
Supermarketurile nu sunt suficient de transparente în ceea ce priveşte utilizarea pesticidelor
Multe supermarket-uri din Marea Britanie nu sunt suficient de transparente faţă de cumpărători în ceea ce priveşte utilizarea pesticidelor potenţial dăunătoare în lanţurile globale de aprovizionare, conform unui nou raport
COMENTARIU
Datele prezentate la conferinţa Royal Society of Medicine din Londra în 2017 au arătat că numărul substanţelor chimice toxice vândute în supermarketurile din Marea Britanie a crescut de 17 ori în ultimii 40 de ani. Pe baza unei analize a pesticidelor aplicate grâului, cartofilor, cepei şi prazului, cifrele prezentate la conferinţa de la Londra contrazic puternic afirmaţiile industriei alimentare, conform cărora cantităţile totale s-ar fi înjumătăţit începând din anii 1990.
Situaţia este similară şi în alte zone ale lumii. Testele indică faptul că 70% din alimentele produse şi comercializate în SUA conţin reziduuri de pesticide, de exemplu, chiar şi după spălare. În 1400 de localităţi din Brazilia au fost descoperite 27 de pesticide diferite cu niveluri îngrijorătoare.
Află cum forurile de reglementare din Europa ignoră ostentativ efectele toxice ale amestecurilor de pesticide în alimente, citind acest articol
Publicat cu permisiune