Suplimentarea prenatală cu acid folic poate avea beneficii cognitive asupra copiilor

Deşi importanţa acidului folic înaintea concepţiei şi în decursul primului trimestru de sarcină este clar stabilită, noi date provenind din Irlanda arată că păstrarea suplimentării dincolo de primul trimestru de sarcină poate duce la mai bune performanţe cognitive ale copilului.

COMENTARIU

Alimentaţia corespunzătoare înainte de concepţie şi pe perioada sarcinii este vitală atât pentru sănătatea mamei, cât şi a copilului în dezvoltare. Alimentaţia nepotrivită în oricare etapă a sarcinii afectează organele, sistemele, greutatea la naştere şi chiar supravieţuirea copilului. Modul în care organele sale se dezvoltă pe perioada sarcinii poate determina de asemenea şi modul în care creşterea acestora continuă şi după naşterea copilului.

Pe lângă necesităţile calorice, sarcina creşte de asemenea cererea de elemente nutritive specifice care nu pot fi obţinute doar din alimentaţie. Microelementele nutritive precum vitamina C, lizina, prolina, acidul folic şi vitaminele B, printre altele, sunt esenţiale pentru un copil sănătos şi o naştere sănătoasă şi pentru prevenirea complicaţiilor în timpul sarcinii.

Calciul, magneziul şi fosforul, în sinergie cu vitaminele C şi D, ajută la dezvoltarea oaselor şi dinţilor copilului, susţin tensiunea arterială a mamei păstrând-o în limite normale şi previn contracturile musculare şi naşterea prematură. Cererea pentru aceste minerale creşte cu peste 50% în timpul sarcinii.

Află mai multe despre importanţa microelementelor nutritive în sarcină citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/04/prenatal-folic-acid-supplementation-may-also-offer-cognitive-benefits-for-children/

Publicat cu permisiune