Statinele, asociate cu pierderi de memorie, energie scăzută şi alte efecte secundare

Pierderi de memorie. Energie scăzută. Minte înceţoşată. Dureri musculare. Glicemie crescută. Din ce în ce mai multe cercetări arată că aceste efecte secundare, şi altele, sunt legate de medicamentele pentru scăderea colesterolului, din categoria statinelor.

COMENTARIU

Cum profiturile industriei farmaceutice din vânzarea statinelor se prăbuşesc, o recenzie ştiinţifică recentă publicată în Pharmaceutical Journal – o publicaţie a Societăţii Regale Farmaceutice britanice (Britain’s Royal Pharmaceutical Society) a pus gaz pe foc confirmând faptul că teoria colesterolului ca şi cauză a bolilor cardiovasculare este „moartă„. Subliniind că s-a demonstrat că vieţile supravieţuitorilor infarctelor miocardice incluşi în studiul sponsorizat de industria farmaceutică au fost prelungite cu o medie de doar 4 zile, autorii spun că discutarea potenţialelor pericole ale acestor medicamente este „o necesitate etică şi morală”.

Realitatea este că, desigur, soluţia epidemiei de boli cardiovasculare există deja. În aprilie 2015, oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath din California au publicat un studiu revoluţionar în American Journal of Cardiovascular Disease demonstrând că boala cardiovasculară este un stadiu incipient al scorbutului, boala deficitului de vitamina C. Pe baza descoperirii făcute de Dr.Matthias Rath la începutul anilor 1990, aceasta netezeşte calea spre eradicarea bolilor cardiovasculare ca şi cauză a mortalităţii umane.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/10/statins-tied-to-memory-lapses-low-energy-other-side-effects/

Publicat cu permisiune