Statinele nu scad nivelul colesterolului

Statinele nu scad nivelul colesterolului

Ca o nouă dezvăluire păguboasă pentru afacerea multimiliardară cu statine a industriei farmaceutice, un studiu extins a dat la iveală faptul că în cazul a 51% dintre pacienţi medicamentele nu sunt eficiente în scopul scăderii nivelurilor colesterolului din sânge. Publicat în revista Heart, studiul a constatat faptul că după 2 ani de administrare de statine, majoritatea pacienţilor au un răspuns „suboptim”. Cum teoria colesterolului ca şi cauză a bolilor cardiovasculare este deja „moartă” iar statinele sunt cunoscute ca fiind responsabile de o mare varietate de efecte adverse, studiul discreditează în continuare utilizarea acestor medicamente pentru prevenirea şi controlul bolilor cardiovasculare.

Studiul a examinat datele a 165.411 pacienţi pe o perioadă medie de monitorizare de 6 ani. La începutul tratamentului cu statine, vârsta medie a pacienţilor era de 62 de ani. Este semnificativ faptul că în cazul a 84.609 persoane medicamentele au eşuat în atingerea scopului „optim” de reducere a nivelurilor colesterolului cu până la 40%.

Mai mult, oferirea de dovezi clare asupra ineficienţei statinelor în prevenirea bolilor cardiovasculare, un total de 22.798 pacienţi au contractat acest tip de boli. Pentru 10,656 dintre ei acest lucru s-a întâmplat în pofida faptului de a fi reuşit o reducere”sănătoasă” a colesterolului cu 40%.

Colesterolul nu este duşmanul nostru

În încercarea de a explica rezultatele studiului, cercetătorii afirmă că rezultatele lor ar putea fi influenţate fie de profilul genetic al pacienţilor, fie de faptul că statinele nu au fost luate conform prescripţiei fie că doza acestora a fost prea mică. Între timp, eşecul acestor medicamente în scăderea nivelului colesterolului pacienţilor a fost marginalizat sub pretexul „necesităţii tratmentului personalizat în managementul lipidelor”. Pe româneşte, ar însemna să se dea medicamente diferite la persoane diferite, sau doze mai mari, sau ambele.

Statinele au eşuat în prevenirea eficientă a bolii cardiovasculare pentru simplul motiv că nivelul ridicat de colesterol nu este cauza acestora. Astfel, trebuie să fim conştienţi de cele 3 adevăruri despre colesterol care ne-au fost ascunse de industria farmaceutică şi acţionarii săi din media, politică şi medicină.

În primul rând, colesterolul nu este duşmanul nostru. Este o moleculă esenţială pentru viaţă, un element structural al pereţilor miliardelor de celule din organism şi precursorul multor molecule biologice inclusiv hormoni precum estrogenul şi testosteronul. În al doilea rând, dacă vasele de sânge sunt intacte din punct de vedere structural, nu există dovezi conform cărora colesterolul, chiar şi în concentraţii mari, le-ar deteriora sau ar cauza plachete aterosclerotice şi infarcte miocardice. În al treilea rând, în studiile pe animale,pentru a se obţine un efect de deteriorare cauzat de colesterol (adică, de formare a plăcilor aterosclerotice) nivelul colesterolului a trebuit crescut artificial până la niveluri niciodată înregistrate la oameni.

Pe scurt deci, contrar afirmaţiilor medicinei convenţionale, nu există dovezi ştiinţifice despre colesterol – chiar şi la niveluri uşor crescute – care ar deteriora vasele de sânge intacte.

Rolul vital al vitaminei C în prevenirea bolii cardiovasculare

De ce animalele nu fac infarctwww.cartilevietii.ro

De ce animalele nu fac infarct www.cartilevietii.ro

După cum explică Dr.Rath în cartea sa revoluţionară „De ce animalele nu fac infarct… dar oamenii, da!” cauza primară a bolii cardiovasculare este un deficit cronic de vitamina C în celulele peretelui arterial. Lipsa de vitamina C slăbeşte pereţii arteriali din cauza faptului că organismul nu poate produce suficient colagen, o proteină fibroasă care este componenta principală a țesutului conjunctiv. Vitamina C este esențială pentru producția acestei proteine esențiale.

Dacă nu există suficient colagen, substanțele precum colesterolul, lipoproteinele și alți factori de risc intră în pereții arteriali deja slăbiți în încercarea de a repara deteriorarea și a întări arterelor. Dacă organismului nu i se furnizează cantități optime de vitamina C, procesul de reparare a peretelui arterial devine continuu și astfel se dezoltă depozite aterosclerotice. Arterele îngustate care rezultă în urma acestui proces duc eventual la infarcte miocardice și accidente vasculare cerebrale.

Promotorii statinelor sunt la fel cu cei care susțin existența ”pământului plat”

Având în vedere dovezile științifice acumulate, asupra faptului că un nivel ridicat al colesterolului  nu este cauza bolii cardiovasculare, promovarea și prescrierea statinelor este din ce în ce mai asemănătoare apărării ideii că Pământul este plat. Această iraționalitate a fost clar vizibilă la publicarea studiului din revista Heart când acționarii industriei farmaceutice au ieșit imediat în forță în mass media. Descriind statinele ca fiind ”verificate”, ei sfătuiau pacienții să continue să le ia zilnic. În ceea ce privește credibilitatea afacerii cu boala a industriei farmaceutice, natura cinică, determinată de vânzări, a acestui răspuns de relații publice vorbește în termeni de volum.

”Revelația” faptului că, pentru majoritatea oamenilor, statinele nu fac ceea ce se presupune că ar trebui să facă, și anume să scadă colesterolul la niveluri ”optime” constituie un nou cui în sicriul medicamentelor pentru scăderea colesterolului. Oricât ar încerca industria farmaceutică, susținerea faptului că bolile cardiovasculare sunt cauzate de colesterol nu mai este posibilă sau credibilă. Fie că producătorilor de medicamente le place sau nu, pacienții hotărăsc din ce în ce mai mult ce este bine pentru sănătatea lor și a familiilor lor. La ieșirea dintr-o dictatură, sfârșitul epidemiei de boli cardiovasculare este doar o chestiune de timp.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/04/new-study-reveals-that-for-more-than-51-percent-of-patients-statins-dont-lower-cholesterol/

Publicat cu permisiune