Sunt medicamentele responsabile de mai multe decese decât credem?

Creşterea consumului de opioide şi alte medicamente pe bază de reţetă în SUA îşi revendică tributul asupra ratei  mortalităţii, conform unui studiu care a demonstrat că numărul deceselor asociate consumului de medicamente este de două ori mai mare decât spun statisticile.

COMENTARIU

Statisticile arată că în intervalul 1999-2017, aproximativ 218,000 de persoane din SUA au decedat din cauza supradozelor de opioide pe bază de reţetă. Numai că opioidele nu sunt nici pe departe singura clasă de medicamente periculoase prescrise pacienţilor.

Abordarea farmaceutică a medicinei este atât de periculoasă încât în Journal of the American Medical Association (JAMA) s-a arătat că medicii, spitalele şi tratamentele acestora constituie cea de-a treia cauză a mortalităţii în SUA, după boli cardiovasculare şi cancer. În sprijinul acestei teorii, un studiu JAMA publicat în 1998 estima că în anul 1994 aproximativ 2,216,000 pacienţi spitalizaţi în SUA au suferit efecte adverse grave (adverse drug reaction, ADR) iar 106,000 au suferit ADR fatale.

În ultimă instanţă, pentru ca sănătatea şi vindecarea să aibă loc, este necesară abordarea cauzei primare a bolilor cronice: deficitul de microelemente nutritive. În lipsa acesteia, orice sistem medical care se bazează pe medicamente, chirurgie, radiaţii şi alte abordări ortodoxe ca opţiuni primare de tratament tratează doar simptomele bolii.

Mergând dincolo de paradigma medicală curentă şi depăşită, este necesară o reproiectare totală a sistemelor noastre de asistenţă medicală. Acest lucru implică educarea corespunzătoare a medicilor care, aproape fără vina lor proprie, au fost reduşi la a juca un rol de agenţi de vânzări în slujba afacerii cu boala a industriei farmaceutice. Cu cât această transformare necesară are loc mai curând, cu atât mai rapid pot lua sfârşit şi vătămările şi decesele rezultate în urma consumului de medicamente farmaceutice.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/02/are-drugs-responsible-for-more-deaths-than-we-think/

Publicat cu permisiune