Leucemia este un cancer al măduvei osoase care produce celulele sângelui. Pacienții cu leucemie experimentează o producție excesivă de celule albe ale sângelui (WBC=white blood cells) cunoscute sub numele de leucocite. În SUA este cel de-al 10-lea dintre cele mai comune tipuri de cancer diagnosticate și este cel mai comun cancer în rândul copiilor. În SUA, se estimează că aproximativ 52.380 oameni vor fi diagnosticați cu leucemie. Numerele sunt la fel de impresionante și în Europa unde se estimează 82.329 cazuri. În Asia au fost raportate 167.448 cazuri de leucemie în 2012. Leucemiile sunt de mai multe tipuri: acută (cu progres rapid), cronică (cu progres lent), mieloidă și limfoidă, în funcție de tipurile de celule pe care le afectează (AML, ALL, CML, CLL). Cel mai comun tip de leucemie la copii este ALL iar la adulți AML, CML și CLL.
Printre cauzele posibile ale leucemiei se numără expunerea la radiații ionizante (radiațiile medicale cu raze X, scanările CT, radioterapia și expunerile din mediul înconjurător), virusurile
precum virusul limfotropic-T uman (HTLV-1) și HIV, expunerea la benzen (prin intermediul fumului de țigară și a poluării generate de automobile), la chimicalele din vopseaua de păr, la medicamentele pentru chimioterapie folosite în cazuri anterioare de cancer precum și anumite anomalii genetice, precum sindromul Down.
În pofida faptului că există opțiuni de tratament disponibile, și în funcție de tipul de leucemie, rata medie anuală de supraviețuire pe o perioadă de 5 ani este de numai 50-60%. Peste 90% din decese, în cazul cancerului, sunt cauzate de răspândirea acestuia. Pacienții cu leucemie mor din cauza intrării în colaps a organelor de ”filtrare” precum ficatul și splina. Deteriorarea organului este efectul producerii excesive a enzimelor care distrug colagenul – metaloproteinaze de matrice (MMP) – de către celulele de leucemie care, literalmente ”mănâncă” aceste organe din interior.
Am studiat efectul diferitelor microelemente nutritive individuale, precum și al combinației lor specifice, asupra celulelor de leucemie dependente de HTLV-1. Am demonstrat că, utilizată individual, vitamina C a putut reduce creșterea celulelor canceroase și induce moartea acestora prin modificarea activității genelor specifice care susțin cancerul.1 Lizina a reușit să reducă secreția și activitatea enzimelor MMP la celulele de leucemie cu HTLV-1 indus.2 În mod similar, extractul de ceai verde a reușit să declanșeze moartea celulelor și să reducă acțiunea distructivă a enzimelor MMP.3
În cel mai recent studiu4 al nostru, am testat o combinație de vitamina C, lizină, prolină, extract de ceai verde, arginină și alte microelemente nutritive în cazul leucemiei. Această combinație a fost semnificativ mai eficientă decât elementele individuale și chiar și cea mai scăzută concentrație pe care am utilizat-o a demonstrat efect inhibitor asupra MMP la nivelurile celulare cheie: producția, secreția și activitatea acestora. Inhibarea enzimelor MMP a ajuns aproape la 100% la concentrația maximă a microelementelor nutritive.
În prezent sunt disponibile peste 30 de medicamente pentru tratamentul leucemiei. Din noiembrie 2013, Food and Drug Administration (Administrația pentru Alimente și Medicamente) a aprobat încă trei medicamente anti-leucemie. Totuși, în SUA la fiecare 10 minute o persoană moare de cancer al sângelui. Cercetarea noastră demonstrează că această combinație de microelemente sigure și eficiente are succes în modificarea tuturor aspectelor leucemiei și trebuie deci luată în considerare de toți pacienții cu leucemie, din întreaga lume.
1. Harakeh S, et al, Anticancer Res. 2007 Jan-Feb;27(1A):289-98.
2. Harakeh S, et al, Chem Biol Interact. 2006 Dec 1;164(1-2):102-14.
3. Harakeh S, et al, Asian Pac J Cancer Prev. 2014;15(3):1219-25.
4. Harakeh S, et al, Int J Oncol. 2014 Nov;45(5):2159-66. Epub 2014 Sep 3.
Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/10/superiority-of-micronutrient-synergy-in-leukemia/
Publicat cu permisiune