Suplimentele cu Omega 3 în doze mari pot preveni scăderea funcţiei cognitive

“Un nou studiu sugerează că pentru evitarea scăderii capacităţii cognitive pot fi necesare doze mai mari de suplimente cu omega-3″ [Sursa: news-medical.net]

COMENTARIU

Spre deosebire de eşecul continuu al medicamentelor farmaceutice în eradicarea deteriorării cognitive, există tot mai multe dovezi ştiinţifice că acizii graşi omega 3, vitaminele B, antioxidanţii şi alte microelemente nutritive pot preveni şi trata chiar forme mai grave ale problemei.

Un studiu publicat în 2015 de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford din Marea Britanie a urmărit 168 vârstnici şi a arătat că, pentru participanţii cu niveluri crescute de acizi graşi omega 3,  o combinaţie de suplimente cu vitamine B a prevenit micşorarea creierului, semn al bolii Alzheimer. Cercetătorul care a condus studiul, prof. David Smith, consideră că această abordare poate reduce dramatic riscul unei persoane de a dezvolta demenţă. El spune că pacienţii care arată semne timpurii de demenţă trebuie să ia imediat acizi graşi omega 3, vitaminele B6, B12 şi acid folic.

În mod similar, o recenzie ştiinţifică recentă elaborată de cercetătorii de la University of Western Australia  au ajuns la concluzia că anumite combinaţii de antioxidanţi pot fi eficiente nu doar în prevenirea bolii Alzheimer ci şi în inversarea cursului acesteia. Printre antioxidanţii cuprinşi în studiu se numără astaxanthina, pe care cercetătorii au descris-o ca fiind „cel mai puternic carotenoid antioxidant”, vitamina C şi vitamina E. Un comunicat de presă care a însoţit publicarea studiului arată cum cercetorii au descoperit că luarea unei combinaţii de antioxidanţi e mai benefică în prevenirea bolii Alzheimer decât oricare alt tratament disponibil.

Accesează rezumate uşor de citit ale studiilor care arată cum acizii graşi omega 3, vitaminele şi antioxidanţii pot ajute în lupta împotriva bolii Alzheimer vizitând Biblioteca Independentă de Nutriţie şi Sănătate Naturală (în limba engleză)

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/07/higher-doses-of-omega-3-supplements-may-be-needed-for-averting-cognitive-decline/

Publicat cu permisiune