterolului în mod natural, fără medicamente, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/08/statins-used-to-lower-cholesterol-linked-to-doubled-risk-of-developing-dementia/

Publicat cu permisiune