Datele oficiale ale Biroului de Statistică Național al Marii Britanii arată că aproape un sfert din decesele recente înregistrate COVID-19 în Anglia și Țara Galilor nu au fost cauzate de coronavirus. Publicarea acestor ultime date vine într-un moment în care există suspiciuni din ce în ce mai mari că cifrele mortalităţii la nivel mondial ar fi putut fi umflate, de exemplu prin însumarea deceselor persoanelor care aveau doar teste pozitive pentru virus cu ale celor ale căror decese au fost cauzate direct de acesta. Prin urmare, se pune întrebarea dacă, pentru a înspăimânta lumea în scopul acceptării vaccinurilor farmaceutice experimentale, aspecte ale statisticilor globale COVID-19 ar fi putut fi exagerate.
Un articol publicat în revista The Spectator în mai 2020 descria modalitatea de numărare a deceselor COVID-19 în Marea Britanie, drept un „scandal național”. Scris de Dr. John Lee, fost profesor de patologie și patolog al Serviciului Național de Sănătate (NHS), articolul explica faptul că, în urma relaxării regulilor Marii Britanii privind certificarea desecelor la începutul pandemiei, nu avem nicio idee câte vieți au fost cu adevărat pierdute din cauza coronavirusului, în Marea Britanie.
Deşi ulterior guvernul britanic și-a revizuit numărul de decese în august 2020 și a redus numărul deceselor înregistrate cu peste 5.000, dovezile sugerează că cifrele țării rămân departe de a fi corecte. O investigație recentă efectuată de ziarul britanic Daily Mail a primit o avalanșă de răspunsuri din partea familiilor care au afirmat că decesele celor dragi au fost atribuite în mod greșit COVID-19. Exemplele citate au inclus şi cazul unui bărbat în vârstă de 99 de ani care suferea de demență și boală pulmonară obstructivă. Principala cauză de deces a bărbatului a fost înregistrată ca fiind infecţia cu coronavirus, în ciuda faptului că a fost testat negativ pentru acesta de trei ori. Cum unii medici exercită presiuni pentru a declara virusul ca şi cauză a decesului, o serie de membri ai parlamentului Marii Britanii cer acum o anchetă.
Statele utilizează metode diferite de numărare a deceselor de coronavirus
Şi medicii din SUA au raportat presiuni pentru menţionarea COVID-19 pe certificatele de deces, chiar și atunci când virusul pare să nu aibă nicio legătură cu cauza decesului victimei. Ținând cont de faptul că secțiunea 3710 din Legea privind asistența pentru coronavirus, ajutor și securitate economică (CARES) sporește plățile Medicare către spitalele care tratează victimele COVID-19, spitalele americane sunt, fără îndoială, stimulate să includă COVID-19 pe certificatele de deces și pe documentele de externare. New York Times a raportat că numărul de morți din New York City include şi persoane despre care se presupune că au murit din cauza coronavirusului, dar care nu au avut niciodată rezultate pozitive.
Analiza numărului total de morți COVID-19 este complicată de faptul că statele folosesc metode diferite la numărarea deceselor provocate de coronavirus. Unele țări includ decese numai în cazul în care decedatul a avut anterior un rezultat pozitiv al testului de coronavirus, de exemplu, în timp ce altele le includ și pe cele în care există doar suspiciune clinică de COVID-19. Adresându-se ziarului Daily Telegraph din Marea Britanie în martie 2020, profesorul Walter Ricciardi, consilier științific al Ministrului Sănătății din Italia, a explicat că oamenii infectaţi cu virus care mureau în spitalele italiene erau considerați toți morți de virus. O astfel de abordare duce inevitabil la un număr înregistrat de decese mai mare decât ar fi cazul.
Vaccinurile experimentale nu sunt „singura” soluţie la pandemie
Nimic dintre cele de mai sus nu trebuie interpretat ca în sensul în care coronavirusul nu ar fi periculos. Virusul este periculos, dar numai pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit. Statisticile arată că persoanele cu risc special includ persoanele care suferă de hipertensiune arterială, diabet, boli respiratorii și alte afecțiuni cronice. În Anglia, de exemplu, începând cu 15 aprilie 2021, doar 3.561 (4,1 la sută) din cele 86.686 decese legate de COVID înregistrate au avut loc în rândul persoanelor care nu erau cunoscute cu afecţiuni preexistente. În general, mai mult de jumătate din decesele înregistrate în Anglia (46.671 / 53,8 la sută) au fost în rândul persoanelor cu vârste peste 80 de ani.
La nivel global, industria farmaceutică are un interes ascuns ca numărul de decese cauzate de COVID-19 să pară cât mai mare posibil. Directorii companiilor farmaceutice și investitorii acestora cred că, pe cât oamenii din lume vor mai înspăimântați, pe atât mai dispuși vor fi să accepte minciuna că vaccinurile experimentale sunt „singura” soluție la pandemie. Cea mai bună strategie a noastră pentru a contracara astfel de tactici de frică este să răspândim vestea că s-a demonstrat științific că o combinație de microelemente nutritive naturale blochează coronavirusul împiedicându-l să infecteze celulele corpului uman. Cu cât suntem mai persistenți și mai eficienți în a face acest lucru, cu atât mai repede se poate pune capăt pandemiei.
Articol de Paul Anthony Taylor
Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/04/covid-19-mortality-statistics-can-they-be-trusted/
Publicat cu permisiune