Statinele măresc riscul de diabet și infecții ale pielii

Un nou studiu a dat la iveală faptul că utilizarea medicamentelor pentru scăderea colesterolului, din categoria statinelor, chiar și doar pentru o perioadă de numai 3 luni, mărește riscul pacienților de a dezvolta diabet și infecții ale țesuturilor moi

COMENTARIU

În afara diabetului și infecțiilor, o recenzie din literatura ştiinţifică arată că statinele măresc şi riscul de apariţie a problemelor musculare, cognitive, cancerului, accidentelor vasculare cerebrale, deteriorărilor sistemului nervos periferic, disfuncţiilor sexuale, problemelor de tiroidă, rinichi, a problemelor comportamentele, de inimă, afecţiunilor neurodegenerative, bolii Parkinson, bolilor autoimune, problemelor pancreatice, de ficat, gastrointestinale, oboselii, problemelor psihiatrice, tulburărilor de somn care afectează negativ sănătatea.

Şi ca şi acum această listă de efecte secundare nu ar fi de ajuns, un studiu publicat în 2019 a dat la iveală faptul că, pentru peste jumătate dintre pacienţi, statinele nici măcar nu scad nivelul colesterolului. Publicat în revista Heart de către cercetătorii din Marea Britanie, studiul a dezvăluit faptul că şi după 2 ani de administrare a acestor medicamente, majoritatea pacienţilor încă prezintă un răspuns sub-optim.

De aceea, este semnificativ faptul că odată cu colapsul profiturilor din vânzarea statinelor, o recenzie ştiinţifică publicată în 2017 în Pharmaceutical Journal – o publicaţie a Royal Pharmaceutical Society din Marea Britanie – a pus şi mai mult gaz pe foc confirmând faptul că teoria colesterolului ca şi cauză a bolilor cardiovasculare este acum „moartă”. Arătând că vieţile supravieţuitorilor în urma infarctelor miocardice participanţi la studiu au fost prelungite doar cu 4 zile, autorii au scris că discutarea potenţialelor efecte negative ale acestor medicamente este „un imperativ moral şi etic”. Totuşi semnificativ este faptul că s-a tras o concluzie greşită, şi anume că adevăratul vinovat din spatele bolilor cardiovasculare ar fi rezistenţa la insulină. Cu alte cuvinte, deşi au dreptate 100% că dogma colesterolului este nesusţinută ştiinţific, au eşuat în identificarea corectă a cauzei care stă la baza bolilor cardiovasculare.

Pentru a afla cum cercetările ştiinţifice ale Dr.Rath au dovedit că boala cardiovasculară este un stadiu incipient al scorbutului, boala deficitului de vitamina C, citiţi acest comunicat de presă de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/11/statin-drugs-increase-risk-of-diabetes-and-skin-infections/

Publicat cu permisiune