news1

Suplimentarea cu coenzima Q10, benefică pacienţilor din unităţile de terapie intensivă

“Un nou studiu arată că nivelurile crescute ale coenzimei Q10 în sânge poate ameliora starea pacienţilor internaţi cu traume grave” [Sursa: nutraingredients-usa.com]

COMENTARIU

Din ce în ce mai multe cercetări arată că suplimentarea cu microelemente nutritive îmbunătățeşte rezultatele clinice în cazul pacienților spitalizaţi în unități de terapie intensivă.

Un studiu publicat în 2019 a constatat că în 12 studii care au cuprins 1766 de pacienți, administrarea vitaminei C a scurtat durata șederilor în unitățile de terapie intensivă.

Cercetări publicate în 2013 au demonstrat în mod similar că suplimentarea cu microelemente nutritive poate reduce durata spitalizărilor, costurile asistenţei medicale, precum şi riscurile de revenire în spital. În mod impresionant, cercetătorii au descoperit că utilizarea suplimentelor a redus cu peste 2 zile durata medie a spitalizărilor și cu peste 4700 $ costurile medii ocazionate de acestea.

La nivel național, cercetările arată că zeci de miliarde ar putea fi economisite chiar și prin ceva atât de simplu precum asigurarea faptului că populația primește cantități adecvate de vitamina D. țară în jur de 37 miliarde EUR (44 miliarde USD) pe an în costurile asistenței medicale. O recenzie publicată în 2010 a concluzionat că dacă oamenilor din Germania li se asigură administrarea de cantități adecvate de vitamina D, țara respectivă ar putea economisi în jur de 37 miliarde EUR (44 miliarde USD) pe an în costurile asistenței medicale.

Află  mai multe despre reducerea costurilor asistenței medicale la nivel național, cu ajutorul suplimentelor nutritive, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/08/patients-in-intensive-care-units-do-better-with-more-coq10/

Publicat cu permisiune